Tuskaileva Pelicans kohtaa voitokkaan KalPan

LIIGA / Ennakko
Kovakuntoinen KalPa saapuu torstai-iltana lisäämään aneemisen pelikaaniparven tuskaa. Pelicans kamppailee vieläkin hyökkäyspelinsä kanssa, kun taas kuopiolaiset eivät ole joutuneet murehtimaan samaa ongelmaa.

Kuntokäyrät

Marraskuu on ollut Pelicansille synkkää aikaa. Syyskuun viimeisessä ottelussa lahtelaiset juhlivat vielä voittoa, mutta alamäki alkoi, kun uusi sivu käännettiin kalenterissa. Siipirikkoinen pelikaani on ajautunut jo seitsemän ottelun tappioputkeen. Viimeisin tappio on tiistailta, kun Ässät nappasi pisteet kotikaukalossaan pussinokkien kustannuksella.

Kuopiossa on riittänyt aihetta juhlaan maajoukkuetauon jälkeen, vaikka Pavel Brendelin sopimus loppuikin. Keltamustat ottivat vyölleen ison päänahan, kun kilpakumppani Blues kaatui Espoossa voittolaukauskilpailun jälkeen, ja tämän lisäksi Kuopiosta tyhjin käsiin kotiin joutuivat lähtemään valmentajaa vaihtaneet Jokerit ja Kärpät. KalPa on tällä hetkellä kautensa kovimmassa myötätuulessa, kun voittoja on kertynyt putkeen jo viisi.

Ratkaisun paikat

Kylmien viimeistelijöiden puute on vaivannut Pelicansia jo pidemmän aikaa, ja jälleen kysymykseksi nousee, löytyykö ratkaisijoita vieläkään. Antti Tyrväisen pelikielto ei ainakaan helpota pussinokkien tuskaa yhtään.

KalPa ei ole joutunut murehtimaan maalintekoa viime aikoina, kun tehoista ovat vastanneet muun muassa Sakari Salminen, Tuomas Kiiskinen ja Janne Jalasvaara, joka on löytänyt maalintekijän piirteitä itsestään. Keltamustapaitojen suurimpia vahvuuksia on Tommi Miettisen ja Robert Petrovickyn tulivoimaiset hyökkäysketjut.

Pelicansille tuskaa on aiheuttanut myös oman maalin edustan puolustaminen. Lahtelaisjoukkue ei ole käyttänyt tarpeeksi rajuja otteita sota-alueella, ja vastustajat ovat saaneet luutia kiekkoa maaliverkkoihin aivan maalivahdin nenän edestä, kun Pelicans-hyökkääjät ovat katselleet vieressä ja puolustajat ovat yrittäneet ronkkia pelivälinettä väljemmille vesille.


Vastustajat ovat viime aikoina saaneet huseerata liian rauhassa Pelicansin maalilla. KalPa mätti edellisessä kohtaamisessa taululle tylyt 5-0-lukemat.

Ratkaisevat tekijät tässä torstai-illan väännössä ovat kotijoukkueen ylitsepääsemätön maalinteko-ongelma ja se, pystyykö Pelicansin paikkapaikoin hieman pehmeä puolustus pitelemään KalPan samettikädet aisoissa. Myös avausmaalin tärkeys korostuu, sillä isäntäjoukkueen onnistuessa ensimmäisenä maalinteossa voi sen harteilta hiljalleen tipahtaa valtavan kokoinen gorilla.

Joukkueet ovat kohdanneet jo kerran kauden aikana. Tuolloin KalPa retuutti Pelicansia kotihallissaan lukemin 5-0.

Kokoonpanot

Pelicansilta sivussa ovat varmuudella pitkäaikaispotilaat Niko Hovinen ja Teemu Rinkinen sekä pelikiellossa oleva energiapommi Antti Tyrväinen.

Vierailijoilta sivussa varmuudella ovat maalivahti Ari Ahonen, puolustaja Mikko Kukkonen ja todennäköisesti myös Samuli Suhonen sekä Pasi Hirvonen.

» Lähetä palautetta toimitukselle