Kadonneen kotitaian metsästys jatkuu

LIIGA / Ennakko
Aiemmin hyvänä kotijoukkueena tunnettu Lukko on kadottanut sen kuuluisan punaisen langan pelatessaan kotiareenallaan. Tällä kertaa kettupaidat yrittävät löytää ongelmiinsa ratkaisua Espoo Bluesin kustannuksella.

Kuntokäyrät

Lukon osalta marraskuu on ollut todellista vuoristorataa. Kahta samanlaista ottelua ei ole peräkkäin nähty eikä kahden hyvän perättäisen erän löytäminenkään ole maailman yksinkertaisin asia.

Kolme kertaa joukkue on otellut pisteistä kotikaukalossa, joista kaksi kertaa poistunut voittajana Rauman yöhön. Sama trendi on vallalla matkapeleissä, joskin molemmat voitot marraskuussa ovat tulleet voittomaalikilpailun kautta. Pisteitä on siis tullut, mutta vuoristoradalla kulkemista se ei ole poistanut.

Vierasjoukkue Bluesin osalta marraskuu alkoi mukavasti kahdella voitolla. Sitten tuli lunta tupaan kolmen tappion verran. Päävalmentaja Petri Matikainen on kuitenkin saanut kurssin kääntymään joukkueen kulkiessa nyt kahden voiton myötätuulessa.

Kohtaaminen on joukkueille kauden toinen. Ensimmäinenkin kamppailu oli Raumalla ja päättyi lopulta kettupaitojen juhliin voittomaalikilpailun jälkeen.


Justin Morrison oli elementissään Lukon edellisessä ottelussa.
Mikko Ruohola http://ruohola.org

Ratkaisun paikat

Kotijoukkueessa on taitoa vaikka muille jakaa, mutta jokin oleellinen pointti on kettupaidoilta hukassa, varsinkin kotikaukalossa. Päävalmentaja Rauli Uraman on syytä saada joukkueensa otteisiin tasaisuutta, mikäli pisteiden halutaan jäävän Raumalle.

Ylivoimapelinsä tehokkuuden joukkueen on myöskin löydettävä, koska vastaan asettuu yksi liigan parhaimmista maalivahdeista. Kotiyleisöllekin varsin tuttu Iiro Tarkki on pelannut hienon syksyn varmistaen Bluesille monta pistettä kauden aikana.

Vierasjoukkueen taktiikka lienee sama, joka on ollut oikeastaan kaikilla joukkueilla Raumalla. Kiekkoa pyritään pitämään mahdollisimman paljon ja pelaamaan muutenkin rohkeaa ja hyökkäävää kiekkoa.

Taktiikan onnistuessa yhdistettynä hyvään maalivahtipeliin on Bluesilla oivat mahdollisuudet täyteen kolmeen sarjapisteeseen.

Kokoonpanot

Lukolta toipilaina jatkavat edelleen puolustajat Tony Vidgren ja Anssi Rantanen sekä hyökkääjä Janne Keränen.

Kotijoukkueen osalta ei tulla näkemään muutenkaan muutoksia sitten edellisen ottelun. Ainostaan aloittava maalivahti vaihtuu Miika Wiikmanista Antti Raantaan.

Vierasjoukkueen osalta pois kokoonpanosta ovat hyökkääjät Jarkko Immonen, Joonas Nättinen ja Tomi Sallinen.

Hyvin menneet edelliset ottelut tuskin tuovat mitään isoja muutoksia pelaavaan kokoonpanoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle