Tappara iskee tervehtyneen kärppälauman kimppuun

LIIGA / Ennakko
Oulun Kärpät ja Tampereen Tappara palaavat kaukaloon varmasti tarpeeseen tulleelta huilitauolta tiistaina Raksilassa. Oululaisyleisölle esitellään pelissä uutta seurattavaa, kun sveitsiläispakki Timo Helbling tekee ensiesiintymisensä kärppänutussa.

Kuntokäyrät

Loukkaantumissumasta kärsinyt Kärpät sukelsi ennen taukoa. Seitsemästä viimeisimmästä ottelustaan joukkue voitti ainoastaan kaksi. Oululaisten ongelmana on ollut varsinkin vieraspelaaminen, sillä kauden aikana täysiä pistepotteja kotimatkalle on kertynyt ainoastaan kerran.

Kärpät pelasi ennen taukoa länsirannikolla, jossa tuli käkättimeen ensin Lukolta ja sen jälkeen TPS:ltä.

Tapparalla aika ennen taukoa oli vieläkin synkempää. Joukkue pystyi voittamaan 11 edellisestä ottelustaan ainoastaan yhden, ja pisteitäkin ropisi vain viisi kappaletta.

Toisensa joukkueet ovat kohdanneet tämän kauden runkosarjassa kerran. Tampereella pelatussa ottelussa kirvesrinnat olivat parempia lukemin 3-1.

Ratkaisun paikat

Kärppien joukkue on muuttunut kauden aikana paljon. Uusia miehiä on tullut ratkaiseville pelipaikoille, ja samaan aikaan varsinkin joukkueen alakerrassa on ollut melkoinen loukkaantumissuma.

Tauon aikana kumpikin joukkue on saanut parannella vammojaan ja miettiä uusia juonia. Tauko peleistä luo kuitenkin pientä arvoitusta siitä, millainen pelivalmius joukkueilla on.

Usein ratkaisuasemassa oleva ylivoima on kummallakin joukkueella ollut tällä kaudella heikohkoa. Tauolla on ollut mahdollisuus punoa juonia, mutta onko kummankaan pakkopeli ottanut askelia eteenpäin?


Tomi Pekkala palaa entiseen kotihalliinsa.
Vesa-Pekka Ruohonen - vesa-pekka.ruohonen@jatkoaika.com

Kokoonpanot

Kärpät marssittaa tiistaina kotiyleisön eteen puolustaja Timo Helblingin. Lisäksi verotussyistä Sveitsissä alkukauden kiekkoillut ja sen jälkeen selkävaivoista kärsinyt Pavel Rosa hyppää ensimmäistä kertaa askiin. Rosa ottaa paikan Kamil Krepsin rinnalta ja toisella laidalla pelaa Marko Luomala. Kakkoskentän oululaisjoukkua rakentaa Martin St. Pierren ympärille, kun laidoilla pelaavat Petr Tenkrat ja Kristian Kuusela.

Puolustukseen oululaiset saavat Helblingin ohella täydennystä Mikko Lehtosesta ja Atte Ohtamaasta, jotka palaavat sairastuvalta.

Sivussa Kärpiltä ovat edelleen pitkäaikaispotilaat Juho Jokinen ja Jari Viuhkola.

Myös vieraat saavat tiistaina toivottua apua sairastuvan puolelta, kun Steve Guolla on jälleen pelikunnossa. Miehen merkitys Tapparan hyökkäyspelille on todella iso.

Tamperelaisten riveistä sivussa on puolustaja Juha Leimu, joka huilailee vielä pari viikkoa.

» Lähetä palautetta toimitukselle