Aravirran Kärpät esittäytyy oululaisille

LIIGA / Ennakko
Kärppien ja HIFK:n väliset ottelut ovat usein olleet runkosarjan parhaita otteluita Raksilassa. Nyt ottelussa kaikki katseet kiinnittyvät kuitenkin siihen, miten Hannu Aravirta on saanut pienpetolaumansa pelaamaan.

Kuntokäyrät

Kärppäleirissä ei tällä hetkellä ole juuri aihetta riemunkiljahduksiin. Oululaisjoukkue on saanut kuudesta edellisestä pelistään mukaansa ainoastaan kolme pistettä. Nekin tulivat varsin keskinkertaisella esityksellä SaiPaa vastaan.

Maanantaina ykkösluotsin tehtävät vastaanottanut Hannu Aravirta koki tulikasteensa tiistaina Kuopiossa. KalPa oli tyly isäntä ja pisteli kylmästi Kärppiä päihin lukemin 6-2.

HIFK:ssa tilanne on monta pykälää valoisampi. Pisteitä on tarttunut mukaaan seitsemästä peräkkäisestä ottelusta.

Tiistaina HIFK kävi paikallisväännön Jokereita vastaan. Ratkaisua haettiin jatkoajalta, jossa Jokerit onnistui viimeistelyssä ja vei kaksi pistettä lukemilla 4-3.

Ratkaisun paikat

Hankalassa tilanteessa olevalle kärppälaumalle pelin alku on tärkeä. Mikäli HIFK pystyy vääntämään pari ensimmäistä maalia, on peli todennäköisesti taputeltu. Oululaiset kaipaavat kipeästi onnistumisia monellakin eri rintamalla.

Kärppien peli on usein kaatunut pahoihin kiekonmenetyksiin tai ruokottomiin merkkausvirheisiin. HIFK pyrkinee antamaan oululaisille runsaasti painetta, mikä pakottaisi Kärpät virheisiin. Lisäksi kotijoukkueelle on ollut ongelmallista tahkota ehyttä 60 minuuttia, joten kärsivällisyyskin on vierasjoukkueelle tärkeässä asemassa.

Molemmilla sairastuvan ovi on käynyt tiuhaan. Yksi ratkaisuelementti voi kuitenkin olla Kärppien maalivahtiosastolla. Kakkosvahti Tomi Karhunen on varmuudella pois, ja myös Petri Koivisto on kärsinyt rasitusvammasta. Koiviston pelaaminen on epävarmaa, ja mikäli mies ei pysty torjumaan, ottaa vastuun tiistaina ensimmäisen liigaottelunsa torjunut Antti Rautiola.

Hannu Aravirta kiitteli tiistain ottelun jälkeen joukkueensa sitoutumista. Torstaina Kärpillä onkin valtava näytön paikka, kun kotiyleisö vaatii joukkueelta armotonta taistelua. Latauksen kanssa tasapainoilu onkin yksi isoimmista haasteista oululaisryhmälle.

Joukkueiden välillä on sarjataulukon ohella ollut valtava ero myös pistemiehissä. Siinä missä IFK:n paras pistenikkari Ville Peltonen on latonut 31 merkintää, heltiää Kärppien kultakypärä Kristian Kuuselalle lukemilla 6+7=13. Vieraista Kuuselaa enemmän pisteitä on tehnyt kuusi pelaajaa.

Kokoonpanot

Kärppien pitkäaikaispotilaita ovat Jari Viuhkola ja Juho Jokinen. Lisäksi varmuudella sivussa ovat Karhunen ja hyökkääjä Mikko Alikoski. Pavel Rosa sai puolestaan maanantain harjoituksissa kiekon jalkaansa, ja hänen pelaamisensa on epävarmaa.

HIFK:lta on poissa oululaisille tuttuja miehiä: Mikael Granlund kärsii aivotärähdyksen jälkioireista ja Ari Vallin alaraajavammasta. Lisäksi sivussa ovat Mikko Kurvinen sekä mahdollisesti myös Lennart Petrell.

Oululaisille kaudelta 2001–2002 tuttu Jeff Hamilton on kärsinyt viime aikoina nivusvaivoista. Lujaa laukova hyökkääjä saattaa kuitenkin hypätä askiin ja tehdä täten paluun Ouluun. Mies sai kärppävisiitillään kenkää kesken pudotuspelien, joten paluu niin sanotusti rikospaikalle voi antaa miehelle entistä enemmän virtaa.

Molemmissa joukkueissa on lisäksi vellonut sekä normaalia että vatsaflunssaa. Kärpiltä tiistaina näiden vuoksi sivussa olivat Ilkka Mikkola ja Jonathan Hedström, HIFK:lta Eetu Pöysti. Joukkueiden terveystilanne ratkeaakin lopullisesti vasta torstaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle