Kärkikamppailulla jatketaan

LIIGA / Ennakko
Tiistaina Jyväskylässä pelataan kierroksen kärkikamppailu, kun syksyn kovavireiset JYP ja HIFK ottavat mittaa toisistaan. Katkeaako JYPin tappioton kotitaika vai ottavatko keskisuomalaiset revanssin Helsingin reissun tappiostaan?

Kuntokäyrät

Ennen maaottelutaukoa JYP pelasi kymmenen voittoon päättynyttä kamppailua perätysten. Lisäksi joukkue ei ole hävinnyt kuluvalla kaudella ainuttakaan kotiottelua. Jyväskyläläisryhmän syksyn saldo on ollut sen historian paras.

HIFK voi ylpeillä kotipeliensä suhteen aivan samalla saldolla, mutta vieraissa stadin kingien kynnet eivät ole olleet yhtä teräviä. Tämä näkyy myös sarjataulukossa, sillä helsinkiläiset ovat yhdeksän pistettä JYPiä jäljessä.

Maaottelutauko aiheuttaa sen, ettei aikaisempiin otteluihin voi liikaa tuijottaa. Joukkueet ovat saaneet harjoitella ja parannella pikku vaivojaan rauhassa, vaikkakin molemmista joukkueista oli kaksi pelaajaa mukana Karjala-turnauksessa. Joka tapauksessa tiistai-illan kamppailusta on lupa odottaa hyvätasoista ja fyysistä vääntöä.

Ratkaisun paikat

JYPiä vastaan maalinteko on ollut todella vaikeaa puuhaa. Tasakentällisin ratkaisun hakeminen on ollut miltei mahdotonta, joskin alivoimapelaamisessakin hurrikaanipaidat edustavat liigan kärkeä. Niinpä HIFK:n on pelattava aivan nappipeli, mikäli se aikoo pisteitä Keski-Suomesta riistää.


Jyrki Välivaara esittää hienoja otteita niin Leijonissa kuin JYPissä.

Toisaalta kilpipaitojen kaltaista hyökkäysvoimaa kuhisevaa joukkuetta vastaan JYPin tasoa ei ole vielä kotona mitattu. Kun vastaavasti kotijoukkueen oma maalinteko ei ole luonnistunut aivan parhaalla mahdollisella tavalla, saattaa tässä piillä ratkaisun avaimet ensimmäiseen vierasvoittoon.

Maalivahtipeli on tässäkin kamppailussa tärkeässä roolissa. JYPillä on kaksi tilastokärkenä keikkuvaa veskaria, mutta jopa nollapelit ovat tulleet ajoittain melko helposti – kiitos todella tehokkaan puolustuksen. HIFK:lta maalissa on hyvin todennäköisesti Juuso Riksman, jonka taidot kyllä tunnetaan.

Kokoonpanot

Kotijoukkue sai ikävää postia, kun Jani Tuppuraisen sormivamma osoittautui leikkausta vaativaksi. Niinpä laituri on arviolta kaksi kuukautta pois tositoimista. Pitkäaikaispotilas Miika Lahti jatkaa niin ikään toipumista vammastaan.

Vierailijat joutuvat tulemaan edelleen toimeen ilman superlupaus Mikael Granlundia, joka on kärsinyt jo pitkään aivotärähdyksestä. Joukkue ilmoitti myös Jeff Hamiltonin olevan pois kokoonpanosta vielä tiistaina.

» Lähetä palautetta toimitukselle