SaiPa ilman Barneya Helsinkiin

LIIGA / Ennakko
Siipirikkoinen SaiPa kärsi maajoukkuetauon aikana jälleen kovia, kun sen ykköshyökkääjä Scott Barney kärysi ratista. Tiistaina lappeenrantalaisjoukkueella on tilaisuus osoittaa, ettei sen taistelu ole yhdestä pelaajasta kiinni, kun Jokerit isännöi sitä Helsingissä.

Kuntokäyrät

Piste-per-peli olisi yksittäiselle hyökkääjälle hyvä saldo, mutta kun jokaisessa ottelussa jaetaan sarjapisteitä kolme, on SaiPa kyseisellä tahdilla sarjataulukossa viimeistä edellisenä. Hieman yllättäen lappeenrantalaiset ovat keränneet pisteistään kaksi kolmannesta vierasotteluista.


Antti-Jussi Niemi yrittää tiistaina jälleen pysyä Dale McTavishin kyydissä.

Ennen taukoa SaiPa hävisi kolme edellistä otteluaan, ensimmäisen niistä kuitenkin vasta voittomaalikilpailussa. Voittosarake näyttää siis marraskuun kohdalla vielä nollaa.

Jokerit on lappeenrantalaisia kahdeksan pistettä edellä, vaikka sillä on kaksi ottelua vähemmän pelattuna. Tauon alla joukkue kärsi rökäletappiot Kärppiä ja Pelicansia vastaan, mutta taisteli kotiotteluissaan pisteen Ilvekseltä ja kolme Tapparalta.

Ratkaisun paikat

SaiPa antoi maajoukkuetauon aikana potkut Scott Barneylle, kun tämä oli jäänyt kiinni rattijuopumuksesta. Isokokoinen hyökkääjä oli joukkueen paras pistemies. Tiistaina punnitaan ensimmäisen kerran joukkueen kyky käsitellä menetys ja paikata Barneyn jättämä aukko.

Jokerit joutui tauon aikana keräilemään pelaajia junioreista ja farmijoukkue Kiekko-Vantaasta, kun Janne Lahti, Ossi Väänänen, Tommi Kivistö ja Nico Manelius olivat maajoukkueiden mukana. SaiPan sairastuvalla on ruuhkaa, mutta ainakin joukkue on saanut harjoitella pitkälti samalla koostumuksella, joka se pelaakin.

Kokoonpanot

Barneyn lisäksi SaiPa antoi lähtöpassit maalivahti Ville Hostikalle, jonka paikkaajaksi se pestasi Eero Väreen. Tiistaina lappeenrantalaisten maalia vartioinee kuitenkin Jere Myllyniemi.

Kenttäpelaajista sivussa ovat loukkaantumisten vuoksi edelleen puolustajat Simon Backman ja Daniel Sondell sekä hyökkääjistä Anssi Löfman, Petri Koskinen ja Joni Yli-Torkko. Viimeisimpänä sairauslomalaisten joukkoon liittyi Tero Koskiranta, joka on sivussa nilkkavamman vuoksi ainakin joulutaukoon asti.

Tuoreimpia nimiä SaiPan kokoonpanossa ovat Jesse Saarinen ja Antti Aarnio. Saarinen pelasi ennen taukoa kolme ottelua. Aarnio puolestaan ehti vakuuttaa seurajohdon neljässä ottelussa ja sai solmi seuran kanssa 2+1-vuotisen sopimuksen.

Jokerit puolestaan pestasi maalinsa suulle kokeneen slovakkivahdin Jan Lasakin ja päästi Tommi Kovasen takaisin vapaille markkinoille. Sairastuvalla Jokereista ovat enää Jani Rita ja Marko Kauppinen. Simo Mälkiä harjoittelee jo joukkueen mukana, mutta on vielä kaukana pelikunnosta.

» Lähetä palautetta toimitukselle