Jokerit tarvitsee voittoa

LIIGA / Ennakko
Jokerit ja Ässät kohtaavat Helsingissä lauantain päiväpelissä. Sarjassa erilaisissa asemissa olevat joukkueet kohtaavat ottelussa, josta pisteet ovat jälleen Jokereille erittäin tärkeät.

Kuntokäyrät

Jokerit on maaottelutauon jälkeen pelannut kaksi peliä erilaisissa tunnelmissa. Voitto SaiPasta kotona tuli selkein numeroin 6-2, mutta torstain ottelu Kuopiossa KalPaa vastaan toi kirvelevän 2-1-tappion.
Edelleen muita muutaman pelin vähemmän pelannut Jokerit on sarjataulukossa sijalla kahdeksan ja tarvitseekin kipeästi voittoa nostaakseen osakkeitaan.

Syksyn yllätyssarjakakkonen Ässät ei ole päässyt maaottelutauon jälkeen samanlaiseen lentoon kuin ennen sitä.
Porilaiset ovat saaneet kahdesta ottelusta yhden pisteen, kun ensin Lukko voitti paikalliskohtaamisen kotonaan ja sitten Ilves haki pisteet voittomaalikilpailulla Porista.

Joukkueiden kauden ensimmäinen kohtaaminen lokakuussa Porissa päättyi voittomaalikisassa Ässien 3-2-voittoon.

Ratkaisun paikat

Jokerien avain olisi saada peliinsä lisää selkeyttä. Joukkueen materiaali alkaa olla kunnossa, kun Petteri Nokelainen on palannut peliin ja uudet miehet Tuomas Pihlman ja maalivahti Jan Lasak ovat mukana.

Ässät on tällä kaudella ollut erittäin hyvä vierasjoukkue, ja se iskee varmasti, mikäli Jokerien pelaamisessa sattuu uinahteluja. Jokerien viimeaikaisissa kotipeleissä ongelmana ovat olleet hyvän ensimmäisen erän jälkeen laskenut pelin taso.


Ässät vei ensimmäisen kohtaamisen.
Mikko Ruohola - http://ruohola.org

Kumpikin joukkue on selvästi parempi ylivoimalla kuin alivoimalla, joten erikoistilanteet saattavat hyvinkin tuottaa paljon maaleja. Kurinalainen pelaaminen ja hermokontrolli ovatkin siis tärkeitä osia ottelussa.

Kokoonpanot

Jokerien puolustus pelaa koko kaudelta tuttuun tapaan vajaamiehisenä,kun Teemu Eronen on ollut poissa ylävartalovamman takia ja
jo ennestään poissa ovat Marko Kauppinen ja Simo Mälkiä. Paikkaaja Nico Manelius onnistui Kuopion pelissä kuitenkin hyvin. Sairastellut tähtihyökkääjä Janne Lahti saattaa palata kokoonpanoon.

Ässät saa otteluun vahvistusta puolustukseensa, kun isokokoinen Ryan Caldwell tekee debyyttinsä patapaidassa.
Loukkaantuneet puolustaja Tero Määttä ja hyökkääjä
Tommi Huhtala ovat edelleen poissa.

» Lähetä palautetta toimitukselle