Laajan rintaman onnistumiset siivittivät TUTOn kauden avausvoittoon

MESTIS / Raportti
Vaikka RoKi-maalilla olikin ahdasta, onnistui TUTO viimeistelemään viisi maalia.
Kuva © Timo Savela
TUTO sai kahden tappiollisen ottelun jälkeen vihdoin pistetilinsä auki rovaniemeläisvieraidensa kustannuksella. Tasaisen avauserän jälkeen kotijoukkue nappasi tiukasti voitosta kiinni, eikä vieraiden pyristelyistä huolimatta hellittänyt siitä otettaan.

Ottelu alkoi vauhdikkaalla päästä-päätyyn -kiekolla, ja ensimmäinen pelikatko ottelussa nähtiin vasta reilun viiden minuutin kohdalla. Erän kuluessa TUTO siirtyi yhä selkeämmin kuskin paikalle ja erän jälkimmäinen puolisko olikin selkeästi kotijoukkueen.

Paavo Hölsä näytti osoittautuvan turkulaisille viime kauden tapaan vaikeasti ohitettavaksi. Ilmiömäisiä venytyksiä Hölsän ei pitänyt laukaustilastoista huolimatta esittää, sillä RoKi-puolustus pakotti turkulaiset jatkuvasti heikkoihin ja harkitsemattomiin ratkaisuihin. Edes saamallaan kahden miehen ylivoimalla kotijoukkue ei päässyt Tarmo Reunasen ylärimalaukausta lähemmäksi helpottavaa avausmaalia.

TUTOn painostus tuotti toivotun tuloksen

TUTOn hallinta ja painostus palkittiin toisen erän alussa, kun Timi Lahtinen karvasi upeasti kiekon pois RoKi-puolustukslta ja murtautui rovaniemeläisten maalille. Ensimmäisen laukauksen eteen Hölsä vielä ehti, mutta Lahtinen seurasi oikeaoppisesti laukauksensa loppuun asti ja niittasi tilanteeksi 1−0.

TUTO-juhlat eivät ehtineet kulua kuin minuutin verkon heiluessa jo Kristian Järvisen selän takana. Olli-Matti Järvelä runnoi ylivoimalla kiekon kolmen TUTO-puolustajan keskeltä maalin perukoille. Tilannetta edelsi Daniel Vozenilekin röyhkeä murtautuminen turkulaismaalille.

Vapauttava 2−1-maali syntyi kotijoukkueen onneksi huomattavasti pienemmällä työmäärällä kuin ensimmäinen, kun 27 pelatun minuutin jälkeen Hannu Kuru ohjasi Nico Vuorijärven viivalaukauksen verkkoon.

Kurun maalin jälkeen TUTO hallitsi tapahtumia kaukalossa mielin määrin. Kotijoukkueen aktiivinen karvaus oli myrkkyä keltapaitojen avauspelille ja kun Samu Suominen siirsi turkulaiset ensimmäisellä Mestis-maalillaan kahden maalin johtoon, näytti vierailijoiden työnsarka kohtuuttoman suurelta. Ainoastaan tiivis maalineduspelaaminen pitivät lukemat rovaniemeläisten kannalta siedettävinä.

Turkulaiset liitelivät voittoon

Rovaniemeläisillä oli suunnattomia hankaluuksia saada aikaan kunnon kiriä, ja TUTO näyttikin surffailevan puolivaloin voittoon. Kotijoukkue näyttikin ottaneen RoKin aseet käyttöönsä: hyvä ja kurinalainen maalinedustan puolustaminen teki vierasjoukkueen hyökkäyspelin hankalaksi.

Saamastaan ylivoimastaan huolimatta keltapaitojen maalipaikat olivat vähissä läpi erän. Lopullisesti rovaniemeläisten näennäisen yrityksen lopetti Mikko Laine seitsemän minuuttia ennen ottelun loppua. RoKin Tuomas Komulaisen rystymaali jäi lopulta laihaksi lohduksi, kun sarjapisteet jäivät Kupittaalle Tomi Wileniuksen viimeisteltyä loppulukemiksi 5−2.

− Tuntui, että meillä oli mentaalipuolella ongelmia, energiaa riitti eli jaksettiin kyllä luistella ja kaksinkamppailla. Pelinopeus ei riittänyt ja jäimme liikaa miettimään mihin kiekko laitetaan ja sitten olikin myöhästä. Jouduttiin hiukan oman miinaan, olisi pitänyt päästä nopeasti ylöspäin ja karvauksen alta pois, kiteytti ottelun RoKi-käskijä Petteri Hirvonen.

Hirvosen virkaveli Miika Elomo oli puolestaan syystäkin tyytyväinen.

− Tärkeä vapauttava voitto. Olisi voinut tulla jo edellisessä tai avauksessa, mutta tuli nyt ja hyvä näin. Tänään oli selkeätä, vietiin alusta loppuun. Meinasi tulla pieni herpaantuminen, kavensin kolmeen kenttään ja muistutin ettei vapaita työpaikkoja ole pelaajilla. Kaiken kaikkiaan hyvä viikko ja kauden aloitus meiltä, sekä myös hyvä muistutus siitä, ettei yhdeltäkään pelaajalta voi tulla ohipelejä, Elomo kommentoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle