Kolmannen erän osumat siivittivät TUTOn voittoon, Seikola lensi suihkuun

MESTIS / Raportti
Kristian Järvinen pelasi Kiekko-Vantaata vastaan nollapelin, vaikka jäi pari kertaa maalillaan melko yksin.
Kuva © Timo Savela
TUTO venytti perjantaina kotiyleisönsä edessä Kiekko-Vantaan tappioputken jo neljän ottelun mittaiseksi, kun lohipaitainen vierasjoukkue kaatui Kupittaalla tyylipuhtaasti 3–0. Ottelun kohahduttavin hetki nähtiin toisessa erässä, kun ensimmäistä kotiotteluaan TUTO-paidassa pelannut Markus Seikola passitettiin suihkuun taklattuaan päähän Kiekko-Vantaan Joel Lehtistä.

TUTOn ja K-Vantaan perjantai-illan kamppailun avauserä mentiin vahvassa turkulaiskomennossa. Heti ottelun toisella minuutilla TUTOn Hannu Kuru spurttasi puolittain läpi, mutta Vantaan maalilla pelannut Jani Kautto veti pidemmän korren.

TUTO-paidassa ensimmäistä kertaa kotiyleisön edessä pelannut Teemu Elomo harhautti erän edetessä kahdesti itsensä vantaalaispuolustuksen ohi, mutta ensimmäisellä kerralla Kautto ehti eteen, toisella yrittämällä kiekko kilahti ylärimaan. Toista yritystä käytiin tarkastamassa videoltakin, mutta maalia ei tilanteesta tuomittu.

K-Vantaa sai paikkoja harvakseltaan, eikä TUTO-vahti Kristian Järvisellä tai kotijoukkueen puolustuksella ollut vaikeuksia pitää kiekkoa pois maalistaan. Kun myöskään erän ainoa ylivoima ei tuottanut tulosta, mentiin ensimmäiselle erätauolle maalittomassa tilanteessa.

− Ensimmäinen ja kolmas erä olivat meiltä erittäin laadukasta peliä. Vastassa oli hyvä, viisikkotasolla toimiva joukkue, TUTOn päävalmentaja Miika Elomo kuvaili ottelun jälkeen.

Markus Seikola osui kultakypärää päähän ja lensi suihkuun

Toisen erän alkuun K-Vantaa tuli aivan erilaisella intesiteetillä kuin avauserään. Vierasjoukkue pääsi kahdesti hyökkäämään jopa kolmella yhtä vastaan, mutta hyvin pelannut Järvinen pysäytti vantaalaisyritykset.

Hiukan ennen toisen erän puoliväliä alkoi tapahtua. K-Vantaan kultakypärä Joel Lehtinen sai syötön jalkoihinsa TUTOn siniviivan kohdalla. Vastassa ollut, Elomon tapaan ensimmäistä kotiotteluaan TUTO-paidassa pelannut Markus Seikola osui taklauksellaan Lehtistä päähän. Vantaan paras pistemies ei palannut taklauksen jälkeen enää kaukaloon. Seikolan ottelu loppui samaan pillin vihellykseen, sillä tuomiona oli pelirangaistus ja suuntana suihku.

− Kiekon vastaanottaja oli vähän huonossa asennossa. Syötön antanut on ehkä oluen velkaa taklatulle. Markus meni aika nätisti tilanteeseen, kuitenkin taitopelaaja kyseessä. Harmillinen tilanne, Elomo kuvaili.

− Pelissä sattuu ja tapahtuu. Kyllä se taklaus päähän osui, mutta ei se kovin kova tai törkeä ollut. Näistä voi olla montaa mieltä, tulos oli kuitenkin ulosajo, Kiekko-Vantaan päävalmentaja Simo Mälkiä jatkoi.

Kun myös Kiekko-Vantaan Teemu Mielonen ja TUTOn Olli-Pekka Heinimäki saivat reilun parin minuutin sisään jäähyt, pääsi vierasjoukkue yrittämään ylivoimaa niin neljällä kolmea vastaan, viidellä kolmea vastaan kuin kahdesti viidellä neljää vastaankin. Vantaalaisten viime aikoina tukkoisena ollut ylivoima kuitenkin jatkui Kupittaallakin, ja TUTOn maali pysyi koskemattomana.

− Loistavaa, hyvin järkevää pelaamista alivoimalla meiltä. Se oli ottelun käännekohta, Elomo hehkutti.

Ottelun ratkaisu päätöserän alussa

Ottelun avausmaalia TUTO ei odottanut kauaa kolmannessa erässä. Erän vanhettua minuutin verran K-Vantaa sai jo kiekon haltuun TUTOn hyökkäyksen päätteeksi, mutta hukkasi sen TUTOn Mikko Laineelle, jonka matala mutta kova lämäri ohitti ensimmäistä kertaa Kauton.

− Ei käytetty toisen erän etsikkoaikaamme, ja ottelun ensimmäinen maali jäi harmittamaan. Siinä oli jo aika hyvin kiekko hallussa meillä, ja TUTO vähän niin kuin jo lopetti karvaamisen, Mälkiä harmitteli.

Heti maalin jälkeen TUTO pääsi koittamaan ylivoimallakin ilman tulosta. Vain hetki jäähyn päätyttyä TUTO kuitenkin kasvatti johtonsa kahteen maaliin. Topi Taavitsainen iski pitkän pyörityksen päätteeksi maalin edestä kiekon sisään.

Kiekko-Vantaasta ei ollut virittämään enää nousua, ja TUTO piti ottelun viidelläkin puolustajalla näpeissään. Ottelun avausmaalin iskenyt Laine kaunisteli lukemia painimalla kiekon kahden vantaalaispelaajan pihdeistä huolimatta tyhjään verkkoon. TUTO nappasi tyylipuhtaan kotivoiton lukemin 3−0.

Voiton myötä kuudentena olevan TUTOn ja viidentenä olevan K-Vantaan välinen piste-ero kaventui vain yhteen pisteeseen, ja TUTOlla on vantaalaisia yksi ottelu vähemmän pelattuna. TUTO jatkaa viidennen sijan jahtaamista viikon päästä Rovaniemellä RoKia vastaan, K-Vantaa taas kohtaa rovaniemeläiset jo huomenna Tikkurilassa.