4:29, 3-0, ja taistelu ohi.

MESTIS / Raportti
Sportin ja FPS:n ottelu kesti käytännössä reilut neljä minuuttia. Tuossa ajassa FPS otti kolme jäähyä, ja Sport teki heti kolme osumaa. Loput 55 minuuttia olivat käytännössä vain lopun odottelua. FPS kaunisteli lukemia, mutta missään vaiheessa alkuminuuttien jälkeen ei ollut epäselvää minne sarjapisteet ei ainakaan matkaa.

Sport vei ottelun alkua miten tahtoi. FPS oli tasakentällisin vastaantulija, ja kun joukkue joutui rikkomaan, Sport rankaisi heti ensimmäisestä mahdollisuudestaan. Taistelu oli lyhyt, mutta epätasainen.

- Sport tuli päälle kuin vanha kunnon ZSKA aikoinaan. Vaikka meillä olisi ollut kuusi miestä jäällä, ei sekään olisi auttanut, Karri Kivi kommentoi alun kylmää suihkua.

Kolme jäähyä, kolme maalia

Sport kävi ottelussa päälle todella aggressiivisesti. Kiekko ja peli pyöri vain ja ainoastaan Forssan päädyssä, eikä jäähyily auttanut FPS:n tilannetta. Jo erän toisella minuutilla Sportin ylivoima rankaisi. Sinikypärä Jukka-Pekka Koistinen piti kiekkoa vasemmalla laidalla, harhautti yhden puolustajan ja laukoi tämän jaloista nopean rannelaukauksen. Ville Hostikka oli laukauksen tiellä, mutta Miro Laitinen sai tuupata irtokiekon verkkoon maalin edustalta.

Tuskin oli jäähypenkki ehtinyt jäähtyä, kun FPS joutui uudelleen alivoimalle. Ja tuskin ehti pelaaja penkille istahtaa kun kiekko oli jo toistamiseen FPS:n maalissa. Patrik Westerback ja Pete Suonpää pelasivat kiekon neliön keskustaan Vesa Myllyaholle, jonka laukaus epäonnistui riittävästi ollakseen onnistunut. Myllyahon saippuakupla leijui takakulmaan ja Sport kahden maalin johtoon.

Ja ettei FPS olisi yhtään helpommalla päässyt, sama tahti jatkui ottelussa. Toisen kerran peräkkäin Matias Peltoniemi kakkoselle ja heti perään kiekko jo kolmannen kerran Hostikan taakse. Tällä kerralla maalin sai tehdä Suonpään esityöstä Ilpo Salmivirta, joka piti mailansa jäässä takatolpalla ja Suonpää tykitti syötön suoraan Salmivirran lapaan.

- Kun olen häntäpään joukkueen valmentaja niin toivoisin että tältä vältyttäisiin. Meille tuli kuudessa minuutissa neljä jäähyä. Kuudessa minuutissa. Ei Sport tarvitse tällaista apua tuomarilta. Me kuitenkin valmistaudutaan peliin koko päivä, Kivi kommentoi alun tiukkaa tuomarilinjaa.

Sport teki erän lopussa vielä neljännen osuman, senkin käytännössä ylivoimalla. Joni Kujalan sijaiskärsijänä istunut Niko Nikkilä oli vielä ovensuussa tulossa jäälle, kun Pete Suonpää kruunasi iltansa laukomalla tilastoihin jääneen voittomaalin. Tilannetta edelsi kaksi huolimatonta alivoimapurkua FPS:n puolustukselta.

Tässä vaiheessa erää Matti Höylä Sportin maalilla oli joutunut torjumaan vasta kolme laukausta, mutta erän lopun ylivoimalla vieraat saivat parhaat mahdollisuutensa.

Sport nukkuu toisen erän

Kuten viimeksi KOO-VEE:ta vastaan kävi kotona, Sportin peli muuttui paria astetta löysemmäksi, ja tämä antoi FPS:lle mahdollisuuden tulla takaisin peliin. Toisen erän alussa tosin paras paikka tuli jäähyltä vapautuneelle Jussi Pernaalle. FPS:n pakkien syöttelyn jälkeen kiekko ponnahti keskialueelle ja suoraan Pernaan lapaan, ja entinen FPS:n pakki pääsi läpiajoon. Laukaus kuitenkin meni yli maalin.

Ylivoimalla FPS sai niinikään mainion paikan, mutta yksinään takatolpalla päivystänyt Jussi Tapio ohjasi kovan syötön yli Sportin maalin.

Erän puolivälissä Sport teki viidennen osumansa, joka oli Vesa Myllyahon illan toinen. Sport pelasi taas ylivoimalla, ja taas kerran ylivoima tekaisi maalin. Tällä kertaa Myllyaho teki maalinsa irtokiekosta, johon Sport-ikoni joutui tosin heittäytymään ja kääntämään jäässä maaten kiekon puolittain tyhjään maaliin.

Viides maali oli jo Sportille riittämiin. FPS pääsi tämän jälkeen peliin mukaan ja saikin ansaitun avausosumansa. Tino Sandhu vapautti Jarkko Hattusen ja Jussi Tapion ylivoimahyökkäykseen ja komean poikittaissyötön jälkeen Tapio teki vielä komeamman osuman. Höylä jäihin takatolpalle ja kiekko pienestä kulmasta maalin kattoon.

Seuraava maali nähtiin jälleen Sportin ylivoiman aikana. Maalintekijänä tosin oli vierasjoukkue FPS. Sportin viisikko pelasi liian innokkaasti ja virheen jälkeen Ossi Häkkinen pääsi oikealta laidalta polkemaan maalintekoon. Esityön Häkkiselle oivalsivat Markus Ojala ja Joni Kujala.

Sport herää taas kohti ottelun loppua

Kolmanteen erään kotijoukkuekin jaksoi taas palata pelihuumori kypärässä. Vauhtia riitti kohtalaisesti pitämään pelin hallinta enimmäkseen pois Höylän maalilta, mutta ei riittävän terävästi että Hostikka olisi yllätetty. Lopulta kuitenkin Sport teki kuudennen osumansa. FPS oli taas kerran alivoimalla kun Markus Ojala joutui hieman ojentamaan voimalla maalille ajanutta Filip Riskaa. Ilpo Salmivirta oli maskissa kun Mikael Hallbäck laukoi vastakiekkoon, ja Salmivirran mailasta kiekko muutti suuntaa ja ohitti Hostikan kuudennen kerran.

FPS sai vielä ottelun lopussa hieman strösseliä kakun koristeeksi kun Ossi Häkkinen laukoi viivalta kovan maskin edesauttamana kiekon maaliin. Laukaus ei ollut kova, mutta ei sen tarvitsekaan jos maalivahti ei kiekkoa näe. Näitä laukauksia FPS viljeli ottelussa enemmänkin, mutta vasta ottelun lopulla kiekko maaliin sujahti.

Pressin suurin anti ei ollut valmentajien kommentit

- Toivoin valmentajana että jaksettaisiin vielä pelata samalla tavalla ja tehtäisiin niitä maaleja, mutta ruvettiin hakemaan jokaista pelaajaa pisteille. Siinä rupeaa kuitenkin kaikilla fiilis nousemaan ja haetaan hienoja maaleja ja pakit nousee liikaa hyökkäyksiin. Eka erä oli hyvä. Ei annettu vastustajalle siinä yhtään aikaa tai tilaa, Mikko Manner kertoi omiensa panoksesta.

- Toisen maalin otan kyllä omaan piikkiini. En sanonut riittävän selvästi kuka menee jäälle ja siinä Pajuluoman kanssa vähän sotkettiin, eikä sinne lopulta mennyt kukaan, Manner otti syitä niskoilleen.

- Ei ole oikein mairittelevaa. Kuusi minuuttia, neljä jäähyä ja peli sitten olikin ohi. Tässä sarjassa on kaksi joukkuetta yli muiden ja ne ovat Sport ja Jukurit. Sitten tulee tätä keskikastia. Ei muut pelaa samalla intensiteetillä, Kivi jakoi kehuja kahdelle kärkeen povatulle joukkueelle.

Sport jatkaa kauttaan lauantaina Savonlinnassa, FPS taasen Kirkkonummella.

- Toivon että saadaan Kirkkonummelle sama taistelu mitä saatiin täällä viimeiset 50 minuuttia. Tosin siellä se pitää löytää uudelleen se taistelu, ei se mitään hyödytä että täällä se taistelu löytyi, Kivi kertoi tulevasta ottelustaan.

- SaPKo voitti tänäänkin KooKoon, että vaikea peli on tulossa Savonlinnassa, Manner kertoi Sportin seuraavasta vastustajasta.

Lehdistötilaisuuden suurin anti olikin Sportin ilmoitus perjantaisesta lehdistötilaisuudesta. Tuolloin Sportin joukkueeseen liittyy ulkomaalaisvahvistus. Varmat lähteet kertovat että pelaaja on yliopistokaukaloissa oppinsa saanut, pienikokoinen taitohyökkääjä.

» Lähetä palautetta toimitukselle