Lepaus kuritti vantaalaisia kahdesti - SaPKo laittoi mestaruuden katkolle

MESTIS / Raportti
SaPKo kiitti yleisöä illan päätteeksi.
Kuva © Antti Varonen
SaPKo ei tarjonnut Kiekko-Vantaalle oljenkorsia finaalisarjan kolmannessa ottelussa Talvisalossa. Kotijoukkuetta johti edestä kultakypärä Teemu Lepaus kahdella maalilla. Mestiksen mestaruus on katkolla pässipaidoille ensimmäistä kertaa maanantaina.

Ottelua Talvisaloon saapui seuraamaan yli 2500-päinen yleisö. Kauden ennätysyleisön ei tarvinnut lähteä tyhjin käsin, sillä SaPKo otti 3−0-voitolla kolmannen kiinityksen mestaruuteen.

− Loistava tunnelma hallissa, tupa täynnä. Antoi tänään varmasti voimaa meidän pojille lisää, SaPKo-luotsi Pasi Räsänen kehaisi.

Kiekko-Vantaa kohtasi lähes välittömästi vaikeuksia pelin avaamisensa kanssa. Vantaalaiset pyrkivät totutusti huolelliseen kiekolliseen pelaamiseen, mutta SaPKon aktiivinen kiekoton pelaaminen rajoitti lohipaitojen syöttösuuntia ylöspäin.

Atte Mäkiselle ja Nico Nurmikankaalle avautui ottelun alun ylivoimalla sekuntien sisällä kaksi maalipaikkaa, mutta Juhana Aho venyi tuplatorjuntaan eleettömästi ja itsevarmasti.

Avauserän jälkimmäisellä puoliskolla maalitolpat kolisivat kahdessa vaihdossa peräkkäin. Ensin Kiekko-Vantaan Joel Lehtinen lähenteli maalia tuloksetta, ja hetkeä myöhemmin Casimir Jürgens täräytti paluukiekon toisessa päässä pystyrautaan.

Jonatan Tanus ja Teemu Lepaus kiekottelivat kotijoukkueen johtoon avauserän lopussa. Kultakypärä Lepaus näytti tällä kertaa viimeistelyn mallia, eikä maalilla olleelle Aaro Peltoselle jätetty sanan sijaa.

Kaukalossa hallitsi yksi osapuoli

Avauserässä Kiekko-Vantaallakin oli muutamat iskun paikkansa, mutta toisessa erässä jäällä hallitsi yksiomaan kotijoukkue. Vantaalaiset kirjauttivat ykkössektorilta koko erän aikana ainoastaan yhden laukauksen.

Kiekko-Vantaa ei päässyt hyökkäysalueelle, sillä hyökkäykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen siniviivalle. Kiekonriistoista kotijoukkue iski nopeasti vastaan ja käynnisti pitkiä hyökkäyksiä. Lohipaitojen energia suuntautuikin pitkälti puolustusalueen puolustuspelaamiseen.

Lepaus huudatti yli 2500-päistä kotiyleisöä toistamiseen ylivoimalla ajassa 37.46. Vahvan esityön 2−0-maalin alusti Juuso Forsström, joka murtautui vantaalaisten neliön keskelle ja petasi Lepaukselle vapaan laukaisupaikan.

− Kyllä me pelattiin paras peli tässä sarjassa. Kiekko on tietysti sellainen peli, että monesti maalit tulee virheistä. Aika räikeitä kiekollisia söhläyksiä oli molemmat maalit, lohipaitojen luotsi Simo Mälkiä harmitteli.

− Ne kun saadaan pois ja pidetään tuo sama taisteluilme, niin sitten voidaan olla jo voittokamppailussa.

"Tehdään töitä sen eteen"

Päätöserässä SaPKo puolusti kahden maalin johtoasemaansa pitämällä itse kiekkoa ja pelaten syöttösuunnat harkiten. Aaro Peltonen luisteli pois maaliltaan ajassa 55.39, jolloin vantaalaiset käynnistelivät vielä viimeistä rynnistystään.

− Ennen kaikkea tuo viimeinen erä oli erittäin tyylikäs pelaaminen meiltä, Räsänen kehui suojattiensa puolustussuunnan pelaamista.

Maalipaikat pysyivät kuitenkin jatkuvasti minimissä, sillä tilaa ykkössektorille ei avautunut. Joonas Hyttinen osoitti vielä maalinälkää nousemalla väkevästi laidalta maalille, mutta nollan pitänyt Aho ei antautunut.

Samaan aikaan toisessa päässä kotijoukkueella oli ruhtinaallisia tilanteita kohentaa johtoaan, mutta Peltonen ei enää ollut yllätettävissä. Lopulta Rasmus Hämäläinen naulasi keskialueelta tyhjään maaliin loppulukemat 3−0.

− Luotiin kyllä riittävä määrä laadukkaita maalipaikkoja. Olisi vielä yksi tai kaksia maalia ansaittu enemmän, Räsänen pohti.

SaPKo johtaa finaalisarjaa 3−0, ja mestaruus on ensimmäistä kertaa katkolla maanantaina Vantaalla.

− Kolme-nolla-tilanne vaikuttaa sillä lailla, että jos tämä oli paras peli tähän mennessä eikä riittänyt, niin maanantaina sitä parantaa vielä, Mälkiä totesi.

− Tästä saa aina yhden kiinnityksen, ja ohjelma on taas huomiselle piirretty. Se yksi voitto vieraissa pitää saada keinolla millä hyvänsä. Tehdään töitä sen eteen, Räsänen päätti nöyränä.

» Lähetä palautetta toimitukselle