Peliitat ei antanut Varikselle unelmadebyyttiä

MESTIS / Raportti
Tuukka Rajamäki oli jälleen yksi kotijoukkueen parhaimmistoa.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Keskiviikkona Heinolassa käytiin erittäin vauhdikas ja fyysinen ottelu. Kotijoukkue Peliitat oli murhaavan tehokas ja nappasi tärkeät kolme pistettä 5-1-lukemin.

Kauden ennätysyleisö ei olisi voinut saada parempaa kiekkoviihdettä katseltavakseen kuin se tänään sai. Peliitat oli jokaisella osa-alueella potkun jos toisenkin edellä, eikä se antanut Joensuun Jokipojille saumaa yllätää.

Jokipojat saapui otteluun seitsemän ottelun tappioputki niskassaan. Joukkue oli alkuviikon aikana vaihtanut myös Ari Aaltosen tilalle Jouni Variksen. Tässä vaiheessa valmentajavaihdos ei tuottanut toistaiseksi vielä tulosta.

Avauserä alkoi kotijoukkueen osalta erittäin vahvasti ja nopeatempoisesti. Jokainen hyökkäys vietiin voimalla loppuun asti, jonka jälkeen joukkue lähti tiiviisti viisikkona puolustamaan Jokipoikien vastahyökkäyksiä.

Vierailijoiden pelistä paistoi selkeästi valmentajavaihdon ja pitkän tappioputken aiheuttama paine. Kiekko poltteli todella paljon jokaisen pelaajan lavassa, eikä avaussyötöt meinanneet millään löytää perille asti.

Pelin ensimmäisen kolmanneksen aikana nähtiin yksi täysosuma ja sekin oli upeaa katseltavaa. Uransa ensimmäisen Mestis-maalin pääsi suoraansyötöstä iskemään Petteri Haveri.

Toisen erän tyrmäys

Kotijoukkueen tämän kauden ehkä yksi suurimpia kompastuskiviä on ollut juurikin toisen erät. Tänään sellaista ei nähty, vaan enemmänkin nähtiin suvereeni ja vahva Peliitat.

Jokainen kaksinkamppailu voitettiin ja maalille ajettiin kunnolla eikä selkä pystyssä. Peliittojen vahva ja nopeatempoinen pelaaminen laittoi Jokipojat rikkomaan peliä, jonka seurauksena Peliitat pystyi lopettamaan pelin jo ennen viimeistä erää.

Erän aikana nähtiin kolme maalia ja kaikki kotijoukkueelta. Maaleja tehtiin niin tasaviisikoin, kuin ylivoimalla ja siirretyn rangaistuksenkin aikana. Eikä Jokipoikien maalilla torjuneella Jonathan Iilahdella ollut muuta tehtävää, kuin kaivaa kiekkoa selkänsä takaa.

Maalinteossa onnistuivat illan toisella maalilla juhlinut Haveri sekä Juuso Perttilä ja Eetu-Ville Arkiomaa.

Kotijoukkueen päävalmentajan mukaa tänään nähtiin jälleen Peliitoilta MILF-kiekkoa.

Puolustamalla voittoon

Kolmas erä oli ottelun selkeästi hidastempoisin. Kumpikin joukkue odotteli vain päätössummerin soittoa ja turhia riskejä välteltiin varsinkin kotijoukkueen puolelta.

Erän aikana nähtiin kummaltakin joukkueelta yhdet täysosumat. Kotijoukkue lisäsin johtonsa jo viiteen, kun uransa ensimmäisen Mestis-maalin pääsi laukomaan Roope Mäkitalo. Syötön Mäkitalon maaliin antoi paluun Heinolaan tehnyt Samu Vilkman.

Kotijoukkueen maalilla torjunut Timo Niemi oli lähellä kirjauttaa itselleen nollapelin, mutta joensuulaisten Ville Halonen oli eri mieltä. Vain alle kaksi minuuttia ennen päätössummeria sai vierailijat rikkomaan kuparisen.

Peliitat nousi voiton myötä sijalle kuusi ohittamalla juurikin Jokipojat. Seuraavan kerran kotijoukkue pelaa lauantaina, kun se isännöi Kokkolan Hermestä.

Jokipojat lähtee katkaisemaan tappioputkeaan perjantaina, kun se isännöi Kiekko-Vantaata.

» Lähetä palautetta toimitukselle