Jokipojat niisti sarjapisteet LeKiltä

MESTIS / Raportti
Männikkö teki paluun saukkopaitaan. Illan tehot 1+0.
Kuva © Mikko Pylkkö mikko.pylkko@jatkoaika.com
Jokipojat aloitti vieraskiertueensa Lempäälästä, jossa se kohtasi LeKin. Ottelusta muodostui todella jännittävä ja tasainen.

LeKin Aleksi Luhtalampi sai kiekon kulmasta maalin eteen. Ketään muita ei ollut edessä, paitsi Jokipoikien maalivahti Mikael Edelmann. Laukaus suuntautuu suoraan maalivahdin rintapanssariin, ja jää siihen. 

Pelin koko kuva oli käytännössä tämän näköinen. LeKi piti kiekkoa ja hallitsi pelitapahtumia, mutta ratkaisupaikoissa kädet jäätyivät ratkaisevalla tavalla. Jokipojat saavutti 2-1-vierasvoittonsa tehokkaammalla maalipaikkojen hyödyntämisellä, sekä rautaisella puolustuspelillä.

− Meillä oli iso teema tähän peliin, että parannamme puolustuspeliämme JYP-Akatemia-ottelusta. Onnistuimme siinä, ja saimme siitä palkinnon, iloitsi Jokipoikien päävalmentaja Ari Aaltonen ottelun jälkeen. 

LeKi aloitti ottelun erittäin vahvasti, ja sai heti alkuminuuteilla pelin painopisteen hyökkäyspäätyyn. Elmeri Laamasen kiinnipitämisjäähyn aikana LeKi pääsi kokeilemaan myös ylivoimapeliä, mutta ratkaisut jäivät varsin vaarattomiksi. Erityisesti ylivoimapeli olikin Juha Juujärven mielen päällä taiston tauottua.

− Ylivoimakoostumukset menivät uusiksi, kun Santeri Vuoti lähti HPK:n mukaan ja Miika Heikkilä sai komennuksen Tapparaan. Kun jätkät aamujäiltä lähtivät, jouduimme laittamaan myös hyökkäysketjumme uuteen uskoon, manasi LeKin päävalmentaja Juujärvi.

Jos LeKin ylivoima oli perjantaina hieman sekaisin, toimi se Jokipojilla varsin mallikaasti. Illan ensimmäinen yritys tuotti tuloksen lähes suoraan b-pistealoituksesta, kun Esa Lehikoinen toimitti kiekon kultakypärä Janne Väyryselle, joka käveli LeKi-puolustuksen keskustaan ja tempaisi ottelun avausmaalin.

Ottelussa riitti vauhtia − järkiratkaisuista oli pulaa

Erityisesti toisen erän aikana ottelussa vallitsi kohnottamisen ajanjakso, jolla molemmat joukkueet höyrysivät päädystä päätyyn ja kulmasta kulmaan. Vaarallisia tekopaikkoja ei kuitenkaan saatu siinä määrin, mitä pelin avoimmuus olisi antanut olettaa. 

− Pelasimme tänään nousujohteisen pelin. Olen erittäin tyytyväinen joukkueen asenteeseen. Pitkä vierasmatka tuo aina omat haasteensa, mutta selvitimme ne tänään hyvin, myhäili joensuulaisten luotsi Aaltonen.

LeKin uudet vahvistukset Miikka Männikkö ja Antti Bruun esiintyivät perjantaina ammattimiehen ottein. Erityisesti Männikkö oli kotijoukkueen näkyvimpiä pelaajia. Pienikokoinen laitahyökkääjä viimeisteli myös joukkueensa ainoan maalin, kun Henri Tuomisen oivaltava syöttö tavoitti Männikön maalin edestä. Kiekko kimposi lopulta Männikön varusteista verkkoon.

LeKi poimi marjat koriin − Jokipojat söi ne

LeKi teki tappiosta huolimatta ottelussa kasapäin töitä, eivätkä kotijoukkueen lisämaalit olleet kaukana. Muun muassa Ville Meskasella oli huippupaikka, mutta hyökkääjä ei saanut kiekkoa ohi Edelmannin.

Jokipojat tekaisi voittomaalin vain muutama minuutti sen jälkeen, kun LeKi oli tullut tasoihin. Mistään suuresta taidonnäytteestä tuskin voi puhua, sillä kiekko pomppi melko onnekkaasti LeKi-maaliin. Maalintekijäksi merkattiin Eetu Rissanen.

− Halpoja maaleja päästimme tänään. Lisäksi alivoimamme oli hieman huolimatonta tänään. Olkoonkin, että muutama jäähy tuli varsin heppoisesti, tuumaili Juujärvi lehdistötilaisuudessa.

Niukan vierasvoiton turvin Jokipojat jatkaa vieraskiertuettaan, joka pysähtyy seuraavaksi Heinolassa. Peliitat-Jokipojat-ottelu mitellään jo huomenna lauantaina. LeKi sen sijaan matkustaa huomiseksi Keuruulle, jossa se kohtaa paikallisen KeuPan.

» Lähetä palautetta toimitukselle