KOO-VEE:n otteet paranemaan päin

MESTIS / Raportti
Mestiksen hännille povattujen joukkueiden peli oli viihdyttävä. Harjoituskauden otteluissa tämä on useimmiten sarkastinen luonnehdinta, muttei tällä kertaa. Isäntäjoukkue KOO-VEE pelasi aikaisempaan nähden kypsää peliä. FPS ei pysynyt tamperelaisten vauhdissa mukana kuin avauserän ja ottelun päätös olikin varsin rikkonainen pieni nahistelu mausteenaan. KOO-VEE voitti ansaitusti 5-1 (1-1, 3-0, 1-0) hallitun esityksen jälkeen.

KOO-VEE:n ykkösketju iskussa

Ottelu alkoi KOO-VEE:n lievällä hallinnalla. Etenkin kotijoukkueen ykkösketjun kuviot toimivat. Koostumus Pylvänäinen - Hietakangas - Haapa-aro esitti taitojaan ottelun neljännellä peliminuutilla. Hienon sommitelman myötä Tomi Pylvänäiselle avautui vapaata tilaa laukoa kiekko maaliin lähietäisyydeltä.

Peli tasoittui kummankin joukkueen hakiessa taklauksien kautta tuntumaa otteluun. Forssalaisten hetki koitti erän puolivälin tuntumassa kun KOOVEE sortui nykylinjan vastaisiin otteisiin. Reilun kolmen minuutin sisään tuomitut kolme rangaistusta eivät kuitenkaan johtaneet forssalaisosumaan. FPS:n harvat viimeistely-yritykset panssaroituivat viimeistään kotijoukkueen maalivahti Juha Taposeen.

Erän lopussa Forssa viimein onnistui. Niko Nikkilä tasoitti ottelun maalin edustalta ylivoiman päätteeksi. KOO-VEE rangaistus päättyi juuri ennen osumaa, joten se merkittiin tasakentällisin syntyneeksi.

Toisen erän alussa oli FPS:n vuoro istua häpeäpenkissä. Kotijoukkueen 2-1 osuma syntyi kahden miehen ylivoimalla Kimmo Haapa-aron lyöntilaukauksen saattelemana. KOO-VEE otti ohjat käsiinsä laajalla rintamalla ja jokainen kentällinen kykeni luomaan tilanteita. Etenkin hyökkäyksiin lähtö oli ripeää. Henri Kallio unohdettiin vapaaksi FPS maalin kulmalle ja Anssi Rannan syöttämä kiekko oli varustettu oikealla postinumerolla. 3-1 ajassa 27.57.

Tuomareille talkoita

Forssalaisten vire nuukahti osumasta entisestään, eivätkä valmennusjohdon ketjumuutokset johtaneet ryhtiliikkeeseen. KOO-VEE karkasi kolmen maalin johtoon Tommi Välimaan tarkalla, tolpan viereen sijoitetulla laukauksella. Forssalaisvahti Tomi Kelosella olisi tosin pitänyt olla saumaa maskittoman vedon torjumiseen, sen verran pienestä kulmasta kuti lähti.

Ajassa 42.36 ottelu ratkesi lopullisesti KOO-VEE:n viidennen osuman myötä. Forssalaisten vieteri venähti ja etenkin kapteeni Anssi Rantanen keskittyi riidan kylvämiseen. Kolmannen erän kuudennen minuutin koittaessa mukiloinnin makuun päästiinkin. FPS:n Veli-Matti Savinainen huitaisi KOO-VEEvahti Taposta hanskalle torjunnan jälkeen. Taponen ryhtyi puolustamaan oikeuksiaan ja pian Hakametsän molskilla tanssahteli kolme painipartneria. Tuomioita jaettiin onneksi maltilla, sillä vain kahakan aloittanut Savinainen kärsi 2+2 minuuttia muiden selvitessä nujakasta väkivaltaisuudesta langetetulla kakkosella.

Ottelu kärvisteltiin loppuun varsin katkonaisesti. Kolmannessa erässä tuomittiin kaikkiaan 16 kakkosta, joten päätuomari Leppäahon pillin kestävyys oli koetuksella. Jotain joukkueiden ylivoimapelistä kertonee se, että lukuisat jäähyt johtivat vain yhteen viralliseen pakkopeliosumaan.

Päällimmäisenä ottelussa kiinnittyi huomio KOO-VEE:n kehittyneeseen joukkuepeliin. Harhasyöttöjä nähtiin vain vähän ja puolustus toimi jokseenkin moitteettomasti. Ykkösketjun yhteispeli oli erityisen lupaavaa tulevaa kautta ajatellen. Maalivahti Taponen esiintyi kylmäpäisesti estäen FPS:n sinänsä ponnettomat yritykset. Forssan harvat hyökkäykset päätyivät kulmassa nuhjaamiseen ja peli oli ylipäätään hakusessa. Kokoonpanoa tosin muutettiin pitkin ottelua, jolloin harmonian puute on ymmärrettävää. Forssalaisista yritteliäin oli Ossi Häkkinen. Myös Pekka Raution ratkaisuissa oli ideaa, mutta tehot jäivät tänään pukukoppiin.