Kiekko-Vantaalla täydellinen viikko - Nyt kaatui Hermes

MESTIS / Raportti
Kiekko-Vantaan kapteeni Toni Leinonen teki lauantaina kaksi osumaa.
Kiekko-Vantaa ylsi voittoon Tikkurilassa lauantaina, kun vastaan tullut Hermes kukistui lukemin 4-3. Voitto oli Kiekko-Vantaan viides perättäinen voitto.

Kiekko-Vantaa kampesi tiukan 4-3-voiton Hermeksestä lauantain Mestis-kierroksella Tikkurilassa. Kotijoukkueen todella hyvä toinen erä toi voiton ja tärkeät sarjapisteet parin ottelun tappion kokeneesta Hermeksestä.

− Välillä pelasimme hyvin, mutta yksi piste viikon työstä on liian vähän, sanoi Hermeksen päävalmentaja Antti Karhula.

Kiekko-Vantaan pääluotsi Simo Mälkiä antoi tunnustusta Hermeksen pelistä.

− Meillä on mennyt hyvin, mutta Hermes oli ärsytetty ja tuli hyvin peliin. Iso hatunnosto jätkille, että saivat tunnetta peliin, Mälkiä totesi.

Kiekko-Vantaa unelias alussa

Ottelussa oli enemmän vauhtia kuin taitoa, mutta se oli silti viihdyttävää. Laukauksia sateli ja miestä nostettiin kaukalon laitaan miehekkäästi. Ensimmäinen erä oli selkeästi Hermes-merkkinen. Ensimmäisen vaarallisen maalintekopaikan Hermes sai, kun Samuel Sikstus pääsi ampumaan, mutta vantaalaisten maalivahti Jani Kautto torjui.

Ensimmäisen maalin syntymiseen kului puoli erää, kun Kiekko-Vantaan Simo Kontinen otti rangaistuksen kampituksesta. Kokkolalaiset hyödynsivät ylivoiman ja menivät 1-0-johtoon Jesse Huhtalan laukauksella. Maalin syöttäjiksi merkittiin Jussi Nättinen ja Miika Franssila.

Ensimmäistä erää kuvasi hyvin se, että molemmat joukkueet pääsivät suhteellisen helposti omalle hyökkäysalueelle. Erän loppupuolella Kiekko-Vantaan parhaasta tilanteesta vastasi Kontinen, joka pääsi väläyttämään kovalla laukauksella. Yleisö huoahti, mutta tilanne säilyi Hermes-johdossa.

Myöhemmin Hermeksen Ossi Ikonen oli lisätä johdon 2-0:aan, mutta epäonnistui. Minuuttia vaille erätauon Hermeksen maalivahti Juraj Holly laukaisi kiekon yli laidan, mutta jäähy jätettiin viheltämättä.

Kiekko-Vantaa tuli kuin yleinen syyttäjä

Toinen erä päättyi lopulta vantaalaisten hyväksi 3-0, ja joukkue johti yhtäkkiä 3-1. Kiekko-Vantaan tasoitusmaali syntyi ylivoimalla, kun Ikonen otti estämisestä kahden minuutin jäähyn. Tasoituksesta vastasi kapteeni Toni Leinonen, joka sai syötöt Julius Rantaeskolalta ja vakuuttavasti pelanneelta Juho Rautaselta.

Kapteeni ja kultakypärän haltija Leinonen on saanut peliinsä aivan uutta ilmettä.

− Oli aika vaihderikas ottelu. Pelimme on mennyt eteenpäin ja menestys ruokkii koko joukkuetta. Henkilökohtaisesti on hyvä, että onnistuu.

− Paljon on vielä tehtävää, jotta keväällä olemme hyvässä kunnossa. Niemimaan ja Rantaeskolan kanssa on kiva pelata, koska tiedämme, missä kukin liikkuu, Leinonen kuvaili.

Toinen erä oli kaikin puolin Kiekko-Vantaan hallintaa, mutta peli muuttui katkonaiseksi ja molemmat joukkueet tekivät järjestäen hyökkäyksiä. Hermeksen Antti Paavilainen pääsi yrittämään kavennusta, mutta Kautto vartioi maaliaan menestyksellisesti.

Kiekko-Vantaan 2-1-maalin ampui Atte Mäkinen, joka sohaisi kiekon maaliin veljensä Miro Mäkisen ja Lassi Raitasen syötöistä. Kun Hermes otti rangaistuksen ajassa 32.17, rankaisivat lohipaidat tekemällä jälleen maalin ylivoimalla. Maalintekijänä Leinonen Nico Nurmikannan ja Rantaeskolan syötöistä. Tilanne oli 3-1.

Täydellinen sulaminen vain minuuttien päässä

Kolmas erä käynnistyi Kiekko-Vantaalta mainiosti. Joukkue jaksoi luistella ja syötöt menivät perille. Jos Kiekko-Vantaa onnistui päättämään hyökkäykset laukaukseen, teki sitä myös Hermes. Mitä pitemmälle ottelua pelattiin, sitä varmemmaksi kävi Kiekko-Vantaan voitto.

Lopullisen niitin Hermeksen verkkoon iski Rautanen Rantaeskolan ja Paavo Ylipainon maukkaista syötöistä, ja tilanne oli jo 4-1. Sen jälkeen, jos aikaa olisi ollut enemmän, Kiekko-Vantaalle oli käydä ohraisesti. Joukkueen tukeva kolmen maalin johtoasema muuttui, kun Nättinen kavensi 4-2:een.

Hermes tuli päälle kuin yleinen syyttäjä, ja teki vielä tilanteeksi 4-3 vain 46 sekuntia ennen peliajan päätöstä. Kokkolalaiset ottivat aikalisän, mutta lohipaidat puolustivat koko joukkueena, ja tilanne päättyi lopulta vantaalaisten hyväksi.