Hyvä toinen erä siivitti Jukurit voittoon − Palve rikkoi ennätyksen

MESTIS / Raportti
Jokipoikien puolustus ei pystynyt pidättelemään Jukureiden Oula Palvetta.
Jukureiden ja Jokipoikien ottelut ovat olleet kauden aikana vähämaalisia. Keskiviikkona nähtiin kuitenkin täysin erilaista peliä, sillä Jukureiden voitto kirjattiin lopulta maalein 5-4.

Kamppailun käännekohta nähtiin toisessa erässä, kun Jukurit karkasi kolmen maalin karkumatkalle. Jokipoikien hieno kiri kolmannessa erässä ei kuitenkaan riittänyt pisteisiin, sillä Jukurit saalisti jo 12 peräkkäisen voittonsa.

− Turha tässä on selitellä. Jukurit oli parempi joukkue ja me vikisimme, vähäsanainen Jokipojat-valmentaja Ari Aaltonen tiivisti.

Ottelun avauserässä Jukurit esiintyi Jokipoikia organisoidummin. Kotijoukkue luisteli virkeällä jalalla ja karvasi ylhäältä, minkä vuoksi Jokipojilla oli ajoittain vaikeuksia avauspelaamisessaan.

Jukureiden hyvästä alusta huolimatta maalinteon aloitti Jokipojat heti seitsemännellä minuutilla. Maalintekijänä kunnostautui Eetu Rissanen, jonka lirutus ohitti Jukurit-vahti Mika Norjan.

− Ottelun alussa osa meidän pelaajista oli hieman telineissä. Kaikki ei ollut valmistautunut niin, kuin tauon jälkeen pitää, jukurikäskijä Antti Pennanen aloitti.

Tämän jälkeen myös hyviä torjuntoja esittänyt Samuel Jukuri joutui antautumaan kahteen otteeseen. Tasoitusmaali nähtiin vain minuuttia myöhemmin edellisestä osumasta, kun Joonas Kalliola lapioi irtokiekon sisään. Hetkeä myöhemmin onnistui Timo Hiltunen, jonka laukaus suoran hyökkäyksen päätteeksi yllätti Jukurin.

− Kalliolan ketju vei meitä hyvin eteenpäin, mutta muilta jäi pelaaminen vähän piippuun, Pennanen kommentoi.

Jokipojat onnistui kuitenkin tasoittamaan ottelun erän lopun ylivoimallaan Joonas Larinmaan maalilla, joten ensimmäiselle tauolle lähdettiin tasatilanteessa 2-2.

Palve rikkoi ennätyksen

Toisessa erässä peli kääntyi selvemmin kotijoukkueelle. Jokipoikien puolustus oli ongelmissa Jukureiden hyökkääjien kanssa, eivätkä joensuulaiset pystyneet ratkaisemaan, vaikka pääsivätkin kertaalleen ylivoimahyökkäykseen.

Erän maalinteon aloitti Jukureiden Teemu Henritius, joka karvasi kiekon Juuso Akkaseltaja ujutti kiekon maaliin läpiajosta.

Jokipoikien puolustusalueella näytti olevan avoimien ovien päivä, sillä Jukurit pääsi monia kertoja ottelussa luistelemaan joensuulaispuolustukselta karkuun.

− Tehtiin vähän virheitä toisessa erässä, Aaltonen puhisi.

Tätä hyödynsikin Jukureiden Oula Palve, joka viimeisteli kaksi osumaa 18 sekunnin sisään. Ensin Palve väläytti rannelaukaustaan läpiajossa laukomalla kiekon aivan maalin yläkulmaan. Tämän jälkeen Palve luisteli niin ikään läpi, minkä seurauksena hän pääsi viimeistelemään Jukureiden historian maaliennätyksen rangaistuslaukauksesta uusiin lukemiin (27 maalia).

− Keskivaiheessa ottelua me olimme todella hyviä ja me veimme ottelua selvästi. Pelasimme laadukasta jääkiekkoa, analysoi Pennanen.

Tämän jälkeen Jokipoikien valmentaja Aaltonen herätteli vierasjoukkuetta vaihtamalla Mikael Edelmanin Jukurin tilalle maalinsuulle.

"Olisimme voineet pelata paremmin"

Kolmannessa erässä Jokipojat sai hyvän kirin aikaiseksi. Vierailijat onnistuivat pääsemään aina maalin päähän, sillä ensin Jesse Paukku laukoi kiekon ilmasta ohi Norjan, minkä jälkeen Ville Silvast taiteili kiekon maaliin Rissasen syötöstä.

− Ehkä tunne puuttui kolmannessa erässä. Annettiin kaksi ylivoimahyökkäystä, joista Jokipojat teki maalit. Tuohon loppuun ei voi olla missään nimessä tyytyväinen, Pennanen tuumi.

Jokipojat ei kuitenkaan onnistunut tasoittamaan ottelua ilman maalivahtia, ja näin pisteet jäivät Mikkeliin.

− Olisimme voineet pelata lopun paremmin. Luotetaan siihen, että pelaajat ottaa tuosta opiksi, Pennanen päätti.