Jokipojat väänsi väkinäisen voiton

MESTIS / Raportti
Otto Karvinen pelasi pirteän ottelun. Joensuulaisten hyökkääjä viimeisteli Jokipoikien toisen maalin.
Kuva © Joona-Pekka Hirvonen
Kotijoukkue Jokipojat punnersi voittoon pirteällä kolmannen erän esityksellään, vaikka vierailija JYP-Akatemia hallitsi peliä aika ajoin hyvällä liikkeellään. Ottelu päättyi joensuulaisten voittoon 3–2 (0–0, 1–1, 2–1).

Jokipojat kohtasi viimeisessä harjoitusottelussaan jyväskyläläisen JYP-Akatemian. Tylsä ottelu ei turhia hienouksia tarjonnut. Varsinkin ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat melkoista surffailua.

Kotijoukkue käänsi ottelun edukseen kolmannessa erässä, vaikka Akatemia pääsikin erän alkajaisiksi johtoon. Ottelun päätöslukemat 3-2:en iski joensuulaisfanien iloksi ärjylauman kokeneeseen kaartiin kuuluva Matti Näätänen komealla laukauksella kahdeksan minuuttia ennen loppua.

Parin erän pakkopulla

Ottelu käynnistyi vaisusti, vaikka molemmat joukkueet saivatkin aikaiseksi muutamia maalintekotontteja. Avauserässä suurinta draamaa tarjosivat Mehtimäen jäähallin tulostaulu toimimattomuudellaan ja Jokipojat-puolustaja Esa Lehikoisen vahinkolaukaus linjatuomarin päähän.

Ensimmäisestä erästä ei jäänyt pelillisesti mitään käteen. Molemmat joukkueet odottelivat selkeästi ensi keskiviikkona käynnistyvää runkosarjaa.

Maalihanat aukesivat toisen erän viidennellä minuutilla, kun Akatemian nuori Joose Antonen sutaisi kiekon helposti ohi hapuilevasti pelanneen Antti Rautiolan. Vastikään Bluesista Jokipoikiin lainattu maalivahti Lars Volden saanee runkosarjan alkaessa ykköstorjujan viitan kannettavakseen, sillä sen verran epävarmasti Rautiola maalillaan esiintyi.

Martins Jakovlevs toi kotijoukkueen tasoihin Roope Rannan ja Juuso Kaijomaan esityöstä. Latvialaispuolustaja pääsi tuikkaamaan sekavan tilanteen päätteeksi kiekon tyhjään Akatemia-maaliin ohi voimattoman Samu Perhosen.

Ryhdistäytynyt Jokipojat klaarasi

Kotijoukkue pelasi kolmannessa erässä jo lähellä omaa tasoaan kahden erän löysäilyn jälkeen. Hyvällä jalalla liikkeellä ollut vierasjoukkue jäi pelillisesti auttamatta Jokipoikien varjoon. Vaikka nuori jyväskyläläisjoukkue pelasi vauhdikkaasti, ei järki pysynyt mukana.

Kolmas erä tarjosi kolme maalia, joista voittomaalin viimeistelleen Näätäsen lisäksi onnistuivat JYP-Akatemian Valtteri Kemiläinen ja pirteästi esiintynyt, maalipaikkoja myös tuhlaillut Jokipoikien Otto Karvinen.

Kolmannessa erässä Jokipoikien näkyvin pelaaja oli maalintekijöiden sijaan Ilmari Pitkänen. Kesän aikana varastoitu energia purkautui tutulla tavalla. Pari rangaistusta niin vastustajalle kuin itselleenkin hankkinut Pitkänen jatkoi siitä, mihin viime kaudella jäi.

JYP-Akatemia kohtaa tulevana keskiviikkona runkosarjan kotiavauksessaan Mikkelin Jukurit. Jokipojat avaa Mestis-kautensa jyväskyläläisten tapaan kotonaan keskiviikkona SaPKoa vastaan.