Vahva Hermes myllytti kotonaan - Kokkolassa nähtiin 10 maalia

MESTIS / Raportti
Kokkolan Hermes hallitsi kotonaan, ja vei revanssiviikonlopun selkeästi 9-6.
Viikonlopun revanssipelit RoKin ja Hermeksen välillä jatkuivat lauantaina Kokkolassa. Perjantaina Rovaniemellä niukan voiton vienyt Hermes otti kotonaan 6−4-voiton ja summasi viikonlopun maalit itselleen 9-6.

Lauantain otteluun kotijoukkue lähti heikoilla yöunilla, kun joukkue oli saapunut Kokkolaan vasta aamulla puoli viideltä. Vähäiset unet eivät näkyneet kokkolalaisten liikkeessä, vaan Hermes pelasi erittäin vahvasti halliten peliä samoin kuin perjantaina.

− Kun miettii koko viikonloppua,  niin oltiin mun mielestä jo eilen hyviä. Se, miten tultiin tänään peliin, sitä oli oikein iloa katsoa. Miehekkäät kuusi erää, tyytyväinen Antti Karhula totesi pelin jälkeen.

Rovaniemeläisillä oli suuria vaikeuksia päästä peliin mukaan, ja hyökkäykset päättyivät jatkuvasti Hermeksen tiukkaan miesvartiointiin sekä tehokkaaseen oman alueen puolustukseen.

− Meidän viisikko on niin sanotusti venynyt, ja meitä vastaan on vähän helposti pystynyt puolustamaan, Petteri Hirvonen tunnusti.

Vauhdikas aloitus takasi voiton

RoKin ensimmäistä erää väritti omanpään huomattavat vaikeudet ja purkuvirheet. Ottelun avausmaali syntyi Hermeksen väännettyä kiekon itselleen kulmasta, josta Ossi Ikosen poikittaissyötöstä Jesse Ikonen toimitti kiekon maalin perälle.

Kotijoukkue jatkoi vahvaa paineistamista ja myllytti jatkuvalla syötöllä vieraitaan. Kova pyöritys tuotti vielä kaksi maalia lisää. Viimeinen viisi minuuttia peli oli viilettämistä päästä päähän molempien hakiessa pelin hallintaa itselleen.

Toisessa erässä kotijoukkue jatkoi siitä mihin ensimmäisessä jäi ja aloitti tekemällä minuutissa maalin. Maalin jälkeen rovaniemeläiset tekivät painetta ja erityisesti nelosketju onnistui työssään saaden väännettyä ensimmäisen kavennusmaalin.

Maalien tehtailu ei päättynyt tähän, vaan Hermeksen Juuso Huovisen rangaistuksen aikana niin kotijoukkue kuin vieraat tekivät maalit. Erän puolenvälin jälkeen kokkolalaiset siirtyivät jo 6−2-johtoon Antti Paavilaisen lyödessä Daniel Vozenilekin jalasta takaisin kimmonneen kiekon ohi Toni Eskelisen.

− Me alettiin kääntämään peliä liian nopeasti ja hyökkämään alivoimaisena niin eilen kuin tänäänkin. Täytyy kyllä sanoa, että Hermes käytti ne hetket hyvin, Hirvonen harmitteli.

Toisessa erässä joukkueiden peliasetelmissa ei tapahtunut juurikaan muutoksia. Hermes jatkoi vahvaa esitystään ja vastustaja RoKi pyristeli pysyäkseen pelissä mukana. Rovaniemeläisten valopilkkuina toimi neloskenttä ja toivoa puolustuksen paranemisesta antoi hyvin pelattu alivoima erän lopussa.

RoKin taisto loppuun asti ei riittänyt

Vimeisessä erässä RoKi pääsi jo vähän paremmin peliin mukaan ja teki kolmannen kavennusmaalin Hermeksen Huovisen istuessa toistamiseen jäähyllä.

− Pikku miinuksena meidän alivoimapelaaminen, oli tänään vähän huolimatonta, ja lähdettiin tuossa lopussa jo miettimään tyhjää maalia ja muuta, Karhula löysi parannettavaa.

Vieraiden taistelusta huolimatta kolmaskin erä oli kotijoukkueen hallintaa. Hermeksen peli oli läpi ottelun aktiivista, hyvin liikkuvaa ja puolustuspelaaminen tehokasta. Vieraiden peli ei päässyt missään vaiheessa täysin päälle ja rovaniemeläisten riesana oli huonot syötöt ja löysä puolustus.

− Jääkiekkoelämä on tällaista, että välillä menee hyvin ja välillä paremmin, ja välillä huonommin. Nyt on sellainen vaikeampi jakso, ja nyt mitataan, miten me tullaan tästä ulos. Saatiin jokunen onnistuminen tuohon, ettei tämä ihan repsahtanut käsistä mihinkään, vaikka oli jo vähän merkkejä ilmassa. Mutta näitä tarvitaan, Hirvonen pohti.

− Puhuttiin paljon siitä mentaalipuolen valmistautumisesta, että kyllä ihminen jaksaa aika paljon fyysisesti painaa. Kyllä se on aika paljon siitä kiinni, kuinka paljon saat tuolta korvien välistä itsestäsi irti. Jätkät hoiti sen tänään tosi hienosti. Jos vaikka tänään hymyilisi ja huomenna huilataan, mietti Karhula.