Jokela torjui pisteet Kajaaniin

MESTIS / Raportti
FPS:n maalintekovaikeudet jatkuivat nyt Kajaanin Hokkia vastaan, kun Hokille riitti Teemu Virtalan osuma avauserässä forssalaisten kaatoon. Ottelun tuomitsi tarkalla linjalla perjantaina Juhani Tammisen haukut saanut Ville Vuohtoniemi, joka tänäänkin vihelsi linjakkaasti ja se johti 21:een kahden minuutin jäähyyn. Hokin voiton takuumiehenä oli Lukko-laina Antti Jokela, joka torjui läpi ottelun erittäin varmasti.

Vuohtoniemi näytti joukkueille linjansa alusta asti, ja ensimmäisessä erässä tuomari vihelsi peräti yhdeksän kakkosta, joista viisi kotijoukkueelle. Ensimmäisenä ylivoimaa pääsi kuitenkin yrittämään kotijoukkue, mutta edes kahden miehen ylivoimalla se ei saanut kunnolla ylivoimaansa toimimaan.

Avauskympin mentyä selvästi Palloseuran nimiin, alkoi myös Hokki saada pelistä kiinni vaihto vaihdolta. Yllättävää kyllä, avausmaali nähtiin pian tasakentällisin. Kimmo Hapon kentällinen sai pelin pyörimään FPS:n päätyyn ja Janne Kurikka torjui ensimmäisen vedon, mutta ei enää toista kun Teemu Virtala pääsi asettelemaan b-pisteiden väliin ja löysi tilaa Kurikan jalkojen välistä.

Maalin jälkeen Hokki pääsi ylivoimaharjoituksiin, kun FPS:lle vihellettiin neljä kakkosta kahdeksan minuutin sisään. Hokin ylivoima oli kuitenkin vain aavistuksen FPS:aa parempaa, ja ainoa varsinainen tekopaikka jäi Jarkko Heikkisen unelmapaikkaan takanurkalla, minkä kuitenkin Kurikka upeasti pelasti.

Ylivoimatehottomuus jatkuu

Toisessa erässä FPS pääsi pyörittämään ylivoimaa kuudesti, kun Hokki sai vain kaksi ylivoimamahdollisuutta. Nyt Palloseuran ylivoima oli jo hieman vaarallisempaa kuin avauserässä, mutta tehot jäivät edelleen puuttumaan. Antti Jokelan pelastukset ynnättynä hyvällä tuurillakin pitivät kotijoukkueen nollissa. Lähimpänä kävi vihreiden viherkuuppa Janne Jokila, jonka veto kilpistyi kuitenkin maalikehikkoon.

Tasaisista torjuntalukemista huolimatta toinen erä oli selvästi Palloseuran. Hallinta johtui osaltaan ylivoimapelaamisesta, mutta myös tasakentällisin FPS oli vieraitaan potkun edellä. Vieraiden varsinaiset tekopaikat jäivät vähiin, ja hyvässäkin paikassa kajaanilaiset mielummin syöttivät kaverille kuin vetivät itse.

Kolmannessa erässä jäähymäärä väheni huomattavasti ja tasakentällisin pelattiin nyt jo valtaosa ajasta. Molemmat pääsivät kuitenkin yrittämään 5-3-ylivoimalla. Ensin vuorossa oli Hokki, joka pääsi lähes puolentoista minuutin ajan kahden miehen ylivoimalle, mutta ylivoima oli surkeata luokkaa.

FPS pyrki painamaan peliä vieraiden päätyyn, mutta Hokki piti keskialueen hyvin tukossa ja FPS:n hyökkäyksiinlähdöt tyrehtyivät yksi toisensa jälkeen. Lopulta Palloseura kuitenkin sai painetta Hokin päätyyn ja samalla linnapaidat joutuivat rikkomaan.

Viisi minuuttia ennen loppusummeria FPS pääsi kahden miehen ylivoimalle, mutta Jussi Pernaan tukeva lyöntilaukaus suuntautui aavistuksen maalin ohi ja samalla aika valui vähiin Palloseuran tiimalasista. Kunnon tekopaikkoihin se ei enää päässyt, ja vieraat pääsivät tuulettamaan puolustusvoittoa maalintekovaikeuksista kärsivästä Forssan Palloseurasta.

Tyytyväinen Kolek ja väsynyt FPS

Voittajajoukkueen valmentaja Vladimir Kolek oli tyytyväinen tulokseen, mutta joukkueen pelissä on miehen mukaan vielä parantamista. Tänään Hokki oli FPS:aa pelillisesti perässä, eikä se jäänyt valmentajalta noteeraamatta.

- Pitää sanoa, että tyytyväinen olen voitosta. Hävisimme kotona Forssalle ja nyt maalilla voitimme, pitää olla tyytyväinen. Meidän peliä vähän sekoitti alkulämmittely, kun meidän yhdellä pelaajalla meni luistimet rikki ja se häiritsi meidän ensimmäisen erän pelaamista.

- Forssa pelaa erittäin hyvää jääkiekkoa ja tyytyväinen olen, että voitto tuli. Maalivahti oli erittäin hyvä ja pojat taistelivat. Pelissä on paljon, paljon parannettavaa, muun muassa kurinalaisuudesssa. Me saimme ihan ansaittuja jäähyjä, Kolek kommentoi lyhyesti.

Mikko Sokalla oli sydämellään yhtä sun toista, eikä sarjaohjelman laatijatkaan jääneet vaille Sokan huomiota. Eniten Sokkaa huolettaa kuitenkin maalintekovaikeudet ja miehistövaje puolustuspäässä.

- Maalintekeminen on vaikeata. Meillä on isoja murheita varsinkin ylivoimapelaamisessa, joka on ollut hakoteillä jo pidemmän aikaa. Tietysti on selvät syytkin osittain siihen mistä se johtuu, mutta isoin murhe on se että maalinteko on näin vaikeata. Tietysti vastustajakin pelasi paljon ylivoimaa, mutta kyllä näillä ylivoimamäärillä pitäisi joku maali saada. Se tuntuu olevan ylivoimaisen vaikeata, Sokka aloitti.

- Kylmä totuus on, että kilpailutilannetta puolustajien keskuudessa meillä ei ole. Meillä on yksinkertaisesti väkeä alakerrassa, joiden pitäisi huilata ja syödä nakkeja katsomossa. Sen jälkeen taas sitten nöyremmän kautta lähteä tekemään hommaa, mutta kun ei pakkeja ole niin ei ole, ei sitä kannata lähteä sen enempää ruikuttamaan. Se näkyy meidän pelaamisessa.

- Terveisiä vielä sarjaohjelman laatijoille, sillä onhan tämä sarjaohjelma aivan käsittämätön. Me ollaan eilen Kokkolassa, tullaan kolmelta kotiin ja puolet joukkueesta menee kouluun tai töihin, niin ei meillä osa pelaajista jaksanut pelata tänään. Kyllä minä peräkkäisinä päivinä pelit vielä ymmärrän, mutta pitääkö lähettää ensin toiselle puolelle Suomea ja sitten tulla takaisin. Meillä on ihan sama homma tammikuussa, kun ensin ollaan Vaasassa ja sitten perjantaina pelataan täällä. Siinä ei ole kauheasti ammattitaitoa eikä järkeä käytetty.

- Me pelattiin eilen viidellä pakilla, kun Pernaa oli sivussa. Nyt kun näitä jäähyjäkin vielä tulee, niin sitten pelataan kolmella tai neljällä pakilla niin ne vähätkin äijät on kieli vyön alla. Kyllähän se väkisinkin pelaamista verottaa, Sokka tuhahti.

FPS:sta yllättävimmän kuvan itsestään antoi neloskenttä, joka pelasi erinomaisen ottelun. Joni Sarkakallio - Ari-Pekka Hakala - Veli-Matti Savinainen sai pelin painopisteen lähes vaihdosta vaihtoon Hokin päähän ja hankki myös vieraille jäähyjä. Ylivoimallakin kolmikko sai aikaan pyörityksiä, jotka usein päättyivät laukaukseen. Myös Sokka oli tyytyväinen kolmikon esityksiin.

- Olen tyytyväinen heihin ja hullu kun en anna enempää pelata. Ylivoimalla ainoa porukka, joka pystyi jatkuvasti luomaan maalipaikkoja. Jostain syystä kuitenkin takaraivossa on sellainen ajatus, että jonkun muun kentän ne maalit pitäisi tehdä. Eivätkä hekään niitä maaleja nyt niin kauheasti ole tehneet, mutta he tekevät sitä omaa nolla nollaansa ja hankkimaan jäähyjä jne. Kyllä meidän pitää alkaa kokoonpanoa miettiä, viimeistään joulutauolla, että missä kokoonpanossa jatketaan joulutauolla, Sokka lopetti.

Kajaanin Hokki jatkaa vierasturneetaan Turkuun, jossa linnapaidat kohtaavat TuTon jo huomenna. FPS:lla on edessään huiliviikonloppu, jonka jälkeen joukkue matkaa Kirkkonummelle joulukuun ensimmäisenä päivänä Salamoiden kestittäväksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle