Haukat ylivoimainen ylivoimalla

MESTIS / Raportti
Kirkkonummen turnauksen pronssiottelusta odoteltiin tasaista, mutta sellaisena se pysyi vain erän ajan. Kehno FPS vietti taas aikaansa rangaistusaitiossa, kun vauhdikkaampi ja juonikkaampi Haukat tyylitteli Vili Mustosen johdolla 7-1-voittolukemat.

Pronssiottelu oli alusta alkaen rikkonainen. Heti avauserässä vihellettiin neljä kaksiminuuttista molemmille joukkueille.

Maalihanat avattiin tasavajaalla. Kiekko-Vantaasta järvenpääläisjoukkoihin siirtyneen Tuomas Ilolan poikittaissyötöstä kentän hahmo Vili Mustonen kiihdytti vauhdilla laidasta hyökkäysalueelle, kurvasi röyhkeästi maalin eteen ja laukoi kiekon harhautuksen jälkeen yläpesään ohi FPS-vahti Ville Salmisen. Hieno suoritus.

Vain 16 sekuntia myöhemmin oli FPS:n turnauksen ainoa juhlahetki. Mika Piikkilä ja Joni Kujala pelasivat kiekon ylös kiihdyttäneelle Jaakko Kalliolle. Perjantaina huilannut Kallio laukoi tarkasti, ja peli oli tasan 1-1.

Forssalaistoiveet alkoivat hiipua jäänrakoon toisen erän aikana. Järvenpääläispuolustaja Timo Suuronen teki upean ylösnousun omasta päästä vastustajan maalille saakka. Laukauksen torjui Salminen maalillaan, mutta Vili Mustonen oli iskemässä luvut 1-2:een irtokiekosta.

Loppuerän aikana FPS otti neljä kaksiminuuttista, ja kun Haukat onnistui kahdesti ylivoimalla, repesivät lukemat 1-4:ään. Kumpikin ylivoimaosuma syntyi siniviivalaukauksella. Timo Ahosen laukauksessa Ville Salminen oli täydellisessä maskissa, ja kahden miehen ylivoiman aikana Jonni Talas latasi sen tasoisen vedon suoraan syötöstä, että maalivahti oli vailla mahdollisuuksia ilman maskiakin.

Mustoselle kypärätemppu

Kolmannessä erässä jatkettiin täysin siitä, mihin aiemmin jäätiin. FPS alivoimalle, ja kiekko maaliin. Jäänuoliaisen lähetti verkon perukoille puolustaja Janne Tolvanen, ja laukaisupaikkana oli jo kolmannen kerran peräkkäin siniviivan seutu.

Jotta järvenpääläisriemu ei olisi päässyt laantumaan, iski kaukalon tähtiketju upean 1-6-maalin vain pari minuuttia edellisestä. Tuomas Ilola ja Ahmoista tullut vauhtisentteri Markus Juvakoski syöttelivät maalivahti Salmisen toiselle kulmalle ja tarjoilivat passin Vili Mustoselle toiselle kulmalle: kypärätemppu!

Kolmas erä tarjoili ottelun parhaan forssalaispyörityksen, mutta forssalaisittain epäonnisten tähtien alla pelattu turnaus tiesi sitä, ettei Jarno Kantelus saanut rystyvetoaan osumaan edes puolityhjään maaliin.

Kun FPS otti taas vaihteeksi kaksi rangaistusta perätysten, iski Haukat neljännellä ylivoimamaalillaan loppuluvuiksi 1-7. Illan toisen osumansa tykitti b-pisteen kaarelta suoraan syötöstä puolustaja Timo Ahonen.

Päinvastaiset ilmeet

Forssalaiset eivät jättäneet itsestään kirkkonummelaisyleisölle kovin kaksista kuvaa. Kaksi tappiota yhteismaalein 1-14 ja yhteensä 87 rangaistusminuuttia. Hyökkäystyöskentely oli Haukkojakin vastaan hampaatonta, mutta parempaa lienee luvassa, kunhan Matti Raunio ja Ronkaiset ovat kokoopanossa. Ykkössentterin etsintä kuitenkin saa jatkua, sillä nuori ruotsalaiskokelas Alexander Sundqvist ei vieläkään esittänyt juuri mitään. Kaksi kertaa Sundqvist sentään maalipaikkaan ehti, mutta ilman mainittavaa tulosta.

Haukat-ottelun erikoisuuksiin lukeutui se, että FPS oli liikkeellä ainoastaan kahdella pakkiparilla, kun perjantain kokoonpanosta olivat jääneet sivuun Timo Willman ja Mikko Martikainen.

Haukat esiintyi Kiekkonummella edukseen. Tasaväkinen ottelu Salamoiden kanssa ja murskavoitto FPS:stä oli enemmän kuin odottaa kuin sopi. Junioripitoisen ryhmän otteissa oli vauhtia, tahtoa ja peli-iloa.

Pronssiottelun ykkösnimi oli ehdottomasti Vili Mustonen, joka kolmen maalinsa ohella esitteli parit näyttävät kuviot ja kynäilyt. Yhdessä Tuomas Ilolan ja Markus Juvakosken kanssa Mustonen muodosti hyökkäysketjun, josta ei ainakaan vauhti puuttunut. Tehojen säilyminen tasokkaampien puolustusten puristuksissa jää nähtäväksi.