FPS mursi kotitaian

MESTIS / Raportti
Forssan Palloseura otti ensimmäisen kotivoittonsa puoleentoista kuukauteen, eikä vierasjoukkue Ahmoilla ollut juuri mahdollisuuksia avauserän jälkeen. Kotijoukkue aloitti viidellä puolustajalla ja lopetti neljällä, mutta se ei juuri jäällä näkynyt. Ehjän pelin pelannut forssalaisryhmä näytti ensimmäistä kertaa tällä kaudella siltä, miltä se on kotijäällä totuttu näkemään.

Ahmat sai otteluun hyvän alun ja heti ensimmäinen maalintekopaikka siunaantui jo kymmenen sekunnin pelin jälkeen Antti Uitolle, mutta yksin b-pisteiden välistä laukomaan päässyt Uitto ei onnistunut ohittamaan FPS-vahti Tommi Kelaa.

Ahmojen vahvan alun jälkeen myös kotijoukkue pääsi peliin mukaan, kun Olli Tukonen sai helpohkosti koukkaamisjäähyn. Ylivoimaa FPS ei kuitenkaan ehtinyt kauaa pelata, kun Jussi Tapio joutui boksiin yhtä heppoisin perustein. Ahmat sai ylivoimaallaan liukuhihnalta paikkoja ja Kelalla oli tolpat apunaan kahdesti. Vieraiden sinikypärä Janne Lehtinenkin pääsi sihtailemaan aivan avopaikasta, mutta yhden turhan riplauksen jälkeen tilanne oli jo mennyt.

Pian ylivoiman päättymisen jälkeen oli tilanne jo toisessa päässä, kun nyt Olli Sillanpäällä oli tyhjä maali edessään. Aivan kuitenkaan HPK-apu ei saanut kiekkoa matkaansa ja näin nollat pysyivät tulostaululla. Tämän jälkeen FPS pääsi jälleen ylivoimalle, mutta Tommi Niemelä napsi helposti forssalaislaukaukset.

Jäähyn jälkeen Havaiji-kiekko jatkui ja tilanteita sateli kumpaankin päähän. Parhaat paikan siunaantuivat Matti Rauniolle, jonka kuiva kausi ottanut vieläkään päättyäkseen, kun kahdesta peräkkäisestä läpiajosta Niemelä veti molemmissa pidemmän korren.

Hieman yli minuutti ennen erän loppua maalihanatkin saatiin lopulta auki. Rami Jokisen aloitusvoitosta Juha Sinkkonen laukoi tulisen vedon, jonka verkon perille ohjasi Mika Tasala. Ainoastaan puoli minuuttia tästä soi jälleen Niemelän takana. Toni Ronkaisen erinomaisesta poikkijään syötöstä Raunio lopulta sai tulosta aikaan, kun yläkulma heilui totuttuun malliin. Erätauolle mentiin 2-0-lukemissa, johon forssalaiset saivat olla erittäin tyytyväisiä.

Kujalalle ovea

Heti erän alkuun Ahmat pääsi ylivoimalle, kun Jan Sochor sai kakkosen poikittaisesta mailasta. Pian Ahmat pääsi jo kahden miehen ylivoimalle, kun Joni Kujala tarjoili poikittaista maalin edessä Patrik Forsbackalla. Parikymmentä senttiä liian korkealle osunut poikittainen avasi Forsbackan naaman ja vieraat pääsivät kahden miehen ylivoimalle. Kotijoukkue kuitenkin pelasi erinomaista ja uhrautuvaa alivoimaa, eikä vieraat päässeet edes kunnon tekopaikkoihin viiden minuutin ylivoimallaan.

Jäähyjen jälkeen peli hieman rauhoittui ja peli alkoi tasaantua. Forssalaiset pääsivät pariin otteeseen ylivoimalle Tuomas Tikkasen ja Antti Uiton jäähyjen myötä, mutta kotijoukkueen ylivoima ei ollut kovinkaan kaksista. Uiton jäähyn jälkee Toni Ronkaisen syöttö vapautti Sillanpään läpiajoon, mutta Niemelän kaunis hanskatorjunta pelasti Ahmat lisätakaiskuilta. Seuraavasta hyökkäyksestä Lehtinen pääsi jälleen avopaikkaan, mutta hyvinkääläishyökkääjä ei vieläkään onnistunut ohittamaan Kelaa.

Toinen erä kokonaisuudessaan oli jo hieman kontrolloidumpaa peliä kummaltakin joukkueelta, eikä vastaavaa hurjastelua nähty kuin avauserässä.

Ronkainen ratkaisee

Joni Lappalaisen otettua jäähy erän alkuun, Ahmat sai etsikkoaikansa. Ylivoima kuitenkin oli yhtä luokatonta kuin tähänkin asti nähty, eikä vierailijat saaneet takaa-ajovaihdetta silmään millään. Pian jäähyn jälkeen Niemelällä oli jälleen ohjelmaa, kun tällä kertaa Jarno Kantelus karkasi yksin läpi. Kanteluksen rystyvippi ei kuitenkaan noussut riittävästi ja Niemelä pelasti tilanteen patjatorjunnalla.

Pian nähtiin pelin ratkaisu, kun tuomari Sami Partanen antoi kotijoukkueelle lahjana 5-3-ylivoiman. Kahden mehen ylivoima näytti valuvan jo hukkaan, mutta juuri kun Kim Sjöblom pääsi pois rangaistujen aitiosta, Toni Ronkainen löysi kiekon maalin kulmalta ja löi kiekon varmasti tyhjään maaliin. Maaliin syöttöpinnat kuittasi jo hieman pirteämmin esiintynyt Jan Sochor, joka avasi pistetilinsä FPS:ssa.

Viimeisen niitin Ahmojen arkkuun löi Matti Raunio, joka teki illan toisensa tyhjään maaliin. Vielä ottelun loppuun saatiin aikaan ne normaalit Timo Willmanille jaettavat kakkoset, joista kumpikin olivat vähintäänkin kyseenalaisia. Nimi selässä ei kuitenkaan ole riittävä syy jäähyn antamiseen.

Pirteä kotiesitys

Ensimmäisen kerran koko kautena FPS kykeni ehjään kotiotteluun, joka oli kontrollissa koko pelin ajan. Ottelun alussa Ahmoilla oli mahdollisuutensa, mutta tänään tolpatkin olivat hyvinkääläisiä vastaan ja Tommi Kela sai pidettyä maalinsa koskemattomana. Ensimmäisen erän jälkeen FPS:lla ei ollut hätäpäivää, ja Ahmojen kirikin tyrehtyi jäähyilyyn.

Antti Piiroinen pelasi puolustajana varsin mallikkaan ottelun, ja tarjolla lienee lisää puolustustehtäviä, sillä Marko Toivosen pelikielto jatkuu ja Asko Rantanen on pitkään sivussa. Puolustuksen ehdoton johtohahmo oli kuitenkin Jussi Kulmala, joka pelaa erinomaisella tasolla illasta toiseen. Myös Timo Willman pelasi mallikkaasti ja kaksikko kuittasi kovat peliminuutit forssalaisten takalinjoilla. Nollapelin pelannut Tommi Kela oli eleettömän varma, eikä Kela antanut edes irtokiekkoja vieraiden sudittavaksi.

Hyökkäyspäässä Jan Sochorin johtama kolmikko laidoillaan Toni Ronkainen ja Matti Raunio pelasi ehjän ottelun. Ronkainen teki yhden ja syötti pari, jonka lisäksi taskukokoinen laituri teki töitä kentän molemmissa päissä. Raunion takalukko aukesi viimein ja onkin odotettavissa, että Rauniolta alkaa maalinteko sujua taas vanhaan malliin. Keskellä Sochor näytti jo paljon paremmalta mitä avausottelussaan KooKoota vastaan. Muista kentällisistä edukseen erottuivat Olli Sillanpää ja Henri Pekkola.

Vieraiden onnistujat sitten ovatkin huomattavasti harvemmassa. Maalin suulla Tommi Niemelä otti sen kiinni minkä pystyi ja mukaan mahtui useita paraatipelastuksia, kun mies pysäytti kolme forssalaisläpiajoa. Takalinjoilla Pasi Järvinen tuntui olevan jatkuvasti jäällä, mutta Järvinen on joskus pirteämmälläkin pelipäällä ollut.

Hyökkäysosastolla Janne Lehtinen pelasi pirteästi, mutta kunnostautui lähinnä tuhlaajapoikana. Avauserässä paikkoja olisi ollut pariinkin maaliin, mutta Lehtisen kikat eivät riittäneet Kelan ohittamiseen. Lehtisen laidalla Tuomas Tikkanen esiintyi myös edukseen.

Illan erotuomari Sami Partanen oli välistä ulkona kuin lintulauta ja varsinkin avauserässä useampi päivänselvä kakkonen jäi viheltämättä. Viimeisessä erässä sitten pilli taas soikin hanakammin ja välillä varsin heppoisin perustein. Toivottavasti Partanen on parempiakin iltoja nähnyt - tänään raitapaita ei ollut aivan tehtäviensä tasalla.

» Lähetä palautetta toimitukselle