Lainamaalivahdista ei apua - SaPKo karkasi jo avauserässä

MESTIS / Raportti
Jonatan Tanus aloitti ottelun maalitalkoot.
Kuva © Petteri Äikäs
Tähän mennessä ilman pelaajien lainaamista Liigasta toiminut Espoo United oli saanut maalilleen Rasmus Rinteen, mutta hänestäkään ei ollut apua, kun SaPKo vei pisteet maalein 5-2.

Ottelu ratkesi jo avauserän jälkimmäisellä puoliskolla, kun ensin Jiri Veistola komennettiin rangaistusaitioon hänen yritettyään työntää kypärän SaPKo-pelaajan päästä. Ylivoima ehti kulua vain kahdeksan sekuntia, ennen kuin Mikko Lahtela teki vieraiden toisen maalin.

Vieraiden kolmas maali syntyi vain reilu minuutti myöhemmin, ja siitä maalivahti Rasmus Rinne saa ottaa ison osan piikkiinsä, sillä Kalle Saramäen laukaus tuli sellaisesta kulmasta, mistä maalivahdin pitäisi pystyä peittämään maali kokonaisuudessaan.

− Emme ole vieraissa aloittaneet niin hyvin, joten lähdimme hakemaan niin, että kaikki pääsevät peliin mukaan. Ei voi antaa vastustajalle yhtään onnistumisia, koitetaan saada heiltä kaikki pois, SaPKo-puolustaja Elmeri Laamanen arvioi.

Lamauttava avausosuma

Ottelu alkoi tasaisena, mutta SaPKon avausmaalin jälkeen pelin kulku muuttui sellaisella tavalla, ettei voittajasta jäänyt pienintäkään epäselvyyttä. Jonatan Tanuksen ylivoimahyökkäyksestä tekemää maalia seurasivat nopeasti vieraiden toinen ja kolmas osuma, joten ensimmäinen erätauko alkoi tilanteessa 0-3.

− Ensimmäinen maali vapautti meidän pelaamista, ja varmasti kasvatti Espoo Unitedin tuskaa, SaPKon päävalmentaja Pasi Räsänen arvioi.

Espoo United nousi hetkeksi taisteluun, kun Markus Piispanen onnistui kaventamaan. Koska maali syntyi ylivoimalla ja siirretyn rangaistuksen aikana, kotijoukkue sai jatkaa ylivoimalla seuraavatkin kaksi minuuttia. Jälkimmäisen rangaistuksen SaPKo kesti, ja Laamanen oli jäähyltään päästä läpiajoon, mutta tilanne kariutui erikoisella tavalla.

− Tuomari otti heti luulot pois, kun boksista pihalle pääsin. Vähän jäi kismittämään. Olisin laittanut kyllä kiekon maaliin. Onneksi on vielä kautta jäljellä, joten ei siitä tarvitse ottaa paineita, yhä ilman runkosarjamaalia oleva Laamanen totesi.

SaPKo teki toiseen erään kaksi osumaa, minkä jälkeen ottelun jännitysarvo pieneni entisestään. Kolmannessa erässä kotijoukkue sai aikaiseksi yhden kavennuksen, mutta muuten erä oli vain pelailua.

− Kolmea pistettä lähdettiin hakemaan, ja se myös saatiin, Räsänen iloitsi.

Henkinen lukko päällä

Espoo Unitedin päävalmentaja Timo Hirvonen ei tällä kertaa keskittynyt otteluun, vaan joukkueeseen yleisesti myöntäen ongelmat:

− Joukkuessa oleva henkinen lukko näkyy pelissä. Reagointi on hidasta ja hyökkäyspeli väkinäistä. Täytyy miettiä, miten se saadaan käännettyä.

SaPKo ei ole pyörittänyt suurta pelaajarumbaa. Tänään joukkueessa esiintyi kuitenkin viime kaudeltakin tuttu TPS-apu Teemu Lämsä.

− Ei meillä oteta turhia pelaajia, pitää katsoa että he sopivat joukkueeseen, Laamanen arvioi pelaajaliikennettä.

Molemmat joukkueet pelaavat vielä kaksi ottelua ennen joulutaukoa. Espoo Unitedilla vastustajat ovat IPK ja Hermes, SaPKolla KeuPa HT ja RoKi.

− Kuutta pistettä lähdetään hakemaan loppuviikosta.