FPS päättää härkäviikkonsa Vantaalla

MESTIS / Ennakko
Forssan Palloseura pelaa kolmannen ottelun neljään päivään, kun perjantai-illan humussa FPS:aa isännöi Kiekko-Vantaa. Vantaa on saanut huilata lauantain voitokkaan KalPa-ottelun jälkeen ja kotijoukkue lienee hieman tuoreemmilla jaloilla liikkeellä. Vieraat ovat kuitenkin erittäin kovassa tikissä, sillä joulutauon jälkeen FPS on kärsinyt ainoastaan yhden tappion. Ottelu on FPS:lle toinen neljän pisteen kamppailu kahden päivän sisään.

Kiekko-Vantaan joulutauon jälkeinen aika on kulkenut varsin vaihtelevissa merkeissä. Joka toisessa ottelussa se on voittanut, joka toisessa hävinnyt. Tämän huomioon ottaen viime ottelu ei lupaa hyvää, sillä vantaalaiset kellistivät yllättäen KalPan vieraissa 3-2.

Muutoksia kokoonpanoon tulee maalivahdillisen verran, kun Sasu Hovi palaa Tapparaan ja Vantaa on omillaan. Maalilla pelaa joko Antti Niemi tai Ahmoista tullut Tommi Niemelä, joka ei ole vielä pelannut lohipaidassa siirtonsa jälkeen. Myös Niemi on huilannut useamman ottelun, kun Hovi oli maalin suulla viimeiset kolme ottelua. Niemi torjui viimeksi hieman yli viikko sitten vieraissa TuToa vastaan, jonka Vantaa hävisi 2-4.

Vantaalaisista Teemu Sainomaa ja Mikko Kainulainen esittivät erinomaisia otteita Kuopiossa, joiden soisi jatkuvan perjantai-iltana. Myös Petri Pitkäjärvi jatkaa tasaisen hyvällä tasollaan ja tuntuu illasta toiseen olevan lohipaitojen näkyvimpiä pelaajia. Kiekko-Vantaan kokoonpanosta puuttuu lonkkavamman takia Heikki Löfman.

Kuuden pisteen viikko?

FPS haki tiistaina pisteet Turusta ja nappasi eilen helpon kotivoiton Kirkkonummen Salamoista. Kolmas peli neljän päivän sisään kuitenkin alkaa varmasti painaa ottelun edetessä, sillä Palloseuran puolustavassa pelityylissä ei juuri surffailuun ole varaa. FPS on viimeisestä viidestä vieraspelistään napannut kahdeksan pistettä, joten puolustustaktiikka on ainakin tähän asti toiminut mallikkaasti.

FPS-maalille palannee Ville Salminen, joka huilasi eilisen ottelun Salamoita vastaan. Salminen on pelannut erinomaisesti joulutauon jälkeen ja on torjunut joukkueelleen useita pisteitä.

Eilisessä ottelussa Asko Rantanen sai kylkivamman edellisen ylävartalovamman lisäksi, jonka kanssa Rantanen pelasi jo eilenkin otsanahalla. Kylkivammakaan ei näytä menoa haittaavan, kun FPS:n playoff-taistelun ilmentymä on jälleen merkattu kokoonpanoon. Sen sijaan Matti Raunio on sivussa perjantain ottelusta, kun hänen polvensa on alkanut kerätä nestettä pelaamisen myötä. Tauko tulee hyvään paikkaan Rauniolle, sillä polven kuntouttamisessa menee ainakin yli viikko. Hänen paikkansa tsekkiketjussa ottaa Jarno Kantelus.

Peli on erittäin tärkeä molemmille, sillä kaksi pistettä pudotuspeliviivan molemmin puolin tuntuu varsin paljon. FPS on pudotuspelipaikasta taistelevan nelikon piikkipaikalla seitsemäntenä 35:lla pisteellä ja Vantaa väijyy takana yhdeksäntenä 33:lla pisteellä, joten FPS:n voittaessa forssalaiset saisivat neljän pisteen kaulan tauolle mennessä playoff-viivaan. Vantaan voitolla tilanne tiukentuisi entisestään, vaikka jo tälläkin hetkellä neljä joukkuetta on neljän pisteen sisällä.

» Lähetä palautetta toimitukselle