Voittokanta tähtäimessä Mehtimäellä

MESTIS / Ennakko
Lauantaina Joensuussa iskevät yhteen Jokipojat ja Forssan Palloseura, joilla molemmilla on tappio takanaan perjantain otteluistaan. Molemmat joukkueet saivat käkeensä viime hetken maaleilla, kun Tero Forsell rankaisi Jokipoikia vain kaksi sekuntia ennen päätössummeria, ja Ville Vimpari rökitti forssalaisia 21 sekuntia ennen kuuttakymmentä minuuttia.

Jokipojat aloitti kevätkautensa kotonaan maalijuhlissa TuToa vastaan, eikä tiiviistä puolustuspelistä ollut tietoakaan. Joensuulaisilla oli suuria vaikeuksia johtoaseman pitämisessä, sillä joukkue pääsi viiteen otteeseen maalin johtoasemaan, mutta aina TuTo tuli tasoihin ja lopulta vielä ohi Forsellin viime hetken maalin ansiosta.

Vierailija FPS:n tarina perjantailta oli hieman erilainen, mutta päättyi kuitenkin yhtä murheelliseen lopputulokseen. Palloseura nousi kolmen maalin takaa-ajoasemasta kahden Janne Jokilan maalin turvin, mutta Ville Vimpari lopetti forssalaispistetoiveet Forsellin tavoin vain hetki ennen loppua. FPS-luotsi Mikko Sokka otti jälleen esiin henkilökohtaiset virheet, jotka olivat Palloseuran akilleen kantapää läpi syyskauden.

- Lahjoitimme jälleen henkilökohtaisella tasolla pisteet vastustajalle. Pelimme on vuoristorataa, osa pelaajista pelaa ja osa ei, ja se vaikuttaa tuloksiin, Sokka ruoti.

Ottelun lähtökohdat suosivat kotijoukkuetta, sillä joukkue pääsee lähes terveenä otteluun ja perustasoltaan Jokipojat on oletettavasti FPS:aa astetta vahvempi. Kotijoukkueen paidasta puuttuu nivusvammasta kärsivä Matti Hietakangas, jota paikkaamassa on kahden ottelun komennuksella KalPasta lainattu Tatu Miettinen.

Vierailija FPS:lla sen sijaan on havaittavissa hieman laajempaakin miehistövajetta, ja joukkue saa nipin napin täyden miehityksen jäälle. Palloseuran vahvuudesta puuttuvat Ari-Pekka Hakala, Niko Nikkilä ja Alexis Weber, joten vihernutuilta on sivussa neloskentällinen miehiä. Myös puolustajia joukkue kaipaisi kipeästi, sillä Jussi Pernaan kiinnostuksen lopahtaminen jätti joukkueen puolustuksen varsin ohueksi.

Palloseura saapuu Joensuuhun suoraan Kajaanista, josta joukkue jatkoi matkaansa suoraan perjantain ottelun jälkeen.

- Palautumisaika on lyhyt ja siitä menee vielä kolme tuntia bussissa. Meidän täytyy vähän tiivistää peliä ja saada jalkoja liikkeelle, muuten emme pärjää Joensuussa, Sokka kommentoi lauantaita Hokki-ottelun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle