Horjuttaako FPS Hokkia?

MESTIS / Ennakko
Vaikka eletäänkin vasta marraskuun alkua, on Hokilla ja FPS:lla edessään kauden neljästä keskinäisestä välienselvittelystä jo järjestyksessään kolmas. Kaksi edellistä kohtaamista ovat päättyneet Hokin voittoon, kummatkin maaliluvuilla 4-2.

Sarjataulukossa kolmantena olevalla Hokilla ja viimeiseltä sijalta löytyvällä FPS:lla on pisteiden valossa suuri ero mutta keskinäiset ottelut ovat paljastaneet kaksikon voimasuhteet paljon tasaisemmiksi.

- Todella tasaisiahan ne pelit ovat olleet, mutta niin on kaikki meidän pelit tällä kaudella, olipa vastassa kuka tahansa. Kärkijoukkue tai häntäpään joukkue, tasaisia vääntöjä on käyty, tuumaa Hokin päävalmentaja Kai Suikkanen.

- Vieraspeli Kajaanissa oli tappiosta huolimatta meiltä hyvä. Kotipelimme taas oli huono, vaikka meillä oli siinä eväät paljon parempaan. Päästettiin kuitenkin vastustaja alivoimalla maalintekoon ja muuta vastaavaa. Kuten sarjataulukko osoittaa, hyvä ja tasainen ryhmähän se on mutta täysin voitettavissa silti, toteaa FPS-valmentaja Asko Rantanen.

Hokilla alla kotivoitto Jukureista...

Tiistain kierroksella Mestiksen ennakkosuosikkiduoon kuuluva Jukurit joutui taipumaan kainuulaisille maalein 5-3 sarjan kärkipään joukkueiden kohtaamisessa.

Sen ottelun pahoinvoinnin ja kuumeilun takia kesken jättänyt maalivahti Joni Myllykoski on nyt sivussa. Maalilla pelaava Petri Koivisto ei kuitenkaan ole huono mies, sillä hän torjui voitokkaasti niin Jukurit-ottelun kaksi viimeistä erää kuin myös edellisen Kajaanissa pelatun FPS-ottelunkin.

Muita varmoja poissaolijoita Hokilta ovat kylkivammaansa edelleen poteva puolustaja Jarkko Heikkinen ja nilkkavamman jälkeen takaisin jäälle päässyt Marko Virtala, jota valmentaja Suikkanen odottaa takaisin kokoonpanoon vasta lauantaina Joensuussa.

Mahdollisia poissaolijoita ovat lisäksi kolmos-, nelosketjuissa alkukauden hyökänneet Jaakko Järvitalo, joka sai Jukureita vastaan lämärin kantapäähänsä sekä Juho Keränen, jonka vanha nivusvaiva on monesti hellittänyt yhden lepopäivän jälkeen.

Jukureita vastaan Järvitalo ja Keränen olivat esillä näkyvästi, joskin melko tehottomasti. Jos kaksikko joutuu jäämään FPS-ottelusta sivuun, pääsevät tositoimiin alkukauden katsomossa tai ylimääräisinä hyökkääjinä istuneet Joonas Karjalainen ja Kimmo Tuunala.

Kai Suikkaselle ei ole epäselvää, mikä torstain ottelussa on tärkeintä.

- Kotona kun ollaan niin tietysti lähdetään hakemaan voittoa, se on selvä asia. Jännää ja tiukkaa peliä me odotetaan ja tehdään kaikkemme kaukalossa voiton eteen.

...ja FPS:lla HeKistä

FPS on pelannut viidestä edellisestä ottelustaan peräti viisi kotihallissaan. Viimeisimpänä lauantainen HeKin kohtaaminen, jonka periksiantamaton forssalaismiehistö käänsi kolmannessa erässä edukseen.

Hyökkääjiä FPS:lla riittää neljään ketjuun mutta puolustuspäässä on yhä vajetta, jos ei uusia viime hetken vahvistuksia saada ruotuun. Vanhoista Jonne Hattunen on ollut edelleen joukkueen mukana mutta alkuviikon kuumeilu saattaa pitää hänet poissa kauden pisimmältä pelireissulta. Myös Matias Peltoniemen armeijalomien tai niiden puutteen kanssa on valmentajien pystyttävä operoimaan.

Maalivahtiosasto on yksin Ville Hostikan harteilla ja hän onkin torjunut viimeisissä otteluissa aivan mallikelpoisesti. Ainoastaan mailapelaamista on syytä terävöittää sillä harvoin joukkue kestää vastustajalle lahjaksi annettuja osumia.

FPS pelaa ottelussa ensimmäistä kertaa tällä kaudella ilman alkukauden parasta maalintekijäänsä, takaisin Raumalle kutsuttua Jussi Tapiota, joten hyökkäysketjuja pitää jälleen lähteä muokkaamaan. Ehkä viime kerrasta viisastuneina ykkösketju Häkkinen-Lintula-Kantelus saa kuitenkin jatkaa entisessä muodossaan.

Valmentaja Asko Rantasen mukaan tiiviin puolustuspelin kautta voidaan saavuttaa hyvä tulos.

- Oman alueen puolustus on avainasia. Aggressiivisella ja oikea-aikaisella puolustamisella täytyy pystyä pitämään vastustaja poissa maalin edestä hyviltä tekopaikoilta ja samalla iskeä toiseen päähän muutama osuma.

Kajaanista ei vierasjoukkueille usein voittoja heru, joten Hokki lähtee kamppailuun selvänä suosikkina. Hokki on kuitenkin perinteisesti hävinnyt kerran jokaisena syksynä kotiottelunsa ennakkoon selvälle altavastaajalle. Ei ole mahdotonta, että niin kävisi nyt FPS:aa vastaan, varsinkin jos joukkueessa esiintyy hyvien tulosten jälkeen ylimielisyyttä tai ajatukset karkaavat jo lauantain odotettuun Jokipojat-peliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle