Hokilla ryhtiliikkeen paikka

MESTIS / Ennakko
Kajaanin Hokki pelaa torstaina TV-valojen loisteessa toisen kotiottelunsa putkeen, kun Forssan Palloseura saapuu Kajaaniin. Hokki kärsi edellisessä kotiottelussaan ensimmäisen kotitappionsa lähes vuoteen, mutta nyt tasonkorotukselle tarjoutuu oiva sauma, kun vierailulle saapuu syvässä loskassa kahlaava FPS.

Hokin joulutauon jälkeinen aika ei ole kulkenut läheskään yhtä satumaisesti kuin kauden ensimmäinen puolisko. Viimeisestä kolmesta ottelusta Hokilla on näyttää kolme tappiota. Joukkueen valmentaja Vladimir Kolek on kuitenkin luottavainen joukkueen esitysten parantumisen puolesta.

- Tässä on kolme tappiota niskassa ja pistetili on kasvanut niissä otteluissa vain yhdellä tasapelipisteellä Kokkolasta. Ei mene niin hyvin kuin esimerkiksi syksyllä, mutta tällaista se on – aalto kulkee ylös ja alas ja me olemme nyt hieman alempana

- Meillä oli keskiviikkona videopalaveri pelaajien kanssa ja näimme, millaisia virheitä olemme tehneet. Pelihän on kuin mosaiikkia: kun muutama palanen puuttuu, niin se on huonon näköinen. Olemme puhuneet paljon ongelmista ja yhtä köyttä vetämällä me onnistumme myös kentällä, Kolek näkee.

Torstaina Hokin miehistöstä puuttuu varmasti ainoastaan Jani Tuppurainen. Petr Mocek seurannee ottelun katsomosta pitkäksi venähtäneen joulutauon jälkeen ja Harri Suutarisen kuumeilu saattaa pitää miehen vielä torstaina sivussa. Hokki saa maalinsa suulleen tärkeän vahvistuksen, kun Sasu Hovi saapuu Tapparasta tilkitsemään kajaanilaisten tolppien väliä.

Ei tarpeeksi parannusta

Forssan Palloseuran peli on joulutauon jälkeen näyttänyt pirteämmältä kuin sitä ennen, mutta vielä kovin huikeista suorituksista ei silti voi vielä puhua. Varsinkin maalinteko on tökkinyt, eikä tekopaikkojakaan aivan huikeasti joukkueelle ole siunaantunut. Viimeisessä kolmessa ottelussa FPS on heiluttanut vastustajan verkkoa vain kerran.

Hokkia vastaan Palloseura saa todennäköisesti takaisin kokoonpanoon runkopuolustaja Asko Rantasen, joka huilasi edellisottelun rikkinäisen polvensa takia. Sen sijaan Mikko Kankaanperä ja Mika Tasala ovat kysymysmerkkejä.

- Asko on ollut nyt alkuviikosta jäällä ja uskoisin, että kaveri pelaa Hokkia vastaan. Hyökkääjistössä on tällä kertaa suurimmat ongelmat, kun Kankaanperän olkapää on alkanut oikutella ja Tasalalla on polven ristisiteissä jotain sanomista. Kummankaan pelaamisesta ei ole varmuutta, FPS:n kakkosluotsi Pasi Vuorela kertoi ottelua edeltäneenä iltana.

Rantasen todennäköisen paluun myötä FPS:n puolustus pääsee jälleen normaaliin formuunsa ja nimenomaan puolustuksessa on tapahtunut suurin parannus sitten kauden ensimmäisen puoliskon. Teppo Tuomanen alkaa näyttää siltä luottopakilta miksi mies Forssaan hankittiinkin, joskin miehen kiekollinen itseluottamus tuntuu välillä olevan hieman liiankin kovaa luokkaa. Myös Heikki Saarinen on jättänyt virheet vähemmälle ja keskittynyt enemmän peruspelaamiseen.

Palloseuran maalivahtikysymys oli avoin vielä ottelua edeltäneenä iltana. Krister Antila on pelannut kolme peliä putkeen erinomaisin ottein, mutta ehkä nyt vuorossa on Tommi Kela, joka hänkin on varsin pätevä Mestis-vahti. Torjui kumpi tahansa, yli 40 torjuttavaa limppua on tässä otteluparissa vierailijalle enemmän sääntö kuin poikkeus.

Läpihuutojuttu?

Ennakkoasetelmat otteluun ovat täysin kiistattomat. Ikään kuin Mestiksen Jokerit - Pelicans – niin hyvä Hokki on ollut kautta linjan kotikentällään, yhtä tilastotappiota lukuunottamatta. Hokin Kolek ei kuitenkaan ennakkoasetelmasta pidä.

- Kaikki pitävät itsestään selvänä, että voitamme sarjan hännänhuipun ja kun ottelu televisioidaan, niin nämä asiat eivät ole meille hyvästä tässä tilanteessa.

- Me nousemme vielä, mutta en tiedä milloin se tapahtuu – tällä viikolla vai ensi viikolla, näemme sen sitten, Kolek tähtää.

» Lähetä palautetta toimitukselle