FPS avaa kotikautensa

MESTIS / Ennakko
Forssan Palloseura avaa torstaina kotiottelukautenasa, kun se saa vastaansa TuTon. Kotijoukkueella on vielä pistepussi avaamatta, mutta TuTo on aloittanut kautensa varsin vakuuttavasti keräämällä kolme pistettä neljästä mahdollisesta.

FPS:n terveystilanne voisi olla parempikin, sillä joukkueessa kiertää kuumetauti, jonka kourissa pelaajat ovat enemmän ja vähemmän. Torstaina varmuudella FPS:n miehistöstä ovat poissa pitkäaikaisloukkaantunut Juha Sinkkonen, puujalkaa poteva Teppo Tuomanen ja nivusensa jälleen loukannut Jesse Huuhanmäki, jonka sairasloman arvellaan kestävän kolmesta neljään viikkoon.

Sairaslista jatkuu vielä Heikki Saarisella, jolla tulee tavaraa molemmista päistä ja ainakin torstaina mies jää sängyn pohjalle. Joukkueessa on myös muutama tapaus, jotka pelaavat antibiooteilla tai katsovat pelaamisensa vasta pelipäivänä. Myös Asko Rantasen pelaaminen on kysymysmerkki, sillä hänen polvensa ei välttämättä kestä pelaamista.

- Vanhemman Rantasen polvi on pahassa kunnossa, joten saatetaan joutua peliin viidellä pakilla. Jos näin käy, niin siinä tapauksessa Antti Piiroinen pelaa puolustajana, FPS-valmentaja Kai Rautio valottaa.

Loukkaantumisten myötä Rautio ei uskalla lähteä huikeata hyökkäyspeliä lupailemaan, sillä joukkue on puolikuntoinen, eikä vielä riittävän yhtenäinen. TuTo kävi harjoituskaudella rankaisemassa Forssaa kotijäällään olan takaa lukemin 2-5 ja hallitsi peliä selvästi.

- Tässä on nyt vasta vähän aikaa oltu yhdessä jäällä ja vielä kun tällaisia tauteja tulee, niin eihän se tietenkään hyvä asia ole. Ihan perusjutuista lähdetään TuToa vastaan liikkeelle ja pyritään parantamaan selkeästi harjoitusottelusta, jossa jäätiin täysin jalkoihin.

Palloseura asettaa maalilleen FPS-debyyttinsä tosipelissä tekevän Tommi Niemelän. Avausottelut torjunut Tommi Kela on pelannut tähän asti erinomaisesti, mutta tehtäviä halutaan jakaa. Pelikiellossa kaksi ottelua ollut Martin Lamich tekee paluun kokoonpanoon. Yllättäen Salamat-ottelussa FPS-nutun päälle pukeneen Marko Ronkaisen pelaaminen on näillä näkymin työkiireriippuvaista ottelusta toiseen.

Niemelän lisäksi FPS marssittaa kaksi uutta kasvoa forssalaisyleisölle, kun Jouni Kulonen nähdään pitkästä aikaa viherpaidassa ja Kimmo Vähä-Ruohola saa kotidebyyttinsä. Molemmat pelaavat todennäköisesti ykkös- ja kakkoskentän senttereinä.

"Kypsyysmittari"

Tiistaina Kiekko-Vantaata vastaan kauden avausvoiton ottanut TuTo joutuu uudenlaiseen testiin, kun se matkustaa lähes paikallisvastustajaksi luettavan Forssan Palloseuran vieraaksi.

- Vaikea ottelu, joka on meille tietynlainen kypsyysmittari. Mielenkiintoista nähdä miten selvitään, kun lähdetään otteluun ensimmäisen kerran ennakkosuosikkina, TuTon valmentaja Ismo Lehkonen pohtii.

Voitosta huolimatta tiistai toi myös murheita TuTolle. Puolustaja Jussi Rantala mursi jalkansa heittäytyessään kiekon eteen ja on sivussa kolmesta kuuteen viikkoa. Jo ennestään sairaslistalla olleet Tero Forsell ja KooKoo-ottelussa iskun lonkkaansa saanut Tomi Laurila ovat myös torstaina sivussa. Forssaan TuTo lähtee kolmella puolustajaparilla.

Loukkaantumisten myötä TuTon kentälliset menivät Lehkosen mukaan lähes kokonaan uuteen uskoon. Maalissa jatkaa tiistaina hieman epävarman pelin pelannut Ari Reunanen.

- Keskiviikon harjoituksissa paneuduttiin murtamaan vastustajan puolustuslinjaa. Moni joukkue pelaa kolme tai neljä pelaajaa pelin alla ja siitä muurista meidän pitäisi päästä pelaamalla läpi ja jättää roiskimiset vähemmälle.

- Tässä ottelussa iso asia meille olisi löytää sellainen rentous pelaamiseen, mitä se Kiekko-Vantaata vastaan parhaimmillaan oli. Pisteet tästä Turkuun niin sarjatilanne näyttäisi hyvältä meidän kannalta ennen tiistain kotiottelua, Lehkonen tähtää.

» Lähetä palautetta toimitukselle