Sarjajohtajia Vantaalta

MESTIS / Ennakko
Forssan Palloseura saa vieraita pääkaupunkiseudulta, kun Kiekko-Vantaa tulee katsomaan alas keskikastiin. Sarjajohtaja lähtee otteluun selkeähkönä suosikkina, mutta Forssasta pisteet eivät tule helposti irtoamaan.

Kotjoukkue nappasi viikonloppuna peräti kolme pistettä, kun se kävi ensin Kouvolassa viemässä pisteen KooKoolta ja sunnuntaina sarjanousija Hokki jäi forssalaisten jalkoihin. Varsinkin jälkimmäinen ottelu oli perinteistä FPS-kiekkoa, jossa verkot heiluivat tiuhaan molemmissa päissä. Yhteensä ottelussa tehtiin 12 osumaa, joista kotijoukkue kuittasi seitsemän.

Pasi Keinänen forssalaismaalilla on saanut itselleen varteenotettavan haastajan, kun Juha-Matti Taponen on päässyt tolppien väliin kolmessa viimeisessä ottelussa Keinäsen sairasteltua. Taposen pelaamista otteluista FPS on kuitannut viisi pistettä kuudesta mahdollisesta, joten yksi illan avainkysymyksiä on maalivahtivalinta. Edellisessä ottelussa Hokkia vastaan Keinänen otettiin maalilta pois kotijoukkueen oltua häviöllä 3-4, mutta toisen puoliskon ottelusta pelannut Taponen päästi ainoastaan yhden osuman ja antoi joukkueelleen mahdollisuuden voittaa.

Odotetunlaisesti FPS:n peli on ollut aikamoista ilotulitusta molempiin päätyihin, eikä näin ollen forssalaiset ole päässeet tiiviillä puolustuslinjoilla juuri kehumaan. Offensiivinen puolustus onkin lähinnä kunnostaunut hyökkäyspäässä, mutta kun ammattinimikke on "puolustaja", niin sen mukaan tulisi myös pääosin toimia.

Hyökkäyspäässä Andrei Makrov alkaa lunastaa niitä lupauksia, joita häneen on asetettu. Varsinkin Hokki-ottelussa elementissään ollut virolaisvilpertiltä odotellaan ratkaisuja myös sarjajohtajaa vastaan. Ykköskentällinen Jukka-Pekka Koistisen johdolla kellottaa edelleen kovia peliminuutteja, mutta kentällä se ei juuri ole näkynyt. Sama ruletti pyörii vaihdosta toiseen juuri vastustajasta välittämättä.

Voittoputkessa

Jos FPS on ottanut viisi pistettä mahdollisesta kuudesta, niin Kiekko-Vantaa on pistänyt vielä paremmaksi. Kuusi pistettä otteluista KJT:ta, Hermestä sekä ylivoimaista mestarisuosikkia Jukureita vastaan kertoo omaa kieltään vierailijoiden tämän päivän iskukyvystä.

Maalilla Kiekko-Vantaalla pelaa HPK:sta lainassa oleva Sami Heinonen. Heinonen on ollut suorastaan jäätävä viimeisessä kolmessa ottelussaan ja miehen päästettyjen maalien keskiarvoksi on merkkautettu 0,67 ottelua kohti. Heinosen otteet on varmasti myös noteerattu emäseura HPK:ssa, mutta tällä hetkellä nuoret Joni Puurula sekä Hannu Toivonen ovat olleet joukkueen selkäranka.

Puolustuspäässä Kiekko-Vantaalla ei ole ainakaan tulivoiman puutetta, sillä Jonni Kiiski on majoittanut itsensä puolustajien pistepörssin kärkipäähän yhdessä kapteeni Mika Peltosen kanssa. Kiekko-Vantaa on päästänyt vähiten maaleja Mestis-joukkueista, joten ainakaan Hokki-ottelun kaltaista hurlumheitä keskiviikkona ei liene luvassa. Vierailijoiden päästettyjen maalien keskiarvo on ainoastaan hieman alle kahden.

Liukkaalla Ilari Filppulalla on ollut tapana aina Forssassa käydessään rusettiluistella kotijoukkueen puolustuksen halki, poikki ja pinoon. Filppula on pikku hiljaa pääsemässä vauhtiin, ja mikäli vanhat merkit paikkaansa pitää niin viherpaidoista ei juuri tämän miehen pysäyttämiseksi ole.

» Lähetä palautetta toimitukselle