Hermes saapuu Forssaan

MESTIS / Ennakko
Tälläkin kaudella entisiä FPS-miehiä vilisevä Kokkolan Hermes pysähtyy Forssaan torstai-illan Mestis-kierroksella. Vieraiden alkukausi on sujunut mollivoittoisesti, mutta valoa putken päähän kokkolalaiset saivat kotivoitolla TuTosta. FPS:lla sen sijaan on takanaan kaksi perättäistä tappiota.

Edellinen FPS-tappio tuli kotona Jukureille, joka oli yhtä vaikea vastus kuin se on viime vuosina tavannut olla. Palloseura ei kyennyt hallitsemaan peliä ensimmäisen erän painostuksen jälkeen, ja Jukurit vei pisteet ansaitusti lukemin 1-3.

Jukurit-ottelussa sivussa olleen ykköskentän Tuomas Suomisen status on vielä avoin, kun mies joutui kipeänä huilaamaan sarvipääkohtaamisen. Ykköskentässä Suomisen paikan otti Mika Tasala, joka ei kuitenkaan pystynyt aivan Suomisen saappaita täyttämään.

FPS:n perisynti alkukauden kymmenessä ottelussa ovat olleet erikoistilanteet. Paitsi että alivoima ei toimi, niin ylivoimalla ei saada edes kunnon pyöritystä, ja mikä pahinta - vastustaja on päässyt kuittaamaan alivoimalla useampaan otteeseen. Kahteen viime otteluun mahtuu kolme vastustajan alivoimamaalia, jotka kaikki ovat näytelleet suurta roolia otteluiden ratkaisussa.

Hermeskään ei ole alkukaudella onnistunut erikoistilanteissaan. Paitsi että ylivoimalla tulos on ollut heikkoa, joukkue on tilastojen valossa ollut vielä Palloseuraakin surkeampi alivoimajoukkue. Ylivoimalla kuitenkin tulosta pitäisi ennen pitkää tulla, sillä joukkueesta löytyy ylivoimalle sekä päätä että käsiä, jotka ovat varsin relevantteja ylivoiman pyörittämisessä.

Vieraiden forssalaiskasvattikatsaus tämän kauden osalta kertoo seuraavaa: Jukka-Pekka Koistinen on joukkueen sisäisen pistepörssin kärki yhdeksällä tehopinnalla, Jarno Kantelus on joukkueen miinustilaston hännillä -6:lla ja ennen kautta FPS:aan haluttu Jouni Kulonen on aloittanut kautensa nihkeästi tehoilla 0+3.

» Lähetä palautetta toimitukselle