Kanada löi Venäjän viihdyttävässä pelissä − tähtikaksikko ratkaisi yhden erän ihmettelyn jälkeen

MAAJOUKKUE / Raportti
Barzal on tuulettanut Kanadan paidassa ennenkin.
Kaksi nuorten MM-kisojen kovimpiin lukeutuvaa joukkuetta kohtasivat heti avauspäivänä, kun kisaisäntä Kanada ja Venäjä iskivät yhteen Toronton illassa. Ottelu oli juuri niin tasainen ja viihdyttävä, kuin odottaa sopi.

Kanada ja Venäjä tarjosivat avauspäivän pelien osalta viimeisessä ottelussa viihdyttävää ja vauhdikasta peliä, josta ei hienoja maaleja ja tilanteita puuttunut. Kanadan kolmosketju oli erityisen hyvä ottelun alussa, ja huippuhyökkääjät Dylan Strome ja Mathew Barzal heräsivät ratkaisemaan peliä toisesta erästä lähtien.

Kisaisäntä lähti ensimmäiseen peliinsä kovalla karvauksella, eikä Venäjä meinannut saada hyökkäyspeliään käynnistymään. Philippe Myers nousi puolustajan tontilta näyttävästi, ja tarjoili kiekon Tyson Jostille, joka ohitti ensimmäisen kerran venäläisen tähtivahdin Ilja Samsonovin.

Venäjä ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan huippupuolustaja Mihail Sergatšov toi joukkueensa tasoihin.

Toisessa erässä Kanada otti peliä hieman enemmän hallintaansa. Avauserässä lähes täysin pimennossa olleet taitavat keskushyökkääjät Strome ja Barzal näkyivät viidellä viittä vastaan -pelissä vain ajoittain. Kaksikko kuitenkin näytteli kahta pääosaa kisaisäntien voitossa. Barzal teki 1+1 ja Strome kaksi maalia.

Kanada otti pian johtomaalinsa jälkeen päävalmentaja Dominique Ducharmen johdolla aikalisän. Tuumaustauko näytti tuottavan tulosta, kun hyvässä iskussa olleen Kanadan kolmosvitjan Nicholas Roy riisti kiekon venäläisiltä, ja siirsi joukkueensa 3−1-johtoon.

Toisen erän loppuhetkillä nähtiin ikävännäköinen tilanne, kun Venäjän Denis Gurjanov taklasi kanadalaispuolustaja Noah Juulsenia selkään. Juulsen oli tilanteessa irti laidasta, ja venäläinen tuli paikalle kovalla vauhdilla. Gurjanov sai tilanteesta kaksiminuuttisen.

Venäjä otti kolmannen erän alussa typerän kaksiminuuttisen, jonka seurauksena Barzal pääsi merkkauttamaan illan toisen tehopisteensä, tällä kertaa maalin muodossa. 

Idän jättiläiset eivät kuitenkaan luovuttaneet, vaan saatuaan ylivoiman venäläiset värkkäsivät kavennuksen 4−2:een. Tarkemmin sanoen Kirill Kaprizov purjehti läpi kanadalaisten ja ohitti Carter Hartin napakalla laukauksella.

Kanada karkasi jälleen päätöserän puolivälissä, kun oli Stromen vuoro onnistua ylivoimalla. Jegor Rykov toi kuitenkin Venäjän jälleen iskuetäisyydelle hetkeä myöhemmin. Kissa-hiiri-leikki jatkui aivan loppuhetkille saakka, mutta Kanada puolusti johtoaan viisaasti ja vei lopulta pisteet itselleen.

» Lähetä palautetta toimitukselle