Suomen hankala kisaurakka sai jatkoa - tanskalaisvahti Krog tien tukkeena

MAAJOUKKUE / Raportti
Myös Tanska vei voiton Suomen kustannuksella.
Suomen kisaurakka ei helpottanut Tanskaa vastaan huolimatta Nuorten Leijonien järjestämästä päätöserän hurjasta kirivaihteesta. Tanska otti oman turnauksensa jatkoa ajatellen tärkeät kolme pistettä lopulta 3−2-lukemin.

Tšekki-ottelun tavoin myös Tanskaa vastaan Suomi ajautui tappioasemaan jo varhaisessa vaiheessa ottelua, kun tanskalaiset rokottivat Nuoria Leijonia jo viiden minuutin pelin jälkeen.

Johtomaaliin johtaneen ensimmäisen ylivoimantilanteensa Tanska aloitti vaisusti, mutta hyökkäysalueelle päästessään joukkue liikutti tehokkaasti Suomen alivoimanelikkoa. Lopulta William Boysen löi Veini Vehviläisestä maalin eteen pompanneen irtokiekon sisään ja lukemiksi 1-0.

Johtoasemasta huolimatta tanskalaiset tyytyivät vain roiskimaan pelivälinettä keskialueella, mikä antoi Suomelle täyden hallinnan pelivälineestä. Nuorten Leijonien kiekollisista ratkaisuista näkyi kuitenkin hermostuneisuus ja viisikkotason pelaamisesta katkonaisuus.

Puolustuskannalla ollut Tanska kaatoi Nuorten Leijonien niskaan toistamiseen kylmää vettä ajassa 17.40. David Madsen ohitti Vehviläisen toistamiseen b-pisteen kaarelta saatuaan pelivälineen keskialueella Kristian Vesalaiselta kiekon riistäneeltä Morten Jenseniltä.

− Tähän peliin tultaessa avainasia oli, että meidän on nostettava kaksinkamppailupelaamisen ja luistelun tasoa, Tanskan päävalmentaja Olaf Eller kertasi ottelun jälkeen.

Kaksi maalia kolmesta maalia kohti suuntautuneesta laukauksesta päästäneen Vehviläisen urakka päättyi lopulta lyhyeen, kun Karolus Kaarlehto luisteli Suomen maalille tositoimiin toiseen erään lähdettäessä.

Toisesta ja kolmannesta erästä muodostui Tanskan kannalta selviytymistaistelu, mutta avauserässä Otto Koivulan läpiajon torjunut Kasper Krog piti joukkuettaan pystyssä yhteensä 34 torjunnalla.

− Iso, iso voitto tanskalaiselle jääkiekolle, Eller korosti voiton tärkeyttä.

Suomen päädyssä virkaveli Kaarlehto joutui antautumaan ensimmäistä kertaa, kun Joachim Blichfeld vei tanskalaiset hulppeaan 3−0-johtoon jo ajassa 35.53.

Tanskalaisvahti Krogin täydellinen iltapuhde kuitenkin murentui 15 minuuttia ennen loppua, kun Urho Vaakanainen toi 1−3-kavennuksellaan toivonkipinää suomalaisleiriin. Vaakanaisen maalia edelsi 13. hyökkääjänä otteluun lähteneen Teemu Väyrysen vahva kamppailupelaaminen hyökkäysalueella.

Nelosketjun käsialaa oli myös Suomen 2−3-kavennusmaali kymmenen minuuttia myöhemmin. Kasper Björkqvist käynnisti maalillaan vielä viime hetkien kirivaihteen, mutta tanskalaiset osoittautuivat silti joukkueista paremmaksi loppusummerin soitettua.

− Pääsimme yli muutamista helpoista maaleista, ja se oli loistava suoritus.

Lisäys klo 3.47: Tanskan päävalmentaja Olaf Ellerin ottelun jälkeiset kommentit.