Erik Thorell kaatoi HPK:n − "Hienoa, että sai kaksi tärkeää onnistumista"

LIIGA / Raportti
Erik Thorell osui kahdesti.
Kuva © Timo Savela
TPS kaatoi HPK:n Turussa 4−1. HPK:n tuoreesta slovakkihankinnasta Richard Stehlíkistä ei muiden valko-oranssipaitojen muassa ollut pysäyttämään liukasliikkeisiä TPS-hyökkääjiä.

HPK:n tuore hankinta Richard Stehlík oli ensi kerran liigajäillä uuden joukkueensa kanssa. Jatkoaika otti slovakin tarkempaan syyniin, mutta kaukalosta erottuivat parhaiten edukseen hyvällä jalalla töitä paiskineet TPS-hyökkääjät.

Palloseura sai eritoten alemmilta ketjuiltaan pitkään kaivattuja tehoja, kun TUTOsta täksi kaudeksi Artukaisiin siirtyneet Jasper Lindsten (0+2) ja Topi Taavitsainen (1+0) olivat pelivireessä. Kaksi maalia teki puolestaan erinomaisesti pelannut Erik Thorell.

HPK-pakisto uinui avauserässä

Kotijoukkue TPS tuli peliin todella vahvasti. Korkea karvaus oli myrkkyä epävarmasti pelanneelle HPK-puolustukselle, sillä hämeenlinnalaispakit antoivat jatkuvasti harhasyöttöjä.

TPS johti kamppailua ensimmäisen erän päätteeksi 1−0 Thorellin osumalla. HPK sai pari tilaisuutta ylivoimalla, mutta vieraiden erikoistilannepeli oli heikkoa eikä TPS-torjuja Aleksandar Georgijev täten joutunut kohtaamaan pahoja maalintekotilanteita.

Toisessa erässä Kerho pääsi paremmin pelin ytimeen, mutta isännät kontrolloivat yhä peliä. Parhaat maalintekopaikat siunaantuivat TPS:lle, ja yksi niistä oli Taavitsaisen läpiajo. HPK-maalilla Emil Larmi piti pintansa HPK-pakiston kyseenalaisella avustuksella, sillä tilanteesta olisi pitänyt viheltää rangaistuslaukaus.

HPK-päävalmentaja Antti Pennanen tiesi joukkueensa olleen enemmän tai vähemmän vastaanottajana ottelun kaksi ensimmäistä erää.

− Ensimmäisellä 40 minuutilla emme päässeet ihan peliin mukaan, tai osa pääsi. Meillä oli vähän kahden tason väkeä siinä, ja jos TPS:n haluaa kotonaan voittaa, niin kyllä HPK:lla täytyy olla kaikki mukana kamppailussa.

TPS iski kahdesti tyhjiin

Kolmannen erän alussa Thorell iski toistamiseen irtokiekosta. HPK onnistui kuitenkin vielä kaventamaan kolme minuuttia ennen loppua ja näytti saavan vielä kirivaihteen päälle. TPS kuitenkin toimitti kiekon kahdesti tyhjään HPK-maaliin, kun vierailijat hakivat osumaa kuudella kenttäpelaajalla.

Ensin turkulaisilta osui loisto-ottelun pelannut Taavitsainen ja sitten karkuun viilettänyt Dave Spina, jonka 4−1-maali jäi samalla ottelun viimeiseksi.

− Olimme työmäärältämme mielestäni työteliäämpi joukkue ja sitä kautta saimme tulosta aikaan. Hienoa, että Thorell sai kaksi tärkeää onnistumista ja Georgijev jatkoi hyviä otteitaan, myhäili TPS-päävalmentaja Ari-Pekka Selin.

− Tietysti ylivoima on meillä haaste ja edelleen sellainen isompi asia, joka ei tuota tulosta, mutta olemme kärsivällisiä, päätti Selin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo