Pitsiturnaus 2016: Patapaidat jäivät turkulaisten jalkoihin

LIIGA / Raportti
Ottelun toinen osuma löysi tiensä maaliin ruuhkan takaa.
Pitsiturnauksen toisessa välieräottelussa haettiin vastusta Lukolle illan huipentavaan finaalipeliin. TPS osoittautui lopulta kahdesta joukkueesta paremmaksi vietyään voiton Porin Ässistä lukemin 2-0.

TPS aloitti ottelun vahvasti ja pääsi metsästämään avausosumaa ylivoimalla kun peliä oli pelattu vain kaksikymmentä sekuntia. Juho Tommilan koukkaamisjäähy ei kuitenkaan kostautunut patapaidoille.

Pian ylivoiman jälkeen alkoi kuitenkin tapahtua, kun Dave Spinan suoraviivainen maalille nousu tuotti tulosta ja TPS siirtyi ottelussa kuskin paikalle.

Ensimmäisessä erässä nähtiin myös erikoinen tapahtumaketju, kun tuomari haki kesken pelin nuoren venäläisvahdin Aleksandar Georgievin menettämän mailan ja toimitti sen turkulaisten vaihtoaitioon. Hetkeä myöhemmin tuomari kuitenkin löysi itsensä toimittamasta mailaa takaisin turkulaisten veräjänvartijan käsiin - pelin aikana, kuinka muutenkaan.

Ensimmäinen erä meni pitkälti turkulaisten pillin tahtiin, mutta oli Ässilläkin paikkansa. Yksi niistä sai alkunsa Dave Spinan kiekonmenetyksestä omalla siniviivalla, mutta Antti Jaatinen ampui maalin ohi. Tilanteesta seurasi kuitenkin ylivoima porilaisille Markus Kojon käytettyä liian kovia otteita kulmaväännössä.

Ässien kiri jäi piippuun

Heti toisen erän alkuun tunteetkin kuumenivat, kun Kojo tyrmäsi maalin edustalle liukuneen Ville Korhosen takaapäin. Tilanteesta seuranneen pienen nujakan jälkiseurauksena jäähyaitioon suunnistivat turkulaisten leiristä itse Kojon lisäksi Ilkka Pikkarainen, kun taas patapaidoista Juha Kiilholma pääsi hetkeksi vilvoittelemaan tunteitaan.

Ässät ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään toistakaan ylivoimaansa. Pian seuranut kolmaskaan ylivoimamahdollisuus ei tuottanut tulosta, vaikka porilaiset saivatkin tällä kertaa edes jonkinlaisen painostuksen aikaiseksi TPS-päätyyn.

Peliä leimasi pitkälti huolimattomuus ja vauhti vei selvästi järjestä voiton, mikä on ymmärrettävää tässä vaiheessa vuotta. Viimeinen ratkaisu oli usein laadultaan heikko, eikä näin ollen maalipaikoilla juurikaan juhlittu kummankaan joukkueen toimesta.

TPS pääsi vuorostaan ylivoimalle Joonas Huovisen huolimattoman kiekonmenetyksen seurauksena. Mikko Vainonen joutui paikkaamaan tilannetta sääntökirjojen vastaisesti.

Turkulaisten ruuti ei ylivoimalla ollut kuitenkaan yhtään Ässien vastaavaa kuivempaa. Pian erikoistilanteen jälkeen Palloseuran toinen maali näki kuitenkin päivänvalon, kun siniviivalta lähtenyt toimitus päätyi verkon perukoille. Maalintekijäksi merkattiin lopulta Ilkka Pikkarainen.

Ässät haki vielä tasoitusta hyvissä ajoin ilman maalivahtia, mutta kunnon kiriä ei saatu patapaitojen toimesta missään vaiheessa aikaan. Jonne Virtasen ja Juha Kiilholman pientä tönimistä lukuunottamatta ottelun lopusta ei jäänyt juuri mainittavaa.

TPS etenee voiton myötä Pitsiturnauksen finaaliin, jossa se kohtaa isäntäjoukkue Rauman Lukon. Finaalipeli alkaa kello 20:00.