SaiPa nousi toiseen kahden pisteen voittoon

LIIGA / Raportti
Maalille ajettiin ahnaasti mutta useimmin tuloksetta.
Kuva © Harri Bragge -www.hb-photography.fi-
SaiPa jäi Sportin jalkoihin ensimmäisen 40 minuutin aikana, mutta onnistui lopulta hyödyntämään ylivoimansa kolmannessa erässä. Lappeenrantalaisvieraat suoriutuivat jälleen kahden pisteen arvoisesti Kuparisaaressa.

Sportin erikoistilannepelaaminen toimi aluksi mallikkaasti. Ylivoimakin sai toisella yrityksellä avausmaalin, kun Erik Riska lapioi maalin edestä kiekon voimattoman rangaistuksen ottaman Jussi Markkasen selän taakse.

SaiPan alivoima toimi yhdestä takaiskusta huolimatta hyvin, eikä Sportin pelaajat päässeet hyville jatkopaikoille. Päätöerässä Joel Kivirannan tuplattua Sportin johdon SaiPa käytti toisen kahden miehen ylivoimansa tehokkaasti hyödykseen.  Tomi Leivo onnistui riistämään kiekon siniviivalla Jesse Paukulta, mutta läpiajo Järvistä vastaan ei tuottanut tulosta.

− Kova kamppailu. Sport oli hyvä ja vahva tänään. Ei oltu samalla tasolla, onneksi elin etenemisen myötä pystyimme kamppailemaan. Saimme vihdoin ylivoimamaaleja, mitä olemme kaivanneet. Olen tyytyväinen tähän joukkueen ilmeeseen ja kahteen pisteeseen, tuumi Ari Santanen.

Filip Riskalle rangaistusaitio tuli enemmän kuin tutuksi hyökkääjän otettua kolme rangaistusta. Myös SaiPalle jäähyminuutteja kertyi erityisen paljon. Lauri Taipalus nappasi käytöskympin lisäksi yhden kaksiminuutttisen, ja koko joukkue merkkautti yhteensä 20 minuuttia.

− Peli oli täysin hallinnassa, mutta sitten pari jäähyä jotka käänsivät ottelun kulun. Tomas Kubalik pääsee hyvin tähän meidän pelitapaan kiinni, Tomek Valtonen kertoi.

Santanen käytti aikalisänsä ja vaihtoi ensimmäisen ylivoiman ajaksi Frans Tuohimaan luukulle. Brock Trotterin ja Curtis Hamiltonin otteilla kesti vain 37 sekuntia, kun SaiPa nousi ahdingosta tasoihin.

Jatkoajalla onnistumisia ei ilmaantunut, ja voittolaukauskilpailukin kesti kuudennelle kierrokselle saakka. Lopulta Elmeri Kaksonen onnistui ohittamaan Järvisen, ja SaiPa suuntaa lauantaiksi Ouluun kahden pisteen kera.

− Maalinteossa on ollut todella paljon vaikeuksia. Ylivoimalla lopulta saimme vähän ketsuppipulloa auki, ja täytyy olla tyytyväinen pisteisiin. Täällä on todella vaikeaa voittaa, SaiPa-veskari Markkanen analysoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo