Satasia rikki Kuparisaaressa - Järvinen nollasi JYPin

LIIGA / Raportti
Tomi Körkkö vastasi ottelun voittomaalista.
Kuva © Samppa Toivonen - http://www.samppas.net
Sportin ja JYPin välinen kamppailu toimi merkkipäivänä usealle pelaajalle. Juha-Pekka Hytönen pelasi historiallisen 600. ottelunsa, Jyväskylässä itsensä läpi lyönyt Filip Riska palkittiin 500. Liiga-ottelun johdosta, ja korkeimmalla pallilla hurrikaanikasvatti Markus Kankaanperälle annettiin 900. ottelun taulu.

Tunnerikkaassa ottelussa testattiin molempien maalivahtien vireyttä alusta saakka. Veini Vehviläinen ja Mika Järvinen saivat torjua pikkumustaa lähes taukoamatta, mutta kumpikin piti joukkueensa kolmessa pisteessä kiinni.

JYP jatkoi mallikkaasti alivoimansa peluuttamista, ja onnistui pitämään Sportin vaarallisimmat pelaajat aisoissa. Toisen erän lopuilla tunteet alkoivat nouusta pintaan jyväskyläläisten penkillä, kun Juuso Pullin maali hylättiin maalivahdin estämisestä suoralta kädeltä.

− Onnittelut Sportille voitosta. Kaiken kaikkiaan tasainen peli. Meidän kohdalta en ole ihan tyytyväinen siihen, miten tultiin kamppailuun. Ei ollut meidän kaikki pelaajat valmiita. Nollalla maalilla ei voi voittaa. Olemme saaneet viime aikoina jonkin verran maaleja, mutta tehokkuus on ollut huonoa, Marko Virtanen kertoi ottelun jälkeen.

Avausmaalia saatiin odottaa päätöserään saakka, kun karmeasta syötöstä Tomi Körkkö polki höyryveturin lailla läpiajoon, ja löysi Vehviläiseltä kiekon mentävän aukon. Vehviläinen joutui antautumaan toistamiseen hetkeä myöhemmin, ja Virtanen joutui herättelemään joukkojaan aikalisällä.

− Huippu jääkiekkopeli. Kaksi hyvin liikkuvaa ja kamppailevaa joukkuetta, se oli miesten jääkiekkopeli. Sitoutuneesti puolustettiin, ja Körkön maali vähän onnenkantamoinen, mikä on aina läpiajoissa mukana. Tietynlainen kasvojen pesu oli meillä. Jätkät näytti olevansa niitä isolla J:llä, Riskojen kenttä teki hyvin osansa, ja tottakai järvinen, analysoi Tomek Valtonen

JYPille siunaantuikin tilaisuuksia päästä takaisin pisteisiin kiinni, mutta heikko viimeistely ja Sportin ahkera petaaminen Järvisen nollapelille jatkoi hurrikaanipaitojen vaikeita päätöseriä. Loppurutistukset toivat vain lisää torjuntoja Järviselle, ja koko kotkalauma pesi kasvonsa onnistuneesti.

− Eniten lämmittää mieltä, että viime pelin jälkeen käytiin asioita läpi, harjoiteltiin välillä ja just oikein reagoimme siihen. Hienosti joukkue pelasi tänään, oli kiva pelata, tuumi ottelun suurin juhlakalu.

Markus Kankaanperälle alkuseremoniat tulivat yllätyksenä.

− Aamulla Tuomas Vänttinen sanoi, että tänään 900 tulee täyteen. En odottanut tällaista. Ihanaa, että muistettiin, oli kiva katsella, mitä on tapahtunut.

» Lähetä palautetta toimitukselle