Hurrikaanilauma pyyhkäisi Kuopion yli – Juho Olkinuoralle uran ensimmäinen pudotuspelien nollapeli

LIIGA / Raportti
Juho Olkinuora oli ottelun yksi hahmoista.
Kuva © Aleksi Manninen aleksi.manninen@jatkoaika.com
Lauantai-illan välieräkamppailussa kotijoukkue KalPa sai vieraita Jyväskylästä. Illan ottelu oli erittäin tasainen, ja vierasjoukkue JYP vei vähämaalisen kamppailun lopulta nimiinsä luvuin 1-0. Juho Olkinuoralle uran ensimmäinen pudotuspelien nollapeli, joka irtosi 23 torjunnalla.

Vierasjoukkue JYP tuli otteluun vauhdikkaasti, paremmin kuin perjantaina Jyväskylässä. Se myöskin tuotti pian tulosta, kun vierasjoukkueen Anssi Löfman onnistui maalinteossa. Maali syntyi, kun pelikello oli kerennyt vanhentua ainoastaan noin kolme minuuttia.

JYP pääsi ensimmäisen kerran ottelussa kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla, kun kotijoukkueen Jussi Timoselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus estämisestä.

Kotijoukkue pelasi loistavaa alivoimaa, eikä jyväskyläläiset päässeet vaarallisimmille maalintekopaikoille. Vierasjoukkueen maalissa hyvin aloittanut Juho Olkinuora toimi viimeisenä muurina.

Toinen erä eteni todella tasaisissa ja vauhdikkaissa tunnelmissa, sillä molemmat joukkueet onnistuivat luomaan hyviä maalintekopaikkoja molempiin kenttäpäätyihin. Varsinkin kotijoukkue haki jo toisessa erässä vimmatusti tasoitusmaalia.

Molempien joukkueiden maalivahdit, sekä Olkinuora että Eero Kilpeläinen kirjauttivat kahdessa erässä yhteensä kuusitoista torjuntaa. Toiselle erätauolle poistuttiin vierasjoukkueen maalin johdossa.

Kolmannessa erässä kotijoukkue aloitti vimmatun takaa-ajon, ja hallitsikin kenttätapahtumia suurimmalta osin. Ajassa 57.37 JYPin Janne Kolehmaiselle tuomittiin kahden minuutin rangaistus, jonka syynä oli koukkaaminen. Ylivoiman aikana kotijoukkue haki myöskin tasoitusta ilman maalivahtia kuudella kenttäpelaajalla.

JYPin maalissa lopulta uran ensimmäisen pudotuspelien nollapelin torjunut Olkinuora sekä vierasjoukkueen puolustus hoitivat tilanteet kunnialla, näin ollen takaiskulta vältyttiin.

Vierasjoukkue otti näin ollen ensimmäisen voittonsa välieräsarjassa ja kavensi sarjan 1-2:een. Seuraavan kerran joukkueet kohtaavat maanantaina Jyväskylässä.