HIFK taisteli alivoimalla puolet kolmannesta erästä − katkaisi silti tappioputkensa

LIIGA / Raportti
Saku Salmela vastasi ottelun ainoasta maalista.
Viiden ottelun tappioputkessa Mikkeliin lähteneen HIFK:n ottelu ei ollut joukkueelle missään nimessä helppo. Helsinkiläisille voitto siunaantuikin todellisen taistelun myötä, sillä joukkue pelasi peräti kymmenen minuuttia alivoimalla kolmannesta erästä.

Jukureiden etsikkoaika oli kolmannessa erässä, kun joukkue pääsi kahdesti viiden minuutin ylivoimalle. HIFK:n puolustajista ulos lensivät Teemu Eronen keihästämisestä ja Daniel Grillfors päähän kohdistuneesta taklauksesta.

− Sieltä kaivettiin toinenkin vitonen meille. Mielestäni täysin aiheeton tuomio. Ikävä, että kaveri loukkaantuu, mutta rehellinen pyllytaklaus, helsinkiläisten valmentaja Antti Törmänen kertoi mielipiteensä.

Kotijoukkueen ylivoima jäi kuitenkin todella mielikuvituksettomaksi, eikä helsinkiläisillä ollut suuria vaikeuksia alivoimiensa selvittämisessä. 

− Erikoinen ottelu. Kaikki yrittivät ihan varmasti ja siitä ei voi moittia ketään. Pieni napsu me tarvitaan, Jukureiden päävalmentaja Risto Dufva harmitteli.

Helpohkon taistelun jälkeen oli HIFK:n vuoro kokeilla ylivoimaansa viidellä kolmea vastaan. Kamppailun kahdessa aiemmassa erässä maalinteko tuotti joukkueelle vaikeuksia, nyt joukkue onnistui helpottavasti maalinteossa.

Pitkän pyörityksen ja HIFK:n tappioiden piinan päätti Arttu Luttinen, joka ohjasi kiekon yli maaliviivan. Näin ollen tärkeät kolme pistettä matkasivat Helsinkiin.

− Onneksi saimme taistelun jälkeen voittomaalin ylivoimalla. Siitä meille kovat pisteet taistelun jälkeen, Törmänen tuumi.

"Meidän täytyy vain harjoitella"

Molempien joukkueiden peliä vaikeuttivat maajoukkuekutsut. Niin Jukureiden puolustuksessa normaalisti puolet ottelusta pelaava Miika Koivisto kuin HIFK:n sentteri Roope Hintzkin olivat sivussa joukkueiden kokoonpanosta.

Jukureilla tilanne näkyi selvästi, sillä Koivistolla on suuri rooli joukkueensa kiekollisessa pelaamisessa. Myös HIFK:lle menetys oli merkittävä, sillä joukkue joutui laittamaan puolustaja Saku Salmelan keskushyökkääjän tontille.

Viisi tappiota näkyivät HIFK:n pelaamisessa heti ottelun alusta lähtien. Ensimmäisellä kymmenminuuttisella HIFK pelasikin erittäin varovaisesti, eikä joukkue saanut omaa peliään käyntiin.

− Tulimme vaikeasta tilanteesta peliin ja Jukurit tuli kovaa. Saimme muutaman vastaiskun siinä, mutta uskoimme omaan tekemiseen ja pidimme heidät kulmissa.

Helsinkiläisten otteet parantuivat hiljalleen: parhaimmat maalintekopaikat siunaantuivat Jasse Ikoselle ja Teemu Eroselle. Jukurit-vahti Sami Rajaniemi oli kuitenkin monessa tilanteessa kuin itsevarmuus ja vierailijoilla jäikin vain luu käteen.

Jukureille tappio oli jo neljäs perättäinen. Mikkeliläisten valmentaja Dufva näkee, että kehittyminen tapahtuu harjoittelulla.

− Meidän täytyy vain harjotella, että pääsemme huippupelaajien ja joukkueiden joukkoon. Meillä on paljon pelaajia, joilla ei ole ollut tällaista vastuuta ikinä liigassa pelatessaan. 

Jukurit pelaa seuraavan kerran perjantaina Tampereella Ilveksen vieraana. HIFK huilaa aina tiistaihin saakka, jolloin se kohtaa niin ikään Ilveksen.

Juttua muokattu klo 22.31: Virheellinen maalintekijä-tieto korjattu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo