Rynnäs ohittamaton Hakametsässä - Ilveksen loukkaantumishuolille jatkoa

LIIGA / Raportti
Kolme pistettä lähti Hakametsästä oululaisten matkaan.
Siipirikkoiset Ilves ja Kärpät kohtasivat toisensa Hakametsän lauantai-illassa. Ottelu oli vauhdikas ja hyvätasoinen vaikkei maaleilla mässäilty. Lopulta Ilves joutui tunnustamaan vierailijat paremmiksi 0-2 lukemin.

Vauhdikas kiekkoilta päättyi Hakametsässä vierasjuhliin loppulukemien ollessa 0-2. Kärppien maaleista vastasivat puolustaja Shaun Heshka ja kolmosketjussa uurastanut Jari Sailio.

Tappiosta huolimatta Ilves-valmentaja Karri Kivi oli tyytyväinen suojattiensa edesottamuksiin.

− Kyllä äijät tänään painoivat koko matsin hyvällä ilmeellä. Tulos jäi uupumaan, mutta nyt meillä on pohja, jonka varaan voimme peliämme jatkossa rakentaa.

Vieraiden Kai Suikkanen myhäili tyytyväisenä ryöstöretken jälkeen ja painotti asenteen merkitystä.

- Me haetaan tällä hetkellä voittoja keinolla, millä hyvänsä. Puolustamme, raastamme ja taistelemme, kunhan mukaan tarttuisi kolme pistettä.

Ilves hallitsi avauserää - viimeistely ontui

Ottelu käynnistyi tunnustellen molempien joukkueiden osalta. Mitä pitemmälle ensimmäistä erää kuitenkin mentiin niin Ilves siirtyi kuskin paikalle.

Erityisesti uusittu ykköskentällinen, jossa Tapio Laakson laidoilla viilettivät Eemeli Suomi sekä liigadebytantti Niko Ahoniemi, pystyivät luomaan vaarallisia paikkoja Jussi Rynnäksen maalinsuulle.

− Suomi oli tänään pirteällä pelipäällä kuten kaikki muutkin äijät. Peli-ilmeestä se ei jäänyt kiinni, suitsutti Kivi nuorta laituria ja suojattiensa asennetta.

Kokonaisuudessaan Kärppien avauspelaaminen oli ajoittain jopa luokatonta ja erityisesti kokenut Ilkka Mikkola tuntui olevan suurissa vaikeuksissa omista lähdettäessä.

Rynnäksen hyvien torjuntojen sekä Ilveksen heikon viimeistelyn ansiosta ensimmäiselle erätauolle siirryttiin 0-0 lukemista.

Kärpät heräsi horroksesta, Heshka laukoi ottelun avausmaalin

Toinen erä oli kokonaisuudessaan paljon tasaisempi kuin ensimmäinen. Ilves tuli pukusuojista vahvasti pariin ensimmäiseen vaihtoon, mutta tämän jälkeen ote siirtyi selkeästi oululaisille.

Kärpät saivat pitkiä painostusjaksoja Ilveksen päätyyn, mikä lopulta palkittiin johtomaalilla. Mika Pyörälä ja Mikkola pelasivat kiekon viivaan Heshkalle, jonka laukaus muutti suuntaa Ilves-mailasta ja painui ohi voimattoman Hannu Toivosen.

− Ikävää valittaa loukkaantumisista, mutta uskon, että hyökkäyspelaamisemme paranee roimasti, kun saamme sairastuvalta äijiä takaisin, pohti Suikkanen joukkueen hyökkäyspeliä voitosta huolimatta.

Toisessa erässä myös Hakametsän joustokaukalo joutui lujille. Erän puolivälissä Ilveksen Jere Helenius antoi Kärppä-puolustajan tuntea kovuutta Rynnäksen maalin takana, minkä ansiosta Ilves otti hetkeksi hallinnan pelistä.

Loppupuoliskolla Kärppien Toni Kähkönen taklasi Ville Meskasta, jonka pää jäi ikävän näköisesti laidan ja Kähkösen väliin. Nuorukainen ei tilanteessa kuitenkaan pahemmin loukkaantunut ja Kähkönenkin selvisi tilanteesta rangaistuksetta.

Kotijoukkueen takaa-ajo jäi torsoksi - Ilvekselle jälleen Jobin postia

Kolmanteen erään lähdettiin vierailijoiden 0-1 johdosta. Loukkaantumisten kanssa taisteleva Ilves sai jälleen lisähuolia, kun tänään laiturina viilettänyt Matias Sointu joutui jättämään pelin kesken eikä saapunut pukukopista kolmanteen erään.

− Sointu joutui jättämään kolmannen erän väliin. Vielä ei ole tarkempaa tietoa tilanteesta. Huomenna katsotaan tarkemmin, kommentoi Kivi Soinnun poisjääntiä.

Ilves sai luotua puolittaisia maalipaikkoja myös ottelun kolmannessa erässä, mutta ottelun ykköstähdeksi valittu Rynnäs oli mies paikallaan.

− Meidän puolustus- sekä maalivahtipelaaminen olivat tänään hyvällä mallilla. Rynnäs oli tänään todella vakuuttava ja tietenkin yksi voiton takuumiehistä, kehaisi Suikkanen ykkösvahtiaan.

Tommi Välimaa otti vielä kuusi minuuttia ennen loppua turhan hyökkäyspään jäähyn ja antoi Ilvekselle sauman nousta tasoihin, mutta ylivoima oli luokatonta. Ottelussa vihellettiin kokonaisuudessaan ainoastaan neljä rangaistusminuuttia, joista molemmat tuomittiin vierasjoukkueelle.

Yhdeksän sekuntia ennen loppusummeria Sailio pääsi purjehtimaan Ilves-alueelle maalin ollessa tyhjänä. Ilves-puolustaja liukui maalin tahallaan pois paikoiltaan, joten vaikkei Sailio saanutkaan kiekkoa verkon perukoille, oli tuomiona oikeutetusti 0-2 maali Kärpille.

Ilves jatkaa kauttaan ensi keskiviikkona KooKoon vieraana. Kärpät sen sijaan jatkaa otteluitaan ensi torstaina, kun se kohtaa kotihallissaan hallitsevan Suomen mestarin Tapparan.