Luulajalle tukeva ote välieräpaikasta

CHL, LIIGA / Raportti
Risto Dufvalle jäi paljon mietittävää toiseen osaotteluun.
Kuva © Timo Savela
Lukko ja Luulaja aloittivat taistelun CHL:n välieräpaikasta Raumalla. Kahden ottelun yhteismaalimäärällä ratkaistava jatkopaikka on ensimmäisen osan jälkeen vahvasti menossa ruotsalaisjoukkueelle, joka voitti Rauman ottelun maalein 5-2.

Viides peli kahdeksaan päivään. Siinä Lukon lähtökohta illan CHL-otteluun. Luulajan osalta peli oli neljäs viikon sisällä, joten molemmat olivat paljon viettäneet aikaa kaukalossa. Luulajan voiton avaimia olivat parempi liike, sekä laadukkaampi tekeminen kentän jokaisella osa-alueella.

− Tehtiin muutamia isoja virheitä, jotka olivat vierasvoiton kannalta tärkeässä roolissa. Mielestäni emme kuitenkaan olleet jyrän alla, mietiskeli illan koitosta kotijoukkueen päävalmentaja Risto Dufva.

Ottelun ratkaisuksi muodostui ensimmäinen erä, jossa vierasjoukkueen vahva liike aiheutti Lukolle tukuttain virheitä. Luulajan suomalaispuolustaja Kristian Näkyvä oli nimensä mukaisesti näkyvästi esille saalistaen kolme tehopistettä avauserässä.

Näiden pisteiden turvin Luulaja siirtyi kahden maalin karkumatkalle, jonka kiinniottamiseen Lukon eväät eivät riittäneet.

− Pelattiin hyvä peli. Nyt vaan nollataan tämä ja viikon kuluttua pelataan taas voitosta, selvensi Näkyvä suunnitelmia toiseen osaotteluun.

Kotijoukkue teki ottelun ensimmäisen maalin, mutta se oli laiha lohtu. Vierasjoukkue tuli tasoihin jo minuuttia myöhemmin, ja kovalla luistelullaan meni menojaan erän loppupuolella.

Lukon taktiikkana oli kova karvauspelaaminen ja riistopeli hyökkäyspäässä. Luulaja oli kuitenkin lukenut läksynsä, eikä päästänyt raumalaisia ylivoimahyökkäyksiin, kuin muutaman kerran ottelun aikana. Lisäksi joukkue puolusti tunnollisesti oman maalinsa edustaa, joka pakotti Lukko-hyökkääjät pyörimään kaukalon kulmissa. Sieltä kun ei maaleja tehdä, oli Lukon eväät syöty.

Luulajan kontrolloitu pelitapa taas tuotti enemmän laadukkaita tekopaikkoja maalivahti Oskari Setäsen torjumalle Lukko-maalille.

Toisessa erässä Lukko pääsi paremmin peliin mukaan, mutta harmittava kiekonmenetys omalla siniviivalla kostautui maalin muodossa. Maalin päästänyt Filip Riskan ketju taisteli vielä erän lopulla kavennusosuman, mutta siihen tyrehtyi Lukon maalinteko.

Kolmannessa erässä nähtiin yksi osuma, jonka vierasjoukkue rakensi ylivoimalla. Tässäkin kotijoukkueen puolustajat seurasivat katseella, kun vierasjoukkueen hyökkääjä Chris Abbott lusikoi Setäsen torjuman irtokiekon verkkoon.

Lukko sai erässä vielä yhden mahdollisuuden ylivoiman turvin kavennusmaalin tekoon, mutta kuviot eivät tuottaneet tulosta.

Vauhdikkaasti ja vauhdilla edennyt kolmas erä jätti lopulta Lukosta varsin vaisun kuva, eikä joukkue kyennyt käynnistämään missään vaiheessa kunnon kiriä.

Luulaja-vahti Daniel Larsson venyi kiekon eteen 19 kertaa, ja oli virkaveli Setästä varmempi torjuja.