Nisula tehomiehenä, Rasilainen muurina - Blues avausvoittoon nuorissa

Muut Sarjat / Uutinen
Tuomas Halonen esitti ottelun tyylikkäimmät tuuletukset.
Kuva © Petteri Äikäs - petteri.aikas@jatkoaika.com
Nuorten SM-liigan välierissä Blues onnistui voittamaan KalPan ensimmäisessä välieräottelussa maalein 4-2.

Kotijoukkueen suurimpiin sankareihin lukeutuivat kaksi maalia tehnyt Matias Nisula sekä maalivahti Samuli Rasilainen, jolle merkittiin tällä kertaa 32 torjuntaa. Torjuntojen joukossa oli useita komeita kiekon koppaamisia hanskaan sekä muun muassa Jonne Tammelan läpiajon pysäyttäminen ensimmäisessä erässä, kun peli eteni vielä maalittomana.

Bluesin riveissä ne, jotka ovat pelanneet suurimman osan kaudesta liigajoukkueen mukana eivät olleet erityisen suuressa roolissa. Sen sijaan loppukaudesta liigarinkiin nostetut pelaajat olivat paremmin esillä Nisulan johdolla.

Avausmaalin iski toisessa erässä Niklas Andersson maalin kulmalta heti KalPan rangaistuksen päätyttyä. Nisula teki ottelun ensimmäisensä alivoimalla kiekonriiston jälkeen. Toisessa erässä Rasilainen oli kaikkein kovimmilla hänen torjuttuaan 13 laukausta. Yhtään kiekkoa ei kuitenkaan mennyt selän taakse, joten toista erätaukoa vietettiin Bluesin johtaessa 4-2.

Kolmas erä oli ottelun värikkäin. Joni Nikko onnistui tekemään kavennuksen hyvin samanlaisesta tilanteesta kuin Andersson oli tehnyt oman osumansa. Blues kuittasi kuitenkin heti perään Tuomas Halosen ammuttua kovan lämärin suoraan huonoon purkuyritykseen. Nisulan toisen osuman myötä peli näytti jo ratkeavan, mutta KalPa tuli alivoimalla uudestaan kahden maalin päähän, kun Topi Piipposen laukoma kiekko ehti maaliin ennen kuin maalikehikko siirtyi pois paikaltaan.

KalPa sai kiekon kolmannenkin kerran Bluesin maaliin, mutta osuma hylättiin korkealla mailalla tehtynä. Kuopiolaisryhmä ei onnistunut myöskään hyödyntämään ylivoimiaan ottelussa.

Ottelusarja pelataan paras kolmesta -systeemillä, joten Bluesilla on mahdollisuus edetä loppuotteluihin lauantaina, kun joukkueet kohtaavat Kuopiossa.