Viime hetkien ratkaisu toi Kiekko-Espoolle finaalipaikan − Lisette Täks: "Jokainen on ansainnut levon"

Naisten Liiga / Uutinen
Lisette Täks iski voittomaalin kolmannessa välierässä ja ratkaisi Kiekko-Espoolle finaalipaikan.
KalPa kamppaili sitkeästi loppuun asti, mutta Kiekko-Espoo puristi varsinaisen peliajan loppuhetkillä itsestään tarvittavan tehokkuuden esiin ja eteni Naisten Liigan finaaleihin. Ratkaisijaksi nousi runkosarjan maalikuningatar Lisette Täks.

Kamppailu pääsi alkamaan reilusti ilmoitetusta aikataulusta myöhässä. Vielä 17.45, kun kiekon olisi pitänyt pudota jäähän oli Tapiolan kakkoshallissa ringettetohina päällä. Lopulta ottelu lähti liikkeelle ja eteni vauhdikkaana läpi erien. Maali-iloittelua ei Espoossa nähty, vaan ottelun panoksen mukaisesti joukkueet puolustivat tarkasti. Takaa-ajajaksi joutunut Kiekko-Espoo puristi kolmannessa erässä rinnalle ja ohi. Näin runkosarjavoittajan matka jatkuu 2−1-voiton myötä finaaleihin otteluvoitoin 3−0.

− Olikohan (Tea) Villilä tai (Ada) Eronen, joka laittoi kiekon viivasta maalille. Pääsin torjunnasta siitä sitten laittamaan kiekon tyhjiin. En tiedä, uskomaton fiilis. Olemme joukkueena tehneet todella paljon tämän eteen, ja ansaitsemme tämän, voittomaalin ajassa 57.07 värkännyt Lisette Täks tunnelmoi tuoreeltaan Jatkoajalle.

Kotijoukkue aloitti kamppailun aavistuksen verran terävämmin, mutta KalPa pääsi avauserän mittaan jutun juoneen kiinni. Sekä Kiekko-Espoon Tiia Pajariselle että KalPan Tiina Ranteelle kertyi jo ensimmäisen kaksikymppisen aikana kohtalainen määrä torjuntoja. Myös maaliverkot pöllysivät ennen erätaukoa, kun vieraiden huippupakki Sanni Rantala kiskaisi rannekudin verkon perukoille.

Toisessa erässä ei nähty muita tilastomerkintöjä kuin rangaistuksia puolin ja toisin. Peli aaltoili puolelta toiselle, mutta kummoista tulitusta ei nähty kummassakaan päädyssä. Pajarinen koppasi kiekon toisessa erässä kolmesti, Ranne viisi kertaa.

Kotijoukkue tuli kolmanteen erään kovalla ryminällä, kun Kiekko-Espoo painoi pelin ahnaasti hyökkäysalueen kulmiin. Yleisökin yltyi kannustamaan rytmikkäästi omiaan tasoitusmaalin toivossa. Painostus tuottikin tuloksen, kun Nea Katajamäki ohjasi emäntien ensimmäisen osuman ja puntit tasan 1−1:een.

Kiekko-Espoo laittoi vielä entisestään pienempää vaihdetta silmään, painoi kaasupoljinta vielä piirun verran hanakammin ja muutama minuutti ennen loppua runkosarjan maalipörssin voittaja Täks lapioi maalinedustalta finaalipaikkaan oikeuttavan voittomaalin. KalPan kausi päättyy viime vuoden tapaan pronssiottelussa.

− Vaikka voitimme 3−0, niin ei tämä ole koko totuus. Voitot eivät tulleet helpolla. Pystyimme joukkueena nousemaan tappioasemistakin ja Kuopiossa oli meiltä todella hyvä peli. Tämä sarja ei ollut läpihuutojuttu, vaan teimme kovaa töitä, Täks sanaili.

Kiekko-Espoon finaalivastustaja ei ole vielä selvillä, vaan HIFK:n ja HPK:n välieräsarja on tilanteessa 2−1 helsinkiläisten hyväksi. Kaksikko on askissa jälleen sunnuntaina, mutta Kiekko-Espoo pääsee ottamaan hetken huilin.

− Huomenna ainakin jokainen on ansainnut levon. Se tulee hyvään paikkaan. Ensi viikon treenaamme todella hyvin, ihan sama kuka tulee vastaan. Ainakin me olemme valmiita finaaleissa, eikä homma jää siitä kiinni, hyökkääjätähti Täks päätti.

» Lähetä palautetta toimitukselle