Teemu Turunen tarttui Kärppien haaviin − "Äärimmäisen tärkeä palanen tulevan kauden joukkuetta"

LIIGA / Uutinen
Turunen on rikkonut Liigassa kahdesti 50 tehopisteen rajan, viimeksi HIFK:ssa kaudella 2019-2020.
Kärpät nappasi riveihinsä nimekkään vahvistuksen, kun hyökkääjä Teemu Turunen liittyy oululaisjoukkueeseen.

Teemu Turunen vahvistaa Kärppiä kaksivuotisella sopimuksella. Viime kauden Turunen aloitti KHL:ssä Jokereissa, mutta siirtyi siirtorajalla HIFK:hon Jokerien luovuttua KHL-kaudesta. Oululaisjoukkuetta luotsaa viime kaudet Jokereita valmentanut Lauri Marjamäki.

− Sain kuulla, että Kärpissä rakennetaan kovaa joukkuetta. Juttelin Lauri Marjamäen kanssa, ja hän kertoi mitä Kärpät tavoittelee. Joukkue on aiemmin menestynyt hyvin, ja nyt muutaman huonomman vuoden jälkeen on tarkoitus kääntää kurssia. Toivottavasti pystyn omalla panoksellani auttamaan joukkuetta menestymään, Turunen kommentoi.

KHL:ssä Turunen teki viime kaudella 45 ottelussa tehot 12+10=22. Liigakentillä 26-vuotias hyökkääjä merkkautti puolestaan yhdeksässä kamppailussa kolme syöttöpistettä.

Turunen on Liigassa edustanut aiemmin HIFK:n lisäksi HPK:ta, jossa hyökkääjä voitti Suomen mestaruuden keväällä 2019. Tuolla kaudella hän teki liigauransa tähänastiset ennätyspisteet 20+34 ja sijoittui sarjan pistepörssissä kolmanneksi.

KHL:n lisäksi Turunen on pelannut ulkomailla yhden kauden Sveitsissä Davosin riveissä. Viime keväänä hyökkääjä kuului Leijonien MM-hopeaa saavuttaneeseen joukkueeseen.

− Teemu on vastuullinen kahden suunnan pelaaja, joka pystyy tekemään tulosta. Hän on monipuolinen, ja pystyy pelaamaan ylivoimaa ja alivoimaa. Teemu on kova luonnepelaaja ja äärimmäisen tärkeä palanen tulevan kauden joukkuetta, kuvaili Kärppien urheilujohtaja Harri Aho.

» Lähetä palautetta toimitukselle