MM-kotikisoihin valmistautuva Pikkuleijonien nippu iski seitsemän maalia Sveitsin verkkoon – lauantain MM-kenraalissa vastassa Kanada

MAAJOUKKUE / Uutinen
KooKoon riveissä päättyneellä kaudella kiekkoillut Veeti Väisänen iski Sveitsiä vastaan tehot 0+3.
Kuva © Ville Tohka
Pikkuleijonat voitti torstain harjoitusottelussa Sveitsin murskaavasti maalein 7–0. Ennen MM-kotikisoja vastaan asettuu vielä Kanada.

Sveitsillä ei ollut mitään palaa Pikkuleijonia vastaan, kun torstaina Tikkurilassa pelattu harjoitusottelu päättyi suomalaisjuhliin maalein 7–0. Pisteet jakautuivat tasaisesti eri ketjujen ja pelaajien kesken, sillä pisteille ylsi peräti 14 pelaajaa. Tehokkaimpana hääri KooKoossa päättyneellä kaudella kiekkoillut puolustaja Veeti Väisänen, joka syötti kolme Pikkuleijonien osumaa.

Ottelu oli avauserän jälkeen 2–0, kun Markus Loponen ja Joona Saarelainen iskivät 44 sekunnin sisään kaksi täysosumaa. Toisen kaksikymppisen aikana maaliverkkoa heiluttivat Oliver Kopiloff, Roope Vesterinen sekä Aron Kiviharju. Sveitsi vaihtoi maalivahtinsa neljännen osuman jälkeen, ja Kim Saarinenkin teki kolmannessa erässä tilaa Patrik Kerkolalle.

Loppulukemat viimeisteli vielä Lauri Sinivuori ylivoimaosumallaan ja Emil Hemming iski seitsemännen osuman ajassa 56.31. Yhteensä kuusi pelaajaa iski ottelussa enemmän kuin pisteen. Sveitsin maalivahdeille kirjattiin ottelussa 26 torjuntaa ja suomalaiskaksikolle 19. Pikkuleijonat ei antanut vieraille yhtään ylivoima-aikaa.

Joukkueen valmistautuminen 25. huhtikuuta alkavaan MM-kotiturnaukseen jatkuu vielä lauantaina viimeisen harjoitusottelun muodossa, kun vastaan asettuu Kanada. Ottelu pelataan Metro Areenalla Espoossa, ja otteluun on vapaa pääsy.

MM-turnauksen kokoonpano julkaistaan viikonloppuna Kanada-ottelun jälkeen. Tällä hetkellä leirityksessä on mukana 22 nimeä, ja esimerkiksi Konsta Heleniuksen tilanne mietityttää. 17-vuotias hyökkääjä on tällä hetkellä Leijonien MM-leirityksessä, mutta ikänsä puolesta hän pääsisi myös alle 18-vuotiaiden MM-turnaukseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle