Liiga-kierros: TPS vankisti asemiaan pudotuspelikamppailussa – Ässät kaatui loppuunmyydyssä Isomäen jäähallissa

LIIGA / Uutinen
TPS nappasi tärkeät pisteet kotimatkalle.
Kuva © Tiia Mahkonen
Turkulaiset olivat tylyjä vieraita ja hakivat selvän vierasvoiton Porista. Illan tehomiehenä hääri vieraiden kultakypärä Viljami Marjala.

Samoista sijoista viimeisen pudotuspelipaikan tuntumassa taistelevat Ässät ja TPS kohtasivat sunnuntain ainoassa Liiga-ottelussa. Vierailijat selvittivät porilaisten alkurynnistyksen ja ottivat hallinnan itselleen toisesta erästä alkaen. Turkulaisten kultakypärä Viljami Marjala teki ottelussa tehot 2+1 ja oli muutenkin vaarallinen koko ottelun ajan. TPS:n vierasvoittoa oli seuraamassa Enersense Areenalla 6150 katsojaa, eli ottelu oli loppuunmyyty.

Ässät–TPS 1–4

Kotijoukkue tuli pirteästi otteluun ja porilaiset saivatkin kiekon TPS:n maalin sisälle. Marcus Davidssonin ohjaama avausosuma hylättiin kuitenkin korkeana mailana, ja ensimmäinen erä päättyi maalittomana. Mitä pidemmälle erä eteni, sitä paremmin vierailijat saivat otetta pelistä.

Toinen erä olikin selvästi turkulaisten. Mustavalkoisten Marjala johdatti vierailijat kahden maalin johtoon erän aikana, eikä kotijoukkue kyennyt vastaamaan tähän. Päätöserässä Ässät eivät saaneet kunnon kiriä käyntiin ja Aidan Dudas löi viimeisen naulan kotijoukkueen arkkuun reilut kymmenen minuuttia ennen päätössummeria. Vierailijoiden Kalle Väisänen ja Ässien Leevi Viitala kaunistelivat vielä loppuminuuteilla lukemia, mutta pisteet lähtivät Turkuun lukemin 1–4.

Voitto oli erittäin arvokas TPS:lle, sillä piste-ero sijalla 11. oleviin porilaisiin kasvoi viiteen pisteeseen. Turkulaiset ovat sarjataulukossa sijalla yhdeksän ja heillä on viisi ottelua jäljellä runkosarjassa. Ässät on pelannut yhden ottelun vähemmän.