Ilves ja KooKoo vaihtokaupoilla – Joni Jurmo ja Juho Rautanen vaihtavat seuroja

LIIGA / Uutinen
Joni Jurmo käänsi katseensa kohti itää.
Kuva © Samuli Huikuri - https://www.instagram.com/shuikuri/
Ilveksessä pienelle vastuulle jäänyt Joni Jurmo hakee uralleen uutta nousua Kouvolasta. KooKoossa pelannut Juho Rautanen suuntaa sen sijaan Tampereelle.

KooKoo vahvistaa puolustuslinjojaan Joni Jurmolla. 21-vuotias puolustaja pelaa loppukauden lainasopimuksella, mutta KooKoo teki pelaajan kanssa myös vuoden mittaisen sopimuksen, joka päättyy keväällä 2025.

Jurmo on pelannut kuluvalla kaudella 28 ottelua Ilveksessä tehoin 0+1. Puolustaja sai vielä alkukaudesta hyvin peliaikaa, mutta joulukuun otteluissa hän pelasi enää maltillisella vastuulla. Jurmo pelaa neljättä kautta Liigassa, minkä lisäksi pelaaja edusti Suomen U20-joukkuetta MM-kisoissa 2022.

– Jurmolla on erittäin mielenkiintoiset vahvuudet ja hänellä on lahjakkuutta kehittyä aina NHL-pelaajaksi saakka. Vahva luistelu yhdistettynä koon tuomaan ulottuvuuteen on yhdistelmä, joka mahdollistaa tehokkaan pelaamiseen kahteen suuntaan, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kuvailee uutta hankintaansa.

Ilves sai vaihtokaupassa loppukaudeksi riveihinsä Juho Rautasen. 26-vuotias puolustaja on pelannut KooKoossa tällä kaudella 33 ottelua tehoin 1+2. Peliaikaa hän kerryttänyt keskimäärin 18.52 minuuttia ottelua kohden. Rautanen pelaa seitsemättä Liiga-kauttaan, joista kuutena hän on edustanut KooKoota ja yhtenä kautena Tapparaa.

– Rautanen on ollut meille nousevalla trendillä tärkeä pelaaja monta kautta. Hän on erinomainen urheilija ja loistava ihminen, ja toivotamme hänelle kaikkea hyvää jatkoon, Kultanen kehuu Ilveksen uutta hankintaa.

Myös Ilveksen urheilujohtaja Timo Koskela kehuu Rautasta.

– Juho Rautanen on luotettava ja suoritusvarma pelaaja, joka sopii profiililtaan erinomaisesti puolustukseemme. Hän vahvistaa joukkuettamme välittömästi laadukkaan peruspelaamisensa sekä alivoimaosaamisensa kautta.

Uutista muokattu 4.1.2024 kello 14.14: Jurmon sopimuksen pituus korjattu kaksivuotisesta yksivuotiseksi.

Uutista muokattu 4.1.2024 kello 14.21: Koskelan sitaatti lisätty ja tarkennettu Rautasen sopimuksen pituutta.

» Lähetä palautetta toimitukselle