FPS putoaa Mestiksestä, Hokki ja Pyry pelaavat viimeisestä sarjapaikasta

MESTIS / Uutinen
Forssalaisia ei nähdä ensi kaudella Mestiksessä
Kuva © Timo Savela
FPS hävisi putoamiskarsinnat Hokille. Ensimmäisen haasteensa selättänyt Hokki kohtaa karsintojen toisessa vaiheessa Nokian Pyryn.

Lauantain karsintapeli Kajaanissa jäi FPS:n viimeiseksi Mestis-otteluksi. Hokki voitti ottelun 6–1 ja katkaisi samalla ensimmäisen karsintaottelusarjansa luvuin 4–1.

FPS voitti runkosarjassa varsinaisella peliajalla vain viisi ottelua ja jäi selväksi sarjajumboksi. Seuran taival Mestiksessä kesti neljä kautta. Kaudella 2021–2022 forssalaiset ylsivät komeasti välieriin, mutta jäivät kaikilla muilla kausillaan sarjan häntäpäähän.

Forssassa on pitkät perinteet jääkiekon osalta. SM-Liiga-kautensa 1975–76 jälkeen FPS pelasi peräti 30 kautta putkeen Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, kunnes putosi Mestiksestä keväällä 2007.

FPS:n voittaneella Hokillakaan ei ole vielä aihetta juhlaan, sillä sen kausi jatkuu karsintojen viimeisellä ja ratkaisevalla kierroksella. Hokki saa ensi viikon lauantaina alkavaan ottelusarjaan vastustajakseen Suomi-sarjan voittaneen Nokian Pyryn. Paras seitsemästä -systeemillä pelattavan sarjan voittaja saa viimeisen jaossa olevan sarjapaikan Mestikseen.

Pyry kukisti Suomi-sarjan finaaleissa Lempäälän LeKin otteluvoitoin 3–1. Pyry ei ole pelannut koskaan Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla. Viime keväänä se karsi Mestikseen, mutta hävisi karsinnoissa Heinolan Peliitoille puhtaasti 4–0.

» Lähetä palautetta toimitukselle