Lapa jäähän: SaiPa-ikonista TPS-tulokkaaksi ja kärppäkapteenista saksalaisjoukkueen kuopukseksi

MAAJOUKKUE, Naisten Liiga / Podcast
Eevi Ilvonen siirtyi täksi kaudeksi pitkän SaiPa-taipaleen jälkeen Turkuun.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com
Kahdeksan SaiPa-kauden jälkeen Eevi Ilvonen suuntasi Lappeenrannasta uusien haasteiden perässä Turkuun. Nuori kärppäpuolustaja Alene Sankala puolestaan muutti Etelä-Saksan kiehtovaan kiekkoympäristöön. Tuoreessa Lapa jäähän -podcastjaksossa käydään läpi kaksi mielenkiintoista ja erilaista uratilannetta sekä puidaan muun muassa maajoukkueiden nähtyjä otteita.

Voit kuunnella jakson myös Jatkoajan Spotifysta tai Youtubesta.

01:30 Eevi Ilvosen vierailu
19:10 Maajoukkueasiaa
27:00 Kirjeenvaihtaja Kaila
38:05 Podiadin tähdistökentällinen
42:50 Alene Sankalan vierailu

Lapa jäähän -podcastin tämänkertaisen jakson vieraina ovat pitkän uran SaiPassa tehnyt Eevi Ilvonen, 26, joka on täksi kaudeksi siirtynyt TPS:ään ja murtautunut Naisten Liigaan sekä Alene Sankala, 18, joka siirtyi perheen muuton myötä Kärppien akatemiajoukkueesta Saksan DFEL:iin ERC Ingolstadtin takalinjoille.

Alene Sankala oli viime kaudella Kärppien akatemiajoukkueen kapteeni.
Kuva © Sirpa Pöyhönen - sirpa.poyhonen@jatkoaika.com

Ilvonen pelasi ennen TPS:ään siirtymistään liki vuosikymmenen lappeenrantalaisjoukkueessa ja kantoi lähes yhtäjaksoisesti SaiPan kapteenin C-kirjainta rinnassaan.

− Sinällään aika pieni seura ja vähän nais- tai tyttöpelaajia. Siihen kaivattaisi muutosta ja toivoisinkin, että siellä tytöt alkaisivat pelata enemmän jääkiekkoa. Saisimme pidettyä lajia yllä. Joukkue on tiivis ja runko on ollut pitkään sama, vaikka uusiakin on tullut. Yhteishenki on tosi hyvä ja siellä ollaan paljon yhdessä, Ilvonen luonnehtii pitkäaikaista joukkuettaan SaiPaa.

Sankala on sujahtanut saksalaiseen kiekkoympäristöön sukkelasti. Hän taitaa paikallisen kielen ja perheen läsnäolon lisäksi joukkuekavereiden suhtautuminen nuoreen tulokkaaseen on helpottanut sopeutumista.

− Olen koulussa opiskellut jo viisi vuotta saksaa ja vanhempani puhuvat kotona keskenään saksaa, joten minulla oli hyvä pohja tähän. Kieli edistyy koko ajan ja yritän puhua kopissa joka päivä enemmän. Vieruskaverit ovat tosi mukavia ja yrittävät opettaa uusia asioita kielestä ja kertovat, miksi tietyt asiat ovat tietyllä tavalla. Olen onnekas, että heillä on hyvä kärsivällisyys, joukkueensa nuorimpiin lukeutuva Sankala kertoo konkreettisen esimerkin taustastaan ja joukkuearjestaan.

Jaksossa käydään läpi myös päättyneitä maajoukkuetapahtumia ja pureudutaan niin Naisleijonien kuin Tyttöleijonienkin otteisiin. Lisäksi kirjeenvaihtaja Jenna Kaila saapuu kertomaan viime aikojen kuulumisiaan. Kaila pääsi myös vetämään leijonapaidan ylleen Deutschland Cupissa naisten maajoukkueen matkassa. Tuttuun tapaan myös uusi podiadin tähdistökentällinen näkee päivänvalon tuoreen jakson myötä.

Juontaja Lassi Sepän tavoittaa somekanavista nimellä @lassiseppa ja keskustelua jaksosta voi jatkaa aihetunnisteella #lapajäähän. Podcastilla on niin ikään oma Instagram-tili. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä niin naisten kuin miestenkin jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle