Keskiympyrä: Miten Patrik Laineen ja Kalle Rovanperän tilanteet vertautuvat toisiinsa? – NHL-visa testaa lajitietämystä

NHL / Podcast
Patrik Laine hakeutui NHL:n ja sen pelaajayhdistyksen NHLPA:n hoito-ohjelmaan.
Kuva © Jason Mowry
Keskiympyrän kauden 21. jaksossa tartutaan Vancouver Canucksin suureen siirtouutiseen ja kyseenalaistetaan Columbus Blue Jacketsin toimintatapoja sekä seurakulttuuria. Patrik Laineen tilanne puhuttaa ja NHL-pelaajan arkea verrataan yksilöurheilijoihin Kalle Rovanperän toimiessa verrokkina. Juontajat mittelevät toisiaan vastaan kiperässä NHL-visassa, joka laittaa lajitietämyksen testiin.

NHL on sujahtanut tähdistöottelun vuoksi tauolle, mutta keskusteluaiheet sarjan ympärillä eivät ota laantuakseen. Patrik Laine ilmoitti hakeutuvansa NHL:n pelaajayhdistyksen hoito-ohjelmaan ja hyökkääjän rohkeus kerää kiitosta.

Keskiympyrä-podcastin juontajat Eemeli Aho ja Antti Nikulin pureutuvat syvemmin NHL-pelaajan raakaan ammattiin, jossa heidän toimintaansa arvioidaan päivittäin, eikä sijaa heikoille ajanjaksoille ole.

NHL-pelaajan arkea verrataan yksilöurheilijoiden elämään ja esimerkkinä jaksossa käytetään rallikuskin ammattia. Tällä kaudella suomalaiset WRC-tähdet Kalle Rovanperä ja Esapekka Lappi ajavat vain valikoituja kisoja kaikkiaan 13 osakilpailun mittaisesta MM-sarjasta. Kumpikin ilmoitti valintansa perusteeksi henkilökohtaiset syyt.

Rovanperä ja Lappi eivät julkisen tiedon mukaan mielenterveysongelmista kärsi, mutta heidän lajinsa ja sopimustilanteensa tarjoavat mahdollisuuden ennaltaehkäisevään irtiottoon rankasta rallikaudesta.

Laineen hakeutuminen hoito-ohjelmaan tarjoaa mielenterveytensä kanssa painivalle pelaajalle välttämätöntä apua ja tarvittavan tauon NHL-arjesta. Kynnys hoitoon hakeutumiselle on suuri, mutta ratkaisuna kerran kerrasta varmasti oikea.

Jaksossa käsitellään myös muita ajankohtaisaiheita. Siirtotakaraja lähestyy ja kauden halutuimmaksi siirtokohteeksi nimetty Elias Lindholm otti jo siirtyäkseen Vancouver Canucksiin. Lisäksi Kaapo Kakkoa kaupitellaan ja nuorelle lietolaiselle mietitään sopivinta siirtokohdetta NHL-joukkueiden laajasta katraasta.

Jakson loppupuolella kuullaan perinteinen NHL-trivia, jossa juontajat laittavat aisaparinsa tietämyksen testiin. Kumpikin on kehitellyt 15 kysymystä, ja paremmalla prosentilla vastaukset tienneelle jaetaan mainetta ja kunniaa.

Ensi viikolla Keskiympyrässä vastataan kuulijakysymyksiin. Lähetä oma kysymyksesi joko juontajille suoraan artikkelin yhteydestä löytyviin sähköpostiosoitteisiin tai Jatkoajan Instagram-tilillä ensi viikolla suoritettavaan kyselyyn.

Hockey GM:n neljäs jakso starttaa pian! Kasaa oma joukkueesi ja liity Keskiympyrä-podcastin kimppaan. Kimpan nimi on Keskiympyrä ja salasana on Keskiumpura.

Keskiympyrän 21. jakson sisältö:

Alkusanat (00:15)

***

NHL-uutiset:

Bratt Hughesin paikkaajaksi tähdistöotteluun (03:44)
Matthews teki seurahistoriaa (04:05)
Gallagherille odotettu pelikielto (04:42)
Yksi vielä, Edmonton Oilers! (05:35)
Formenton ilmoittautui poliisille (08:33)
Fantillin viiltovamma (09:34)
Jiříčekin vuoro turhautua Columbuksessa (12:16)
Laine hakee apua (15:07)
Chytilin huolestuttava tilanne (22:10)
Kakkoa kaupitellaan – kuka tarttuu tilaisuuteen (23:59)
Allvinille jatkoa Canucksissa (26:22)
Vancouver laittoi löylyä – Lindholmilla kannujahtiin (26:39)

***

NHL Trivia (30:44)

Podcast-jakso on nauhoitettu torstaina 1.2.2024.

Keskiympyrä-podcastin seuraava jakso ilmestyy perjantaina 9. helmikuuta.

Jakso on kuunneltavissa Spotifyssa sekä SoundCloudissa.

Keskiympyrä on Jatkoajan NHL-podcast. Sarjan neljännellä tuotantokaudella pääjuontajina toimivat Eemeli Aho ja Antti Nikulin. Lisäksi kauden mittaan kuullaan tasaiseen tahtiin aiempien kausien vakioäänet Janne Kuikka, Aki-Petteri Pulkkinen ja Heikki Mannonen.

Kuulijapalautteita ja aiheideoita voi kirjoittaa Jatkoajan keskustelupalstalle Keskiympyrä-podcastia käsittelevään ketjuun, välittää Spotifyssa tai lähettää Instagramin kautta @ahon_eikka. Myös Jatkoajan somekanavat on syytä ottaa haltuun, jotta pysyt kärryillä kaikista jääkiekon käänteistä.

» Lähetä palautetta toimitukselle