Suomi voitti Sveitsin EHT-turnauksen päätösottelussa – Ruben Rafkinille ulosajo jo avauserässä

MAAJOUKKUE / Raportti
Suomi otti turnauksen ainoan voittonsa päätösottelussa Sveitsiä vastaan. Arkistokuva.
Sveitsi laittoi Suomen ahtaalle turnauksen päätösottelussa, kun se nousi kahdesti takaa-ajoasemasta tasoihin. Suomi taisteli kuitenkin lopulta voiton jatkoajalla.

Tasaisen avauserän ensimmäinen maali nähtiin, kun Juuso Mäenpää iski maajoukkueuransa ensimmäisellä maalillaan Suomen johtoon jo ajassa 3.16.

Seuraavat tilastomerkinnät kirjattiin pöytäkirjaan ajassa 5.47, kun Suomen Ruben Rafkin ja Sveitsin Tristian Scherwey ottivat tuomareiden näkemyksen mukaan liian rajusti yhteen maalineduskahakassa. Tilanteesta tuomittiin molemmille ulosajot tappelusta.

Suomi kasvatti johtoaan ajassa 14.01, kun puolestaan Arttu Hyry iski uransa ensimmäisen maajoukkuemaalin. Sveitsi pääsi peliin kunnolla mukaan, kun Christopher Bertschy onnistui tuomaan kotijoukkueen maalin päähän pelikellon näyttäessä aikaa 15.35. Molemmille joukkueille tuomittiin vielä erän lopulla lyhyen ajan sisään yhdet rangaistukset, mutta tauolle siirryttiin kuitenkin Suomen 2–1 johdossa.

Toisen erän alku oli tasainen, mutta Sveitsi onnistui lopulta tasoittamaan ottelun ajassa 35.55, kun Calvin Thurkauf iski maalin ylivoimalla. Aivan erän lopussa Suomi ehti jo hetken juhlia paluuta johtoasemaan, mutta sekunnit ehtivät loppua pelikellosta ennen kuin kiekko ylitti maaliviivan, ja näin erätauolle siirryttiin tasalukemissa.

Kolmas erä oli ehtinyt ylittää jo puolivälin, kun Lauri Pajuniemi vei Suomen uudelleen johtoon ajassa 50.05. Johtoasema ei kuitenkaan kestänyt kauaa, kun Sveitsi tasoitti pelin tasavajaalla Thurkaufin toisella maalilla ajassa 51.44. Sveitsi sai mahdollisuuden hakea ratkaisua varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla, mutta läpi turnauksen hyvin toiminut Suomen alivoima taisteli Leijonat jatkoajalle.

Ratkaisu syntyi jatkoajan viimeisellä minuutilla ajassa 64.05 Suomen pelatessa ylivoimalla, kun Jere Innala laukoi kiekon Sveitsin maaliin. Vaikea turnaus päättyi lopulta Suomen osalta kolmanteen sijaan, kun se Sveitsi-voiton lisäksi kärsi tappion Ruotsille ja Tšekille.