Antti Suomelalle hattutemppu ja Christian Heljangolle nollapeli Leijonien kaataessa Sveitsin

MAAJOUKKUE / Raportti
Antti Suomela pääsi maalien makuun.
Kuva © Juha Alamaki
Suomi oli Sveitsiä tehokkaampi Karjala-turnauksen avausottelussa ja otti lopulta voiton lukemin 4–0.

Hattutempun iskenyt Antti Suomela ja nollapelin pelannut Christian Heljanko olivat avainrooleissa Leijonien kaataessa Sveitsin. Heljanko venyi kenttätapahtumiltaan melko tasaisessa ottelussa muutaman kerran näyttävästi sveitsiläisten laukauksien eteen ja esiintyi muutenkin varmasti. Etenkin juuri ennen Leijonien avausmaalia tapahtunut venytys Sven Andrighetton yrityksen eteen oli näyttävä.

Hyökkäyspään b-pisteiden välinen alue oli Suomelle suotuisa avauserässä, sillä erän molemmat maalit lauottiin sieltä. Ensin Janne Kuokkanen toimitti alueella pomppineen kiekon ohi Sveitsin maalia vartioineen Reto Berran. Leijonadebytantti Kristian Vesalainen sai tilanteesta tililleen syöttöpisteen.

Erän lopulla Suomela pääsi ajamaan laidalta keskelle ohi löysän sveitsiläispuolustuksen ja lähettämään kiekon helpohkosti Berran längistä maaliin.

Suomi oli toisen erän alussa niskan päällä, mutta erä päättyi Sveitsin hallintaan. Maaleja ei kuitenkaan nähty, joten toistakin erätaukoa vietettiin Leijonien 2–0-johdossa.

Päätöserässä Suomi pääsi Ahti Oksasen kiekonriistosta hyökkäykseen, jonka päätteeksi Suomela pääsi iskemään Oksasen yrityksen paluukiekosta illan toisen maalinsa. Ykkössentterinä tänään pelannut Suomela kruunasi iltansa viimeistelemällä hattutemppunsa ja ottelun päätöslukemat 4–0 tyhjään maaliin.